Информация за банка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Yolita » 01 Дек 2008, 12:37

Преди 10 години банките не бяха ли в същото състояние, ниски спестявания, парите идваха от тъмни канали, прехвърляха се едни и същи пари ....
При Лора Крумова тази сутрин дискотираха банковата криза... трябва да се действа и да не се чака кризата да ни забие в калта. Лихвите продължават да скачат, ... но не скачат тези по - депозитите и влоговете това беше коментара на един от гостите / не му запомних името /
Предполагам, че в международните банки имат външни консултанти, който да дават по ясни правила.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от bruce.mclaren » 01 Дек 2008, 16:51

Нека да направим разликата.
Говоря за големите банки. Пиреос, Миреос, Алфа, бета и други банки, големи по капитал, просто нямат йерархията и персонала за да дадат тези възможности, за които говоря.

приятел, една банка е голяма, колкото са големи активите й. бъди сигурен, че за да има такива активи има съответната структура и кадри зад тях. :lol:

ако разбираш под йерархия проникване на клоновата мрежа в горно и долно нанагорнище, празни офиси по села и паланки и раздут щат от 1000+ служители, дълбоко не си в час.

за втори път ти повтарям, че след булбанк, дск, обб, райфайзен и пощенска, "миреос" е шестата по големина банка в БГ, преди пиб и не е много далеч от петата - пощенска.
доста пред алфа, сибанк, юнионбанк, сосиете женерал и пр..

с изключително сериозни позиции в корпоративното кредитиране, там е в топ 5, да не кажа в топ 3. а в жилищното кредитиране на физически лица е на 4-то място.

за банка, която има сериозен интерес на бг пазара едва от 2-3 години и за българските стандарти е средноголяма банка с постоянен растеж и сериозни позиции откъм пазарен дял.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 01 Дек 2008, 18:05

Хуибуу, колега, не искам да ти споря за банката.

Голяма е, щом казваш, ок. Извинявам се и на Пиреос, и на Алфа, и на Сибанк, че ги нарекох малки :mhihi:

Ся остана само и банките да ме погнат, че ги обиждам :paranoid:

миреос" е шестата по големина банка в БГ, преди пиб и не е много далеч от петата - пощенска.

Ае... Тук да кажем имате малък спор с ПИБ, но... Оправяйте се вие. Аз не се месим между шамарите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bruce.mclaren » 01 Дек 2008, 19:12

D3BEP написа:Хуибуу, колега, не искам да ти споря за банката.

Голяма е, щом казваш, ок. Извинявам се и на Пиреос, и на Алфа, и на Сибанк, че ги нарекох малки :mhihi:

Ся остана само и банките да ме погнат, че ги обиждам :paranoid:

миреос" е шестата по големина банка в БГ, преди пиб и не е много далеч от петата - пощенска.

Ае... Тук да кажем имате малък спор с ПИБ, но... Оправяйте се вие. Аз не се месим между шамарите.

не е проблема, колега, в това, че си ми обидил банката, а в това, че разсъждаваш много неправилно, че в големите банки - било най-добре за развитие и пр. пък в същото време реално не знаеш, коя банка къде е на пазара.

точно обратното, в ing клон софия или в ситибанк клон софия е ен пъти по-добре за кариера и развитие от дск, булбанк или обб, аз пък да ти кажа, нищо че нямат големи структури и йерархии в бг, ако мога да ти ползвам логиката.

това, ти го казва, човек, който ежедневно работи с разпечатки от нои и знае много добре къде какви заплати се плащат, включително в банките.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Yolita » 01 Дек 2008, 20:21

До тук Добре,
ако някой може да ми отговори как мога да започна работа в банка, без да имам опит в банкирането моля за лични съобщения за да не ви обвинят в изтичане на информация.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 01 Дек 2008, 21:23

Аве добре знам кво е то Пиреос и Юнионбанк...
И не е капитала това, по което да съдим за една банка... Доста ти е ... опростена представата.
Как си увеличава капитала банка?
Уникредит преди два месеца почти си удвои капитала, значи по твойта логика е станала два пъти по - добре . Според реалността обаче замалко не фалира, въпреки че успешно направи нещо доста трудно.

Що се отнася до място на пазара, чееекай да видим. БНБ отдавна предупреди МАЛКИТЕ банки за борбата им за място на пазара на кредитите.. Та една банка като вашата със 100% ръст на кредитите и 5 на депозитите (шеста на пазара, уж, но чак с 4-5% от него)ще ме впечатли чак като и на изхода излезе така. Сега точно идва времето да се плаща за "пазарния дял", ти ми го хвалиш.
И ми говориш кой колко разбира....
Помолих те да спрем... Мога да разбера любовта ти към банката, но чак да ми я прехвалваш за моя сметка...

И кви са тея сводки от НОИ? Ти верваш ли, че за потребителско кредтиране при вас ще дойдат успешни служители на другите банки :mhihi: Или такива с висок доход :mhihi:

Прав си, че в някой клон на Демирбанкасъ климатът за работа може да е по - добър от във БНБ, но... Нито повече ще научиш, нито повече ще израстеш, все пак.

Yolita,
Абсолютно нямаш проблеми и не виждам за какво питаш и се притесняваш.
Повечето банки предпочитат дори хора, които да си вземат и обучат, а не да дойдат обучени.
Така че, просто чакай интервю и отивай, пък каквото сабя покаже.

Ако си борбена, виж класацията на колегата по - горе.
Препоръчвам ти Уникредит(Булбанк), ОТП(ДСК), Юробанк(ДЗИ, Пощенска) и евентуално Райфайзен. Малко съм резервиран към ОББ.

Ако не си и търсиш заплатка да си буташ малко по малко... Във всяка банка става, като лично аз съм чувал добри неща за ПИБ, но, както казах още в началото, всеки клон си е клон.

Темата взе да се повтаря.

Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paparazzo » 01 Дек 2008, 22:10

-препоръчваш-ти...
-пак чул пак разбрал...
в Райфайзен съкращават 400човека-инфо от днес...
-те работят на кооп.принцип тоест ако Райфайзен БГ фалира няма да има паре от другите страни в които имат присъствие...
-респективно и в други банки ще има съкращения...
-така,че колежке наистина може да се заразмислиш....
:!: :!: :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bruce.mclaren » 01 Дек 2008, 22:23

И не е капитала това, по което да съдим за една банка... Доста ти е ... опростена представата.
Как си увеличава капитала банка?

пич, трети път ти повтарям едно и също нещо.

ако си зел поне един елементарен курс по счетоводство трябва да ме разбереш, ама вече почвам да се съмнявам.

пиреос е шестата по-големина банка в БГ по активи. правиш ли разлики между активи и собствен капитал :mhihi: и защо всеки път като ти го напиша се отплесваш към собствения капитал. да, банката е една от тези с най-голям собствен капитал също. ама аз ти говоря за активи.

Що се отнася до място на пазара, чееекай да видим. БНБ отдавна предупреди МАЛКИТЕ банки за борбата им за място на пазара на кредитите.. Та една банка като вашата със 100% ръст на кредитите и 5 на депозитите (шеста на пазара, уж, но чак с 4-5% от него)ще ме впечатли чак като и на изхода излезе така. Сега точно идва времето да се плаща за "пазарния дял", ти ми го хвалиш.

пич, в българия няма банка, която да кредитира само срещу привлечени депозити на доместик граждани и фирми. всички кредитират срещу привлечен външен ресурс основно от банките майки, едни много повече, други малко по-малко. затова и е кризата на кредитния пазар.

И кви са тея сводки от НОИ? Ти верваш ли, че за потребителско кредтиране при вас ще дойдат успешни служители на другите банки Или такива с висок доход

какви са тези "сводки" от НОИ, някой ден може и да разбереш, ако станеш финансов анализатор в банка. :lol:

вервам, вервам. за твое сведение съм подписвал кредити от на касиерки в банката на маджо и тексим, до на изпълнителни директори в пиб и ing. спокойно мога да кажа, че почти няма банка на чийто служител да не съм подписвал кредит.

Прав си, че в някой клон на Демирбанкасъ климатът за работа може да е по - добър от във БНБ, но... Нито повече ще научиш, нито повече ще израстеш, все пак.

пожелавам ти някой ден да попаднеш - там където ти казах в предното мнение.

инаф из инаф. наистина е време да спрем. трудно попиваш и е безполезно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bruce.mclaren » 01 Дек 2008, 22:26

paparazzo написа:-препоръчваш-ти...
-пак чул пак разбрал...
в Райфайзен съкращават 400човека-инфо от днес...
-те работят на кооп.принцип тоест ако Райфайзен БГ фалира няма да има паре от другите страни в които имат присъствие...

в райфайзен наистина освобождават тези със срочните договори.
един приятел и бивш колега е аут с днешна дата. :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 01 Дек 2008, 22:45

paparazzo написа: в Райфайзен съкращават 400човека-инфо от днес...

Инфото ти от днес можеш да го намериш в постовете ми от онзи ден.
Но то нищо не значи.

bruce.mclaren,
Активите са точно кредитите.
Стига наистина, че влизаме в тъп спор, в който целта е ти да изтъкнеш твоята банка.

Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bruce.mclaren » 01 Дек 2008, 22:59

тъй, тъй :mhihi:
активи = кредити (и не само) :lol: = пасива, който се състои от привлечения ресурс (депозити) + собствен капитал (основен закон на счетоводството).

актива е главния измерител за това, кой колко е голям, а не кой клона има в полски тръмбеш и долни дъбник и кой колко реклами пуска. :uups:

нищо не изтъквам за разлика от теб (на никого не съм препочъвал къде да търси работа или къде да си влага парите или от къде да търси финансиране) и няма да го направя, щото нямам келепир от това :lol: , опитвах се да те вкарам малко в релси да поразсъждаваш в правилната посока. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 01 Дек 2008, 23:05

Имам сигурно 50 поста в тая тема... Би ли казал на колегите, към коя банка съм съпричастен?
Със сигурност нема шанс да познаеш.
Докато аз а тебе разбрах вече банката, позицията, оборота, печалбата, активи, пасиви... Само клона още не си казал.

Немам нищо против, вземи момичето на работа, като си толква голем.

Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61
Детайли за колата: 525ix

Мнение от klita » 02 Дек 2008, 0:52

Леле вие ме размазахте , я сега споделете и за коефициента на възвръщаемост на капитала :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Стига вече, въпроса бе :
"Банка Пиреос
някой знае ли какъв е климата на работа в тази банка?
Да ли са добри работодатели?"

А вие се пуснахте в едни теми, дето кои знае колко са далеч от нас самите.
До Yolita
Ако имаш възможност да почнеш, почвай, няма да съжаляваш.Не съм работил там, но където и да започнеш ще научиш много и все полезни неща.
Поздрави на всички

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Дек 2008, 1:14

klita написа:я сега споделете и за коефициента на възвръщаемост на капитала :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ROE = Net Profit After Taxes ÷ Stockholders' Equity
Възвръщаемост на капитала= Нетни приходи след данъци ÷ акционерен капитал
Така например, като използваме традиционната формула, компания с $ 18000 в нетната печалба след данъци и $ 45000 акционерен капитал ще има ROE от 40%.
Гоогле хес споукън :mhihi: Простете примитивния начин на обяснение,3-ката ми на поправката по корпоративни финанси също хес споукън :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 02 Дек 2008, 9:47

Bogat-Beden написа:Гоогле хес споукън :mhihi: Простете примитивния начин на обяснение,

Да, туй е верния отговор, колегата се опита с информация от сайта на банката да замеря тука...
Аз като гледам седма банка в България няма, ПИБ в сайта си по финансови и годишни отчети се е обявила за шеста и дори пета, а сиджиекспрес тя пък точно като на колегата банката е четвърта по незнам си кви кредити и трета по другите.

Куца им културата на разговора на някой хора, ама е по - лесно винаги накрая другия да обвинят. Целата "дискусия" щото в едно изречение ми пишело, че Пиреос била малка и немало толкоз възможности за развитие колкото големите банки.

По таз логика в неговите изречения кат пише
йерархия = проникване на клоновата мрежа в горно и долно нанагорнище, празни офиси по села и паланки и раздут щат от 1000+ служители, дълбоко не си в час
.
Требваше напрао да го насера. Обижда мен и големите банки.
Финансови отчети... имам!

ПП. Има и нови съкращения в нови банки. Няма да давам имена, но вчера е обявено. Не в споменатите райфайзен и пощенска.
Но въпреки това интервютата продължават, съкращенията ще бъдат предимно за неработещи клонове, служители пред пенсия или калпави служители. Например ако колежката беше от моя град, до края на седмицата можеше да я пратя на интервю.

Поздрави!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата