колко точно струва поддръжката на BMW ?
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
колко точно струва поддръжката на BMW ?
Здравейте, от дълги години съм ентусиаст да си взема БМВ, но едва сега събрах около 7000 лв да го направя. И тъкмо да си харесам някое и съседа почна да ме разубеждава , че поддръжката била адски скъпа и няма да мога да се справя? Вярно ли е това, много ли са по-скъпи частите от примерно един голф 3ка? И за 7000 лв мопже ли да се намери читаво БМВ след 92-3 година, 3ка примерно, при което да не се бута нищо почти,само бензин да наливам? Моля ви дайде ми съвет, защото хем искам да си сбъдна мерака, хем да не ставам роб на колата си, при положение ,че нямам толкова пари за ремонт...
Поздрави!
Поздрави!
My pleasure becomes my poweR
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
първо, здравей и добре дошъл сред нас;)
искам да ти кажа, че такава кола, дето я търсиш със сипването на бензин и карането без да пипаш по нея, можеш да намериш само по магазините, където колите са на 0 километри. ако си мислиш, че БМВто е някаква извън земна кола, която е от нечупими материали, много се лъжеш;) имаш намерение да си купиш 10 годишен автомобил, в такъв случай се приготви за ред проблеми, независимо дали той е БМВ, голф, ауди или какъвто и да е. може би за варианта " само сипвам бензин и карам", е най-добре да се огледаш за някоя хубава лада седмица.
по въпроса за БМВ Е36, защото гледам, че точно към такова се ориентираш. за 7к ще ти е доста трудно да си намериш читаво такова. нека приемем, че не си перфекционист, което значи че би се задоволил с това колата ти " да е в движение " ( ако този израз въобще може да се исползва като определение за техническо състояние ). купуваш си БМВ Е36 316и 92ра година за около 6-7к. застраховаш го, регистрираш го, данък, го, масло, ремъци. първите 1000лв. от горе паднаха ( та може и повече ). не знам във Варна как е пътната настилка, но в София се радваме на богато изобилие от дупки, ями и ровове по улиците, които неизбежно оцелваме понякога. от там на татък почват, тампони, амортецьори и какви ли не други вреди. ако попаднеш на МНОГО ЗАПАЗЕНО БМВ ( което, да си призная честно, за тези пари, не ми се вярва ), може разходите по него да ти спаднат и до 2000-2500к годишно. иначе, никой не знае колко високо може да скочат:( дано не съм те разочеровал много с гледната си точка по въпроса. ако имаш и други въпроси, сега е момента да ги зададеш;)
искам да ти кажа, че такава кола, дето я търсиш със сипването на бензин и карането без да пипаш по нея, можеш да намериш само по магазините, където колите са на 0 километри. ако си мислиш, че БМВто е някаква извън земна кола, която е от нечупими материали, много се лъжеш;) имаш намерение да си купиш 10 годишен автомобил, в такъв случай се приготви за ред проблеми, независимо дали той е БМВ, голф, ауди или какъвто и да е. може би за варианта " само сипвам бензин и карам", е най-добре да се огледаш за някоя хубава лада седмица.
по въпроса за БМВ Е36, защото гледам, че точно към такова се ориентираш. за 7к ще ти е доста трудно да си намериш читаво такова. нека приемем, че не си перфекционист, което значи че би се задоволил с това колата ти " да е в движение " ( ако този израз въобще може да се исползва като определение за техническо състояние ). купуваш си БМВ Е36 316и 92ра година за около 6-7к. застраховаш го, регистрираш го, данък, го, масло, ремъци. първите 1000лв. от горе паднаха ( та може и повече ). не знам във Варна как е пътната настилка, но в София се радваме на богато изобилие от дупки, ями и ровове по улиците, които неизбежно оцелваме понякога. от там на татък почват, тампони, амортецьори и какви ли не други вреди. ако попаднеш на МНОГО ЗАПАЗЕНО БМВ ( което, да си призная честно, за тези пари, не ми се вярва ), може разходите по него да ти спаднат и до 2000-2500к годишно. иначе, никой не знае колко високо може да скочат:( дано не съм те разочеровал много с гледната си точка по въпроса. ако имаш и други въпроси, сега е момента да ги зададеш;)

разходите по него да ти спаднат и до 2000-2500к годишно
Ако караш яко - 30 000км годишно, ще ти стигат по 5 000лв ...

Ако някой каже какво точно имате предвид с тези суми

Изключвате ли обичайните консумативи,без които не може-данаци;застраховки;такси разни и разнообразни

One passion,one car,one life...
Impasse написа:разходите по него да ти спаднат и до 2000-2500к годишноАко караш яко - 30 000км годишно, ще ти стигат по 5 000лв ...![]()
Ако някой каже какво точно имате предвид с тези суми![]()
![]()
Изключвате ли обичайните консумативи,без които не може-данаци;застраховки;такси разни и разнообразнии горивото все пак??Май за това пита човекът...Та какво остава като подръжка,ако все пак колата е в добро състояние
?Знам,че трудно може да се каже толкова или толкова,но все пак може да се обобщят основни слаби места и съответно паричната им съпоставка
Ако харчи 10 на 100, 30 000 км са близо 3 тона бензин ...
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
не съм магазин и няма да ти правя ценораспис приятелю
има сумати места, където можеш да прочетеш цените:) карам такава кола и ти казвам колко струва:) а къде отиват парите ли? ми ето тук: масла, ремъци, тампони, карета, семеринги, филтри, фреони, амортесьори, дискове, накладки, и всичко друго от което се нуждае поддръжката на една кола! тук въобще и не става дума за бензин, него не го виждам в равносметката въобще. не слагам също и разхгодите по гуми и исправяне на джанти, както и глезотйиките. и пак казвам
: има разлика между това, дали искаш колата ти " абе просто да върви ", или в момента в който чукне нещо по нея, моментално да го оправяш и редовни профилактични прегледи. защото ако я крепиш на положение " пред распадане ", мое и по-тънко да ти излиза;)

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
аве не е толкова трагично положението ,ако попаднеш на запазена машина и изключим горивото и застраховките можеш да паднеш на около 1500 на година .. за 7 има няква теория да си намериш запазена 316-318 ,но това за сипването и карането както казва Engi го забрави 

Абе кво гу пла6ете 4овека.Аз моята 318 си я купих преди година и 2 месеца и досега само маслото сам и сменял.Изминал сам 40 000км. без смяна дори на накладки.4ак сега запо4на да ми прави малки проблеми, но аз сам си виновен за тях,за6тото не ги отстранявам на време и от там запо4ват да ми се развалят други не6та.Абе засега сам супер доволен от колицата.
Весели празници на всички :lol:

Весели празници на всички :lol:
мммм БМВ
незнам какво да ви кажа ?
Отидох в сервиза на Найс Кар в Пловдив еи така за информация дали й има нещо на баварката и като ми написаха едни цени:
ходова част - ремонт и части 500 лв
- двигател малко над 800 лв и аз гледах като грамната в сервиза а монтьора ме успокои , че за БМВ всичко е х2, което знам, че не е така, тай като от половин година я карам и не съм забелязала сериозни проблеми с нея, освен смяна на масло, шарнири, една силиконова перка, която струваше 150 кинта...
Отидох в сервиза на Найс Кар в Пловдив еи така за информация дали й има нещо на баварката и като ми написаха едни цени:
ходова част - ремонт и части 500 лв
- двигател малко над 800 лв и аз гледах като грамната в сервиза а монтьора ме успокои , че за БМВ всичко е х2, което знам, че не е така, тай като от половин година я карам и не съм забелязала сериозни проблеми с нея, освен смяна на масло, шарнири, една силиконова перка, която струваше 150 кинта...

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Другия път преди да ходиш там - питай - има доста алтернативи в Пловдив.
ПП. Аве що във форума влизат толкова много хора от Пловдив, а на сбирките няма никой.
ПП. Аве що във форума влизат толкова много хора от Пловдив, а на сбирките няма никой.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Стига ве, кви са тия 5000 за Е36, тя цялата кола струва 6-7000 примерно. Ако земеш читав екземпляр, караш внимателно и имаш късмет може да минеш и бая тънко. Иначе аз мойта я взех тотално разбита, за 1500лв някъде смених абсолютно цялото окачване+ амортисъори и пружини, общо взето всичко без носачите. Сега след 50 000км почти смених къси шарнири и тампони на двигателя за около 300лв всичко с работата и това са всичките разходи по колата за изминати 50 000км. (Части съм слагал само нови и добри марки)
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3