БМВ 320д 136 2000г или Голф 4 2002г на 131
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Колеги, за след 2002 не говоря ама грам ... 136 коня добър двигател ли е .... чух че помпата била мн скъпа ... изобщо за около 12000 какъв е най-добрия вариант според вас, да говорим за БМВ и изобщо коя кола. Много хора ми казват че най-добрия вариант е Голф 4 защото е със сравнително евтина поддръжка и доста здрав автомобил. Много харесвам това БМВ но само да седя и да се моля да не се счупи нещо случайно
а и това задно в зимата какво ще го правя ???

и аз така,сега когато се налага да сменям нещо,на бъзик казвам "Много скъпо" и ми казват с усмивка "Ми БМВ караш "BMDrago написа:Абе взимай Голф и не ни занимавай с глупости ,във всеки един от постовете повтаряш едно и също,че бмв-то те кефи ама голфа е по-евтин....щом нямаш пари взимай кола по джоба ти.Айде успех и да се похвалиш какво си взел

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Повтарям го за да ми отговори някой, изпадна ми една 320д 136 в добро състояние за 12 и питам да се мятам ли или да си взема нещо което после ще мога да си поддъжам, а и да ми отговорите на въпроса ми от предня пост, как се справяте със задното зимата и какво правите ако думне помпа ??? А и бензин не е ли за предпочина пред дизела ... и не е ли с по-евтини ремонти ?
караш леко и това е,с зимни гуми няма проблем,аз миналата година изкарах с лятни гуми,не бях в българия,а като се прибрах само за 2-3 дена пада сняг в моя град,с летни гуми,само от време на време изключвах ASC-то че като забуксува и ме спираше и неможех да тръгна после.щом е в добро състояние вземай я.незнам кое е добро според теб все пак.огледай я,като ти харесва взимай.никой от форума неможе да ти каже не я взимай утре ще се развали много скъп ремонта.как ще знаем.доста голям процент е на късмет при избор на стара кола.ThE BeAsT написа:Повтарям го за да ми отговори някой, изпадна ми една 320д 136 в добро състояние за 12 и питам да се мятам ли или да си взема нещо което после ще мога да си поддъжам, а и да ми отговорите на въпроса ми от предня пост, как се справяте със задното зимата и какво правите ако думне помпа ??? А и бензин не е ли за предпочина пред дизела ... и не е ли с по-евтини ремонти ?

Колега, защо не намериш телефона и не си направиш среща с ясновидката Светлина
Тя най-добре ще ти каже, ще се чупи ли, няма ли да се чупи... ако се счупи нещо скъпо ли ще е
Ти мислиш ли, че всеки от нас знае какво утре ще му се случи с колата? Винаги трябва да имаш заделени 500-1000лв за нея, даже може и да не ти стигнат понякога
Честно казано, аз за тези пари бих си взел Пежо 406 купе Пини Фарина. Даже от там тръгнах, минах през Лексус ИС 200 и накрая взех БМВ 320Д фейслифт.

Ти мислиш ли, че всеки от нас знае какво утре ще му се случи с колата? Винаги трябва да имаш заделени 500-1000лв за нея, даже може и да не ти стигнат понякога

Честно казано, аз за тези пари бих си взел Пежо 406 купе Пини Фарина. Даже от там тръгнах, минах през Лексус ИС 200 и накрая взех БМВ 320Д фейслифт.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
да колега прав си,а и пътищата в русе са на светлинни години от софийскитеПЕХЛИВАНИН написа:VRPerformance написа:
бмв-то не гори 8,5-9 градско,мойто(е46 320д 136кс+чип) с 18цола джанти ми гори 7,5-8,а ако съм със зимните 15ски ще е по-малко
...
Колега, това са ти впечатленията от Русе кадето няма такива задръствания и десетки(имам чуваството стотици светофари преди да стигна до работа ) и разхода ми миеля че не е падал под 9 л.
А аз съм от София-момчето също.
П.П. + това съм с 15-ки

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Oleg-16V написа:какви корекции ... почупил я е ... сега и скъсва гъза от каране а на следващия собственик тежко му ... 320д 150кс + чип е безумно глупава комбинация ... турбото на това БМВ е абсолютно същото турбо което прави 131кс в Г4, но опънато на повече оборота - на ръба на възможностите си ... нз ... влизам в друга тема
Олег, един съвет от мен - когато тръгнеш да продаваш космическият ти кораб спести на купувачите това че "харчи 5/100 градско" и "има чип"![]()
![]()
колега ти да не си спал на отворен прозорец говориш пълни глупости аз имам изминати доста километри с тази кола и не си ти човека който ще се прави на големия разбирач кое било глупава комбинация и кое не по стечение на обстоятелствата щях да продължа да си я карам и я продадох единствено заради това че си взех 330д,а не че съм я счупил харчеше ми 5.3 градско извън градско с 180-200-5.1
тези работи не си ги измислям,а просто споделям впечатления ко съм аз виновен,че бмв са направили ненадминат 2-литров дизел
а това за чупенето си го избий от главата щото е смешно правят се някой работи не говоря само по всмукателния колектор и на други места,за да не се чупи и то с минимални средства и разхода едно,че пада второ колата става супер надеждна и здрава ,а и за твоя информация като я продадох бая се чудиха как е възможно така да върви,а и въобще никакво изпушване до 4600оборота при положение,че е без катализатори как така не изпушва много интересно

Колега, земи си затвори прозореца нощно време, че станана студено последно време

Говориш неща за които дори и в деската градина няма да ти повярват!
Разход 5,1 при скорост 200 км/ч е от 1/3 до 1/2 от реалния! Земи слез на земята и стига писа глупости!
айде пак го почнаха човека за разхода
ама нека си приказва да не му наливате вие нафтата.между другото нали най-икономичната кола беше някаква малка VW ли беше,дизел гореше май 3.0л двигател от алуминий,олекотени конструкции,около 1200 кубика,макс.скорост 160-170 км,скоростна кутия,окачване и електрониката били настроени преди всичко към снижаване на разхода,и изведнъж изкача нашият човек с тежката Е46,2000 кубика под капака,минава с 200 и гори само 5
тез инженери на VW, спят ли?че БМВ ако имат 1.2 кола ще гори 1 литър че и по-малко....

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
....даже и ще връща гориво от резервоараСладур1 написа:........тез инженери на VW, спят ли?че БМВ ако имат 1.2 кола ще гори 1 литър че и по-малко....

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Сладур1, ако искаш пиши на лс ама я кажи за какви пари си взе бмв-то, по-добре ли вози от голфа(знам че е така ама да видя и твоето мнение
) , и по ти харесва от голф 5 така ли? Колко пари си дал до тука за него и какво си купил и сменил с тях. Мерси предварително.

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
А какво мислите за вариант 316 или 318 бензин около 2000-2001г ??? не са ли по-евтинки с по-лесна поддръжка и колко харчат ?
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Да така е, но предимно искам здрава кола, бмв не е ли такова ? за това съм се насочил или към голф защото е здрав или към бмв, бензинките не са ли за предпочитане относно поддръжка ?
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
харчеше ми 5.3 градско извън градско с 180-200-5.1
тези работи не си ги измислям,а просто споделям впечатления ко съм аз виновен,че бмв са направили ненадминат 2-литров дизел
Колега остави ги, ако искат да вярват! Аз ти вярвам, защото мойта дава 4.8/100 градско и 3.9/100 извънградско, и то при ръчка - 180 200!