Информация за банка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 28 Ное 2008, 11:14

Yolita написа:
Apassionata написа:
Yolita написа:...чета ви тихичко с интерес :

И имам още един Любимец във форума ;)
:OT:

в позитивна гледна точка.
изключително интересен разговор / за мен / се завърза и не исках да ги прекъсвам ;)

за ПИБ разбрах същото, но трудно се влиза в тяхните редици.
ако стартовата заплата в една банка е 600 лв. след 3 години едвали ще доживея по голяма заплата.

Не си си права, на един приятел жена му почна преди 3 год в Raiffeisenbank , почна с 600, сега е на 2500 /без бонусите/ и е шефка на клонче, така че си зависи от теб.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 28 Ное 2008, 11:31

Рядък случай е това.
А Райфайзен имат една много "интересна" практика.

Попдисват трудов договор, който според мен е незаконен, ама е завъртян.
Според него ако до две години ти напуснеш банката по собствено желание, дължиш незнамсиколко хиляди лева неустойка!!!!

А от друга страна в рамките на изпитателния срок те могат да те уволнят както си искат.

И отгоре на това "повишават". И имах случай с един приятел, повишен, на ново изпитателен срок....

Така че... Не са им чак толкова добри парите, но според мен открито се ебават с хората си....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 28 Ное 2008, 11:40

D3BEP написа:Рядък случай е това.

Според него ако до две години ти напуснеш банката по собствено желание, дължиш незнамсиколко хиляди лева неустойка!!!!

А от друга страна в рамките на изпитателния срок те могат да те уволнят както си искат.

И отгоре на това "повишават". И имах случай с един приятел, повишен, на ново изпитателен срок....

Така че... Не са им чак толкова добри парите, но според мен открито се ебават с хората си....

ДЗВЕР, има ли Банка в тая държава с чиито вътрешни правила и процедури да не си запознат от човешка, юридическа, законова и всякаква гледна точка?! :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 28 Ное 2008, 11:44

Мишел, къв ти е проблема?
Не ти стигна Apassionata за да се заяждаш, реши да си увеличиш спектъра :mhihi:
Говорим си, споделям. Ако имаш с нещо да обориш конкретните ми твърдения, моля, заповядай.
Ако не... Спамерът и многознайникът си ти.

Мога и да не споделям.

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 28 Ное 2008, 11:49

Toчно така е. Една приятелка я бяха "наиграли" по тази схема и тъкмо се установи в един много хубав клон, някаква млада и хубава ;)
шефка беше станала. Изведнъж й казаха: "Отиваш да работиш в другия край на града в еди кой си офис" ... Няма "не", те ти булка... И отиде, но беше супер депресирана в продължение на много време.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 28 Ное 2008, 11:51

D3BEP написа:Мишел, къв ти е проблема?
Не ти стигна Apassionata за да се заяждаш, реши да си увеличиш спектъра :mhihi:
Говорим си, споделям. Ако имаш с нещо да обориш конкретните ми твърдения, моля, заповядай.
Ако не... Спамерът и многознайникът си ти.

Мога и да не споделям.

Поздрави!

Хахаха, глей го па тоя!!!!
Абе еййй..... :ahah: На мен кое ми стига и кое не не мисля че можеш да коментираш....и освен това не се заяждам с теб...дори никога не съм влизала в дискусия с теб, попитах те просто, прави ми впечатление че се впускаш в много "вътрешна информация" пък не винаги си съвсем наясно.... от приятели ли, от що ли....малко изкривена я поднасяш понякога на аудиторията 8) затова ;)
Ако си сформираш Клуб на онеправданите и такива , които имат нужда някой да ги защитава...май не си си избрал членовете както трябва...
Гледай го значи как скача веднага......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Ное 2008, 11:54

Доста сте агресивни колеги :shock: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 28 Ное 2008, 11:56

Мишел написа: прави ми впечатление че се впускаш в много "вътрешна информация" пък не винаги си съвсем наясно.... от приятели ли, от що ли....малко изкривена я поднасяш понякога на аудиторията 8) затова ;)

Къде е таз сбърканата и изкривена информация?
Вече втори пост за нея говориш и нищо не казваш.

Кажи я, посочи я. Такива принципни изказвания са много евтини като цяло. Предполагаме, че работиш в банка, би следвало да можеш да кажеш конкретни неща, вместо това.... Клубове на онеправданите и алабалабом.

Имаш ясна тема, човек иска да работи в банка, вземи отношение, поправи ме, никой нема да се разсърди. С туй, което правиш, нито ти блесваш със знания, а само кал фърляш върху мен, дето некой може да си помисли, че е истинска.

Кой печели от тая работа?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 28 Ное 2008, 12:00

D3BEP написа:
Мишел написа: прави ми впечатление че се впускаш в много "вътрешна информация" пък не винаги си съвсем наясно.... от приятели ли, от що ли....малко изкривена я поднасяш понякога на аудиторията 8) затова ;)

Къде е таз сбърканата и изкривена информация?
Вече втори пост за нея говориш и нищо не казваш.

Кажи я, посочи я. Такива принципни изказвания са много евтини като цяло. Предполагаме, че работиш в банка, би следвало да можеш да кажеш конкретни неща, вместо това.... Клубове на онеправданите и алабалабом.

Имаш ясна тема, човек иска да работи в банка, вземи отношение, поправи ме, никой нема да се разсърди. С туй, което правиш, нито ти блесваш със знания, а само кал фърляш върху мен, дето некой може да си помисли, че е истинска.

Кой печели от тая работа?

Виж какво, аз не съм тук за да блестя с каквото и да било, пред когото и да било от този форум...има къде да блестя..... за разлика от други хора, на които очевидно това им липсва ;)
Каквото е трябвало съм написала на момичето на ЛС, както тя ми каза още на първата страница ако не се лъжа беше....
Пред теб не е нужно да се обосновавам за каквото и да било....до скоро ми беше чудно какво те хапят всички, следя "нападките" срещу теб в другите теми и раздели......почвам да схвщам вече......
Айде със здраве!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 28 Ное 2008, 12:27

D3BEP написа:Рядък случай е това.

D3BEP, просто посочих пример, че човек може да се развива, не съм запознат за договори и т.н., но по принцип договора се подписва от двете страни, никой нети го налага насила, така че човек сам си преценява, а и всяка фирма си има собствени договори, който са съобразени с закона за труда. Даже има фирми който, имат клауза в която при напускане ти забраняват да работиш в същата сфера за години.
Човек сам си преценява какво подписва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от bruce.mclaren » 28 Ное 2008, 13:43

D3BEP написа:Не знам как е във София, а и всеки клон е сам за себе си, но мога да ти кажа общи неща.
Банката е малка, оттук следва малко длъжности, свита йерархия и оттам - малки възможности за растеж и голям парашутизъм.
Поне в района тук заплатите им са сравнително ниски - в крайна сметка гърци им ги плащат :mhihi: и при това има големи ебавки. Ебавки с увеличения, с допълнителни възнаграждения...
Доколкото знам слагат трудноизпълними цели и съответно почти няма или много малки бонуси.
А в сегашната среда буквално забрави за бонуси.
Социални придобивки: 0.

Общо взето е една от кофтито банки, където да започнеш работа. Струва си да опиташ в по - голяма дори и на малко по - малка стартова заплата, отколкото в Пиреос, където стартовата може и по - висока да ти я предложат, ама тъй ще си останеш...

банката е 6-та (вече) по активи в БГ. не е малка.

за другото ще отговоря на лично.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 28 Ное 2008, 13:50

Тя може да е вече шеста, но откакто булбанк, росексим и други банки обединиха по 5 - 10 банки.
Освен това не говоря за капитал, а за структура по клоновете... За възможност за растеж. За йерархия и личен състав.
Но както и да е де, колежката вече е приключила с интервюто там. Дано не си закъснял.

Сондьора,
аз и не казвам друго.
Просто момичето търси работа в банка, та давам насоки, доколкото знам. Т иказа хубавото, което знаеш, аз казах минуси. Не съм казал, че лъжеш.

Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от bruce.mclaren » 28 Ное 2008, 13:59

възможностите за растеж в банковия сектор почти винаги се свързват със смяната на едната банка с друга, израстването нагоре вътре в самата банка навсякъде е трудно и трябват повечко качества и два пъти повечко гръб, за да се случи.

а пък, ако, представата ти за растеж и йерархия в една банка, я свържваш с клоновата мрежа, още по-лошо ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 28 Ное 2008, 14:10

Не, някои път ще ми дойдеш на гости, ше пием по кафе и ще ти представя нагледни примери за растеж.

Според мен в Пиреос е точно така. Растеж само навън, в друга банка.
Но вече има банки, в които не е така...
А и клоновата мрежа на някои банки... Не е за без растеж. Има банки с по няколко клона в квартал.

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 28 Ное 2008, 17:43

"Райфайзен" руулззззз,мноого добре плащат и няма съкращения,второ БМВ сменям откакто съм там! :mhihi: :winky:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата