Въпрос за климатроника

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за климатроника

Мнение от georgisa » 30 Ное 2008, 21:51

Е- 46, 318, 1999г.- Като задам дадена температура, на парно, без да е пуснат компресора на духалките духа топъл въздух /явно до достигане на зададената температура/ и след това започва да вкарва хладен /студен/ въздух и започва да става студено. Поради това аз вдигам градуса и веднага започва да духа отново топло, и така до достигане на 32 градуса , и в колата не може да се диша от жега. При духане на студения въздух ако спра вентилатура се изпотяват стъклата- и така не става. На автоматичен режим пак прави този номер. Това нормално ли е ? Моля за помощ благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 2.0d 99'

Мнение от IvaN66 » 30 Ное 2008, 22:56

Би трябвало датчика за температурата в купето да дава информация и при достигане на зададената температура да намаля вентилатора.Поне при мен е така.

Потребител
Аватар

Мнение от georgisa » 30 Ное 2008, 23:29

И според мен трябва да е така, вентилагора съм го настройл на минимум, така че не може да го намали, но лошото е че при достигане на зададенета температура започва да духа студено. Мисля че не е нормално или аз не мога да работя с климатроника?

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 30 Ное 2008, 23:53

Датчиците за външната температура работят ли нормално ако не може и да е от там моя се побърква някой път и показва -10-40 и вътре парното започва да духа много топло и може да се изпечеш ако не го намалиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 30 Ное 2008, 23:58

Когато си на режим AUTO след достигане на зададената температура би трябвало вентилатора да намаля, но не да духа студено, при мен стъклата се запотяват след като пусна да върти въздуха вътре в купето и при вас ли е така?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 01 Дек 2008, 2:20

Така духа и моята кола. Проблемът ти е в настройките на самата вентилация. Виж там има една врътка между двете духалки отпред и я завърти в червения сектор ако искаш да ти духа топло и всичко ще е ОК. Иначе явно така си е предвидена системата. Предните духалки при достигане на температурата започват да духат леко хладно а от останалите духа топъл въздух и темепратурата в колата остава постоянна. Сега друг е въпросът ако не си насочил правилно средните духалки и ти духат право в лицето. Иначе точно чрез този студен въздух при мастер контрол на неутрално положение и режим АУТО климатът в колата е перфектен, поне на мен най-много ми харесва.
Изображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 01 Дек 2008, 2:31

При мен като се напече положението и почва да си духа хладно....ама вие сте изроди да държите 32 градуса в колата :shock:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 01 Дек 2008, 10:25

BlackManz написа:....... при мен стъклата се запотяват след като пусна да върти въздуха вътре в купето и при вас ли е така?

При всички коли е така ;)

Потребител
Аватар

Мнение от zasko » 10 Дек 2008, 18:32

На скоро питах за същия проблем. При мен случая е идентичен. Проблема - прецакано е моторчето на перката която отвежда въздух от купето до датчика за температурата на климатроника (решетката над бутона "ауто").
Похвалиха ми някакъв майстор от Хасково (беше ми по път) и му го занесох. Уж го сменил. По-рядко е, но пак така си прави. Обадих му се и ми каза, че щом започнало по-рядко да го прави значи ще се оправи климатроника. На ум си мисля "Това да не е жив организъм бе. За идиот ли ме взе?". Разбрах се с него Януари (понеже сега строял къща :?: :?: :?: все пак сме декември) да му звъня пак ако продължава да духа студено. Няма да го оставя на мира, взе ми 50лв. и ме остави на студено.
На който не му се занимава с глупости да си смени управление на климатроника и готово.

Назад към E46