DIY-Как да си направим сами CUP HOLDER за Е36 като на Е39
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
DIY-Как да си направим сами CUP HOLDER за Е36 като на Е39
!!!САМО ЗА МАНЯЦИ И СЕКТАНТИ !!!
Лично мен много ме мъчеше това ,че такава кола като Е36,няма държач за чаши.Ще кажете има.... Има верно е оригинални за Е36 ,които обаче са малко дървени според мен (т.нар. американско барче за М3) и разни китайски боклуци.
Дори си поръчах от и-бей един универсален къп холдер 1 дин,който е супер обаче неможах да го сложа заради дълбочината на конзолата на е36 ... както и да е.
Един ден ме осени гениалната идея докато гледах на един френд е39-ката ,дали неможе да се преправи предния холдер за Е36.
И започна търсенето на къп холдер от е39.
Което си е доста трудна задача като се има в предвид колко са крехки тези холдери.Така че внимавайте с тях .
Чисто нов е към 90 лв мисля.втора ръка се намира за 30.
Първо :
- намиране на холдер от е39 и скъсяване на пластмасата в страни,тъй като на е39 конзолата е по широка
трябва да стане ето това
махане на гумената основа на поставката за слънчеви очила
след това изрязване на поставката за слънчеви очила навътре от двете страни 3 на 5 см като гледате да не засегнете основата
изпиляване на двете малки бордчета от двете страни ето тук
Хубаво е да изполвзате за всички процедури микромотор със сепаратор ,или много финно трионче !!!
След това преминаваме към фиксиране на холдера с две капчици поксипол ,съвсем леко (защото ако след време се счупи да можем да го сменим с друг ) ето тук и тук ,както и фиксирането на дунапренено тампонче на което да легне отзад холдера в дъното .
След това внимателно вкарвате холдера в неговото легло и го фиксирате с ръце за 10 мин,докато стегне поксипола.
после изрязвате всички крачета на гумената поставка за да може да я изполваме пак само че отгоре върху холдера и да имаме един перфектен визитник например
След което слагаме гумената основа с изрязани крачета вече отгоре върху холдера за да има завършен вид.( може да я фиксирате с обикновенно лепило а може и просто да я оставите пак си седи стабилно
И какво липсва още .....може би чаша добро кафе
Ето завършен вид ,както и с включен лост на 3=та и 5 та виждате че не пречи
!!!!ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ!!! ЗА БАЙ ВИ ЦЕКО !!!!
След време тази процедура ще е известна като къп холдер за Е36 по Бай Цеко
За тези които ще кажат ,ами запалката не пречи ли...
Успех на всички

Лично мен много ме мъчеше това ,че такава кола като Е36,няма държач за чаши.Ще кажете има.... Има верно е оригинални за Е36 ,които обаче са малко дървени според мен (т.нар. американско барче за М3) и разни китайски боклуци.
Дори си поръчах от и-бей един универсален къп холдер 1 дин,който е супер обаче неможах да го сложа заради дълбочината на конзолата на е36 ... както и да е.
Един ден ме осени гениалната идея докато гледах на един френд е39-ката ,дали неможе да се преправи предния холдер за Е36.
И започна търсенето на къп холдер от е39.
Което си е доста трудна задача като се има в предвид колко са крехки тези холдери.Така че внимавайте с тях .
Чисто нов е към 90 лв мисля.втора ръка се намира за 30.
Първо :
- намиране на холдер от е39 и скъсяване на пластмасата в страни,тъй като на е39 конзолата е по широка
трябва да стане ето това
махане на гумената основа на поставката за слънчеви очила
след това изрязване на поставката за слънчеви очила навътре от двете страни 3 на 5 см като гледате да не засегнете основата
изпиляване на двете малки бордчета от двете страни ето тук
Хубаво е да изполвзате за всички процедури микромотор със сепаратор ,или много финно трионче !!!
След това преминаваме към фиксиране на холдера с две капчици поксипол ,съвсем леко (защото ако след време се счупи да можем да го сменим с друг ) ето тук и тук ,както и фиксирането на дунапренено тампонче на което да легне отзад холдера в дъното .
След това внимателно вкарвате холдера в неговото легло и го фиксирате с ръце за 10 мин,докато стегне поксипола.
после изрязвате всички крачета на гумената поставка за да може да я изполваме пак само че отгоре върху холдера и да имаме един перфектен визитник например
След което слагаме гумената основа с изрязани крачета вече отгоре върху холдера за да има завършен вид.( може да я фиксирате с обикновенно лепило а може и просто да я оставите пак си седи стабилно
И какво липсва още .....може би чаша добро кафе

Ето завършен вид ,както и с включен лост на 3=та и 5 та виждате че не пречи
!!!!ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ!!! ЗА БАЙ ВИ ЦЕКО !!!!
След време тази процедура ще е известна като къп холдер за Е36 по Бай Цеко

За тези които ще кажат ,ами запалката не пречи ли...
Успех на всички

Последна промяна Bai_Ceko на 26 Май 2009, 9:26, променена общо 9 пъти
- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Браво доста добра идея 

смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея парииначе успех
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Абе нещо ... Много ми е ниско тя чашата ще си седи на конзолата предполагам ,а обрачите само ще я крепят да не падне наляво надясно я снимай с някоя чаша нормална пластмасова
I'm slowly drifting

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Не четете внимателно !!!
" За тези които ще кажат ,ами запалката не пречи ли...
бих отговорил ,колко често пиете двама кафе в колата и колко често ползвате запалката от колата...
Има решение и за това например една черна плоска тапа за мебели или каквото и да било със същия диаметър и няма да пречи( или преправяте запалката за СТАРТ бутон
"
Smile
" За тези които ще кажат ,ами запалката не пречи ли...
бих отговорил ,колко често пиете двама кафе в колата и колко често ползвате запалката от колата...
Има решение и за това например една черна плоска тапа за мебели или каквото и да било със същия диаметър и няма да пречи( или преправяте запалката за СТАРТ бутон

Smile
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Евала за старанието и темата с снимковия мат'рял,но не ме кефи идеята...просто защото на мен пред скоростния ми лост има коптченцанцанца и някакси не е практично...аз като пия кафе си взимам винаги в високи пластмасови чаши и го слагам между ръчната и барчето и там няма опция да го разлея..вече 1 година така практикувам..най-малкото естестически погледнато дразни очото,но евала за старанието 

- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Много яко се е получило, колега
Добре е да се споделят подобни идеи!

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
///MapTo написа:Евала за старанието и темата с снимковия мат'рял,но не ме кефи идеята...просто защото на мен пред скоростния ми лост има коптченцанцанца и някакси не е практично...аз като пия кафе си взимам винаги в високи пластмасови чаши и го слагам между ръчната и барчето и там няма опция да го разлея..вече 1 година така практикувам..най-малкото естестически погледнато дразни очото,но евала за старанието
Еми Марто,начи продължаваш по старо му с високи пластмасови чаши между ръчната и барчето ,съжалявам че немога да съм ти полезен

П.С ако мислиш че копченцата ще ти пречат се лъжеш

Все пак това са чашодържачи а не чашокрепители

Имам предвид това че като сложиш чашата тя се държи по-скоро на страничните рамена отколкото да се подпира на основата

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Bai_Ceko написа:..
Не си ме разбрал правилно..кефя ти се на идеята,хубаво е че има хора като теб,които експериментират,но просто аз не превръщам в закусвалня колата си...с нея се придвижвам из града,а тръгна ли на дълъг път,както се казва и върху пепелника мога да си оставя чашата

А идеята за копченцата не беше,че ще пречат на чашите...чашите ще ми пречат да си цъкам копченцата...асц,подгрев на седалки,хай-фи...

50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4