Крайно време е, да НАПУСНЕМ "Държавата"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 30 Ное 2008, 0:29

павката написа:бе то бг въздуха не е с много добро качество,ама....
идва време да се родиш-ако вашите не са хакани с пари,ще видиш бял свят,ако акушерите са на кеф и не са заети с нещо друго и дали ще има последствия не се знае
тръгваш на детска градина-пак ако си дете на раб семейство,ще си по късмета,дали лелките ще се паднат съвестни,ще те гледат,ще ти дават минералната вода,която мама ти е пратила и т.н.
ще тръгваш на у-ще-пак късмет,ако близкото е добро,има парно зимата,пердета за лятото,горе-долу кефещи даскали дето да предизвикат интереса ти към ученето,ще бъде горе-долу чисто(за кенефите,чиновете,подовете)
после нещо или ще учиш или казарма,айде тя отпадна и е дълга тема,та минаваме на висшето.ако знаеш кво ти се учи си добре,ако вашите помагат бива,друг е въпроса,че 80% не стават за висшаги-учат под натиск от род тяло,щото да се фалят пред съседите,учат да са висшисти и после да не работят,учат,за да избягат от село,учат за да харчат на родителите си парите,да поживеят,ама само се правят,че учат,а си завършват като пълни галфони както са започнали...останалите 20% знаят за какво са там,знаят какво искат и накрая стават професионалисти
ако по време на студенството не те убият в някое диско,пак си добре
после ще се жениш-ако имаш завещана къща биваш,колата ти е купена отдавна и ти остава само да си смениш обзавеждането..пак 80% се вземат по сметка,без значение от коя страна,любовта е причина и параван,за избягване на трудностите,ако не си по сметка.за около 2г мои наблюдения за познати и приятели,женят се страшно малко щото се обичат истински,все някой си прави тънки сметки къв ще е кяра и т.н.
и живота продължава,ама ако се замислиш,че като се разболееш от нещо сериозно и си чао,няма да ти помогне държавичката.ако се разболее детето ти,пак си чао,ако старите ти родители се наложи да ги гледаш,ами чао...няма да има кръчми,дискота,к**ва,пиянства
есте,ще работиш за човек с макс две гънки на мозъка.просто е придобил някви средства и е направил нещо и предлага работа без развитие.големите фирми се държат от големи групировки,трудно се издигаш финансово,ако нямаш връзки да те похвалят,схемата там е яко източване и никво инвестиране в подобрение качеството на работа
абе то много неща са ни наред,излез по заведенията,наблюдавай фешънките дето си пулят устните,пият мартинита,цаките им са по 300 кинта,а бикините непрани и вкарват стрити аналгини ин да нос в мирисаните кенефи...баси рая

За жалост поста ти е много верен
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар
Кара: BMW 318 IS
Мечтае да кара: M-power 3.2

Крайно време е, да НАПУСНЕМ "Държавата"

Мнение от CASIO » 30 Ное 2008, 1:33

Тук нещата опират до възможности,ако всеки може да си позволи сигурен съм,че няма да се замисля :(
Става дума за това,че човек като замине НЯКАДЕ поне да има близки или познати въобще някаква сигурност.
На практика какво се получава много желаещи но само това :(
И просто да кажа и аз какво мисля,мисля че който е в БГ значи е ГЛУПАК влючително и аз :)
Но все пак ДаЙ БоЖе ВсеКИ МУ да НапУсне БГ :)
Господи пази ме от модератора "Mamouk" той е исатински звяр,пребива и наказва хора който не познава !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Ное 2008, 2:07

За Бога хора, прочетете поста на "павката". Това е най-истинското нещо, което съм чел скоро. Евала брат... нямам просто какво да допълня.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 30 Ное 2008, 2:52

Scott написа:
павката написа:бе то бг въздуха не е с много добро качество,ама....
идва време да се родиш-ако вашите не са хакани с пари,ще видиш бял свят,ако акушерите са на кеф и не са заети с нещо друго и дали ще има последствия не се знае
тръгваш на детска градина-пак ако си дете на раб семейство,ще си по късмета,дали лелките ще се паднат съвестни,ще те гледат,ще ти дават минералната вода,която мама ти е пратила и т.н.
ще тръгваш на у-ще-пак късмет,ако близкото е добро,има парно зимата,пердета за лятото,горе-долу кефещи даскали дето да предизвикат интереса ти към ученето,ще бъде горе-долу чисто(за кенефите,чиновете,подовете)
после нещо или ще учиш или казарма,айде тя отпадна и е дълга тема,та минаваме на висшето.ако знаеш кво ти се учи си добре,ако вашите помагат бива,друг е въпроса,че 80% не стават за висшаги-учат под натиск от род тяло,щото да се фалят пред съседите,учат да са висшисти и после да не работят,учат,за да избягат от село,учат за да харчат на родителите си парите,да поживеят,ама само се правят,че учат,а си завършват като пълни галфони както са започнали...останалите 20% знаят за какво са там,знаят какво искат и накрая стават професионалисти
ако по време на студенството не те убият в някое диско,пак си добре
после ще се жениш-ако имаш завещана къща биваш,колата ти е купена отдавна и ти остава само да си смениш обзавеждането..пак 80% се вземат по сметка,без значение от коя страна,любовта е причина и параван,за избягване на трудностите,ако не си по сметка.за около 2г мои наблюдения за познати и приятели,женят се страшно малко щото се обичат истински,все някой си прави тънки сметки къв ще е кяра и т.н.
и живота продължава,ама ако се замислиш,че като се разболееш от нещо сериозно и си чао,няма да ти помогне държавичката.ако се разболее детето ти,пак си чао,ако старите ти родители се наложи да ги гледаш,ами чао...няма да има кръчми,дискота,к**ва,пиянства
есте,ще работиш за човек с макс две гънки на мозъка.просто е придобил някви средства и е направил нещо и предлага работа без развитие.големите фирми се държат от големи групировки,трудно се издигаш финансово,ако нямаш връзки да те похвалят,схемата там е яко източване и никво инвестиране в подобрение качеството на работа
абе то много неща са ни наред,излез по заведенията,наблюдавай фешънките дето си пулят устните,пият мартинита,цаките им са по 300 кинта,а бикините непрани и вкарват стрити аналгини ин да нос в мирисаните кенефи...баси рая

За жалост поста ти е много верен

Хубаво, че някой го каза. Доста от хората тук Го мислим същото, само че нямаме изразните средства да се изкажем. И после пак ми кажете, че тук е ХУБАВО ;) Всичко, което Павлин написа е вярно до последната буква. :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Re: Крайно време е, да НАПУСНЕМ "Държавата"

Мнение от AGT » 30 Ное 2008, 3:22

CASIO написа:............................. НЯКАДЕ поне да има близки или познати въобще някаква сигурност.

Никъде няма сигурно ;) Както си го направиш.Те затова са казали "Каквото си постелеш на такова ще легнеш" ;)
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 30 Ное 2008, 3:25

Мисля ,че темата леко се измести . Става дума ,че тук дори и да си успял горе долу ,си заобиколен от изключително много мизерия и помия .
    Естествено ,че не на всеки му е писано да е баровец ,но всеки заслужава да буде уважаван от Държавата си независимо дали е чистач на тоалетни или програмист ,примерно.
    Лично на мен ми е супер некомфортно когато в студен, зимен ден се возя за удоволствие ,парното е на шест ,плюс кожени ръкавици, а отвън видя някоя баба или дядо да ровят по кофите.
    За себе си се доказах . Бях по Испания преди 5-6 години за малко ,намерих си работа ,въпреки помоща на съграждани , понаучих език . Човека за който работих , веднага ми предложи легално оставане само заради документ за елетротехник,професия която никога не бях работил - подръжка в банка за 70Е на ден, но се върнах заради семейството си .А материално и тук съм добре
    Едва ли някога в България ще се оправят нещата . Ок, тук съм се родил , тук ще се мъча .Но като се замисля ,малко на мазохизъм отива работата .

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 30 Ное 2008, 4:36

Много неща изчетох до тук верни не верно но изкам да допълня само че ,
Stoyan7777 написа:изчетох всичко изписано до тук и с много от нещата съм
съгласен, но си имам и едно собствено мнение по
въпроса.
Ние българите сме си народ, който винаги е бил командван
от някой друг-дали е бил чужденец, дали е било цяла държава
или просто един! затова демокрация в България, май май нещо няма почва. Ние никога не си търсим правата...затова имам много примери,
замислете се. Как може един суполив циганин да краде 24 часа,
седем дни в седмицата и да няма кой да скръцне със зъби. Обаче, ако му сетегли един бой, той си надига главата и почва да си търси правата, ако не на територийте на Родината, то извън нея.

Има ли смисъл от преврат? Няма ли да е от трън та на глог?
89 година преврат-после дойде ли хубаво? За някой дето е хванал цаката да краде да, ама за мен не-ама демокрация, всичко
може! после дойде 97 и кво? Верно, че бяхме затънали до уши в лайна, но какво дойде? Измъкнаха ни до там, че да може да дишаме и да се миришем лайната...така че за мен преврат няма да промени нищо, освен да даде надежда на някой заблуден пенсионер.
Според мен, за да се оправим, трябва някой да дойде и да ни казва какво да правим, но някой от вън.

От време на време имам възможност да гледам българското първенство по футбол, ако така може да го наречем. И забележете само. Български и европейски съдия свири и прави грешки, нали? Но след мача каквата и да е грешката на европейския съдия, не се дискутира. Никой не му се нахвърля да го бие, абсолютно нищо, но за сметка на него, българският го ескортират с поне две патрулки. Е, или нашият е корумпиран или футболистите нямат респект към него. Същото и с националния-трябва ни трениор от европа, казат. Защо? Защото "футболистите" ще имат респект към него?Може би... Еми добре, да си изберем и президент и партия от европа тогава...
Като кажат да не си изтръскваш пепелника на улицата да не го правиш или ако го направиш да ти съдерат кожата от глоби. И не само това ами да ходиш да метеш градинките и улиците.
Не искам да го казвам, но май това е истината дори и да боли. За мен България е рай, рай в който искам да ходя само на почивка.

това щеше да е поста който мислех да напи6а и аз . Много точно го каза и колегата павката .
Дргуго да кажа че съм изкл()4ително благодарен на своите родители за това 4е ба6та ми се опитва6е в продължение на 5години да се
устрои в Испания .И когато се устрои и дойде момента в който и аз изках да видя как е "навън" заминах . Разликата между мен и ба6та
ми бе6е, 4е когато аз отидох имах жили6те, 4исто нова кола ,която
имам на разположение да ползвам ,за 1 седмица ми бяха уредени
легални документи(за които ба6та ми се опитва6е да вземе 5 г) и
работа която харесвам. За приятели и отно6ение на хората навсякаде
е както си го направи6 .Твърдо мога да кажа 4е предпо4итам да
контактувам с испанските ми прятели отколкото с някои "българи" тук .
Та по тази при4ина мога да кажа за мен 4е ми ХАРЕСВА ТУК .
Хляба винаги има и кора не е само мекото . :!:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: някво 325

Мнение от Vai-Holding » 30 Ное 2008, 9:41

Верно е по-горе писаното от колегата е че в чужбина и особено в Испания с българи да си няма6 работа просто сме си мръсно племе о6те от самото начало съм с българи няма да ви казвам колко пъти са искали да ме изкундят.... И сега съм със 6то годе добри хорица след едно годи6но издирване на хора с които да живея в момента съм 6то годе добре... И както си имаме поговорка родна: по-добре върви при непознатия да те посре6не както трябва от колкото при своите...

Само 6те кажа че няма значение че си чужденец в която и институция да отиде6 хората те посре6тат с усмивка и услужливост а не както при леля пенка касиерката от Е-ОН балгария която цял ден сабира парите на пенсионерите и като отиде6 след обед да си плати6 тока тя те гледа с испотеното си лице и ти се кара сяка6 едва ли не ти си и воновен за мено-паузата

П.С Поздрави на всички колеги от форума ОТ един ИСПАНСКИ БЪЛГАРИН :)
Изображение
Горчивината от лошото качество остава много по дълго от удоволствието от ниската цена.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Крайно време е, да НАПУСНЕМ "Държавата"

Мнение от steeN » 01 Дек 2008, 9:20

.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 11:53, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 01 Дек 2008, 11:09

Харесвам България. :uups: Не че няма да се зарадвам на някоя x5-ца, но не мисля, че ще ме направи истински щаслив в чужда държава. А, и имам доста приятели, познати, които са успяли, правят си екскурзии по цял свят, живеят си добре, това ме навежда на мисълта, че има начин, от нас зависи дали можем да го открием. :roll:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 01 Дек 2008, 14:53

Vai-Holding написа:Верно е по-горе писаното от колегата е че в чужбина и особено в Испания с българи да си няма6 работа просто сме си мръсно племе о6те от самото начало съм с българи няма да ви казвам колко пъти са искали да ме изкундят.... И сега съм със 6то годе добри хорица след едно годи6но издирване на хора с които да живея в момента съм 6то годе добре... И както си имаме поговорка родна: по-добре върви при непознатия да те посре6не както трябва от колкото при своите...

Само 6те кажа че няма значение че си чужденец в която и институция да отиде6 хората те посре6тат с усмивка и услужливост а не както при леля пенка касиерката от Е-ОН балгария която цял ден сабира парите на пенсионерите и като отиде6 след обед да си плати6 тока тя те гледа с испотеното си лице и ти се кара сяка6 едва ли не ти си и воновен за мено-паузата

П.С Поздрави на всички колеги от форума ОТ един ИСПАНСКИ БЪЛГАРИН :)
Пич и аз съм съласен с теб, работа да си нямамш с българи.Миналата година,работих с един и добре че се махнах,иначе щяхме да се сбием,просто такъв боклук не бях виждал.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 01 Дек 2008, 16:15

SKISA написа:
Kristopher написа:
SKISA написа:много военизирани настроения,много нещо...!! борчески сте настроени ,колеги ,но едва ли някой от вас знае за какво говори. имам впредвид улични боеве,смърт,стрелба...!! ше ви се дореве ако знаехте...!! има разли(ни начини за въздействие върху управлявящи или за дмяна на властта ,а и сега е значително по-лесно и който смята ,че вънка ше му е по-лесно може да опита лесно...!! ма доколкото чувам маса народ сега се връща от италия и испания и при мене работят хора ,върнали се от италия. нещо май не е толко весело и там-говорил съм си доста с тех....

Да ама не всеки иска да работи тираджия. А тия хора дето са се върнали и сега работят при теб, в италия какво са работили, пак същото или нещо от сорта? това са хора дето цял живот се бъхтат и не са видяли нищо хубаво. Това са могли, това са направили. Но не трябва всичките да сме като тях

начи ,който е тираджия-нема как да стане професор по молекулярна биология като иде там!!нали!? но те се прибират тука. аз давам пример ,но знам ,че и в други професии е същото. и мойте не са тираджии ,а шофьори-карат само в страната. идват и от фирми за международен транспорт и искат да са при нас ,защото им е писнало да не си спят по домовете и да не си пият кафето и ракията с приятелите си. и отделно дойдоха и други хора-не шофьори и искат да останат тука-не там. разбира се ,че има единици ,които са успели и за тях знаем и се чува,но това е малък процент-за останалите не се чува и не се пише...!а те са повече!! не ви агитирам-идете,борете се -дано успеете. но е добре да не си мислите ,че там еврата растат по дърветата...
[/quote]

Поради тази причина и аз се прибрах, поне за сега. Просто който не е бил навън незнае кво е и слушат някви легенди, ама ГОЛЕМИ легенди за добрите ,учтивите чужеднци. Там сичко е фалш ГОЛЯМ, дори и семейството да си вземеш, няма кво да праите там, вие сте чужденци, ама винаги ще сте такива. Там - отиваш на работа, секи се праи че бачка, точно прави се, симулират. Достапа в интернет ти е ограничен, моеш да ползваш email /аз като си свършех работата, и си полафа с тоя ония, те се дърпат данеби да ги видат че не работят/ Говори се само с клишета, нищо лично, сички са много добре всеки ден във всеки час. Пълен фалш. Ама кинти кво да ги праиш, само на платформите е ок - поне са сродни души.
И не си мислете че само в България ги имаме тези проблеми /всеки се оплаква и на всеки някой му е крив и има решение за всички проблеми/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2advanced » 01 Дек 2008, 17:06

Сондьора написа:Поради тази причина и аз се прибрах, поне за сега. Просто който не е бил навън незнае кво е и слушат някви легенди, ама ГОЛЕМИ легенди за добрите ,учтивите чужеднци. Там сичко е фалш ГОЛЯМ, дори и семейството да си вземеш, няма кво да праите там, вие сте чужденци, ама винаги ще сте такива. Там - отиваш на работа, секи се праи че бачка, точно прави се, симулират. Достапа в интернет ти е ограничен, моеш да ползваш email /аз като си свършех работата, и си полафа с тоя ония, те се дърпат данеби да ги видат че не работят/ Говори се само с клишета, нищо лично, сички са много добре всеки ден във всеки час. Пълен фалш. Ама кинти кво да ги праиш, само на платформите е ок - поне са сродни души.
И не си мислете че само в България ги имаме тези проблеми /всеки се оплаква и на всеки някой му е крив и има решение за всички проблеми

Mи то и тука гадно и там гадно и навсякъде по света е гадно - дай да вземем да се самоубием щото то не се живее..Било фалш - еми тва е българския манталитет обажащ се отзад - винаги нещо ни лъжат, винаги има второ дъно, никога някой няма да ти направи добро, просто щото е добър и разбран човек, всеки търси да те прецака за нещо..еми как да ти кажа - не е така. Нали знаеш - който за квото е учил..може и в твоята сфера да не са били достатъчно готини хората ама не точно като да кажеш, че чужбината е тегаво..Да навсякъде има трудности, и да и тук можеш да се реализираш и да си направиш живота розов(на практика навсякъде можеш) само разликата, е че тука ако ти откраднат колата, никой не те брои за слива, а даже властите работят с престъпниците и като цяло държавата е най-големия престъпник, докато навънка държавата се грижи за тебе и ако ти откраднат колата не само ще я намерят до седмица най-много, а тоя който я е гепил не му мърдат 10-15 годинки. И изобщо ако тука закона не беше врата в полето сериозно бих се замислил да градя бъдеще тук.. Но засега просто е невъзможно..всеки ден с рязане на крайници, киселини и публични разстрели еми как да живееш нормално?
Аз с удоволствие бих заминал, само чакам най-удобния за мен момент и се прехвърлям задокеанско.. и не като чистач и миач, а дай боже с master degree..пък нека ми е зле..
Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам :mhihi:
:mhihi:
Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 01 Дек 2008, 17:18

2advanced написа:
Сондьора написа:Поради тази причина и аз се прибрах, поне за сега. Просто който не е бил навън незнае кво е и слушат някви легенди, ама ГОЛЕМИ легенди за добрите ,учтивите чужеднци. Там сичко е фалш ГОЛЯМ, дори и семейството да си вземеш, няма кво да праите там, вие сте чужденци, ама винаги ще сте такива. Там - отиваш на работа, секи се праи че бачка, точно прави се, симулират. Достапа в интернет ти е ограничен, моеш да ползваш email /аз като си свършех работата, и си полафа с тоя ония, те се дърпат данеби да ги видат че не работят/ Говори се само с клишета, нищо лично, сички са много добре всеки ден във всеки час. Пълен фалш. Ама кинти кво да ги праиш, само на платформите е ок - поне са сродни души.
И не си мислете че само в България ги имаме тези проблеми /всеки се оплаква и на всеки някой му е крив и има решение за всички проблеми

Mи то и тука гадно и там гадно и навсякъде по света е гадно - дай да вземем да се самоубием щото то не се живее..Било фалш - еми тва е българския манталитет обажащ се отзад - винаги нещо ни лъжат, винаги има второ дъно, никога някой няма да ти направи добро, просто щото е добър и разбран човек, всеки търси да те прецака за нещо..еми как да ти кажа - не е така. Нали знаеш - който за квото е учил..може и в твоята сфера да не са били достатъчно готини хората ама не точно като да кажеш, че чужбината е тегаво..Да навсякъде има трудности, и да и тук можеш да се реализираш и да си направиш живота розов(на практика навсякъде можеш) само разликата, е че тука ако ти откраднат колата, никой не те брои за слива, а даже властите работят с престъпниците и като цяло държавата е най-големия престъпник, докато навънка държавата се грижи за тебе и ако ти откраднат колата не само ще я намерят до седмица най-много, а тоя който я е гепил не му мърдат 10-15 годинки. И изобщо ако тука закона не беше врата в полето сериозно бих се замислил да градя бъдеще тук.. Но засега просто е невъзможно..всеки ден с рязане на крайници, киселини и публични разстрели еми как да живееш нормално?
Аз с удоволствие бих заминал, само чакам най-удобния за мен момент и се прехвърлям задокеанско.. и не като чистач и миач, а дай боже с master degree..пък нека ми е зле..

Колега , пич и ти си тук и ти знаеш как е там, и после легендите стаат още по големити как ги разбра нещата, от познати работещи в англия и в щатите, който са спестили да си дойдат лятото ако могат де....! и ти ще отидеш, и като се върнеш няма да си признаеш , че там ти е зле. Аз и там бачкам с MS degree, там просто има повече кинти зависи обаче, понеже ако в франция живееш примерно с 2000 EU , си като в БГ с 500 лв, и къде им намират колите до седмица в БГ ли, то и виц има даже??
А и аз тук пробелми нямам, има един като плащаш да получаваш качество, ане просто да ти прибират парите. Някой се беше изцепил, проблемът на България са българите, ма незнам кой беше.

Предишна

Назад към Извън Темата