За или против репликите на оригиналните джанти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

За или против репликите на оригиналните джанти

Мнение от ill3gal » 27 Ное 2008, 10:51

Задавам този въпрос защото знам българите какви сме стипци и гледаме само тънката лайсна..как мислите кое бихте предпочели примерно 3000лв за 18" на м5 или репликата им примерно за 1800лв. (тва е цената с гумите ...не се стряскайте)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 27 Ное 2008, 11:13

Ами...
Зависи. Не всеки може да отдели 3200лв(толкова излизат оригинални 18'' double spoke 71) за 4 джанти.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 27 Ное 2008, 12:04

1во оригинална джанта на М5 18 цолова май няма...

2ро бих предпочел каквато и да е оригинална джанта или някоя на известна фирма за джанти.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Re: За или против репликите на оригиналните джанти

Мнение от Wolf4 » 27 Ное 2008, 12:39

ill3gal написа:Задавам този въпрос защото знам българите какви сме стипци и гледаме само тънката лайсна..как мислите кое бихте предпочели примерно 3000лв за 18" на м5 или репликата им примерно за 1800лв. (тва е цената с гумите ...не се стряскайте)

Ми тук в салона на БМВ, цените започват от 3200 евро и стигат до 4999 евро за М-моделите. Така че в цената нищо страшно не виждам, пък и щом говорим за хубави джанти, не можем да говорим за евтини такива. В крайна сметка, това не е сума, която се пръска всеки ден и оригиналното винаги си заслужава парите.
Are you M enough...?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Re: За или против репликите на оригиналните джанти

Мнение от oxam » 27 Ное 2008, 12:53

Wolf4 написа:
ill3gal написа:Задавам този въпрос защото знам българите какви сме стипци и гледаме само тънката лайсна..как мислите кое бихте предпочели примерно 3000лв за 18" на м5 или репликата им примерно за 1800лв. (тва е цената с гумите ...не се стряскайте)

Ми тук в салона на БМВ, цените започват от 3200 евро и стигат до 4999 евро за М-моделите. Така че в цената нищо страшно не виждам, пък и щом говорим за хубави джанти, не можем да говорим за евтини такива. В крайна сметка, това не е сума, която се пръска всеки ден и оригиналното винаги си заслужава парите.

по принцип бих взел оригинални, но по някога може да намериш реплики които са правени в европа от същата фирма като тези на БМВ. аз си взех реплики 19ки М3 само за дрифтене заради ЕТ-то което беше по-малко и ми пасваше по-добре на колата и се оказа че са доста по-леки от оригиналните същия модел. и още не е почнал да се люпи лакът и хромът което се слчува редовно на БМВ джантите.
но ако ще даваш 3.5к евро аз просто бих взел ковани ББС или някоя друга марка - по-леки, по-здрави а и ще са различни
Изображение Изображение Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ill3gal » 27 Ное 2008, 18:08

то и другите марки си струват пари така е все едно дали е оринална на бмв или оригинална на ББС примерно...или сте паралий и знаете че може да си го позволите или ви е срам да си го признаете че не можете...както и да е ...питам щото намерих връзка и мога да вкарвам джанти от европа РЕПЛИКИ и исках да разбера какво мислите по въпроса ...
Все пак трябжа да им намеря пазар .. пък и мисля по поръчка само да работя

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 27 Ное 2008, 19:01

Аз мисля, че джанта правена от БМВ или ББС е много по малко вероятно да се счупи или изкриви от колкото репликата.
Още повече, че знам какъв е контрола при производство на тези джанти. Всички фабриччни джанти минават ренген преди да излязат на улицата, за разлика от репликите. На вас може да не се случи и недай си боже, но в световен мащаб има много примери за катастрофи, в които причината е джантата...

Аз лично бих купил оригинална джанта пред реплика, за това и си карам с фабричните джанти нищо че са грозни :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М5
Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК

Мнение от KON4ETO » 27 Ное 2008, 19:04

И аз сам за оргиналната джанта :yes: ако се наложи и 4000 лева ще дам ама за оргинал :yes: :yes: :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 27 Ное 2008, 19:08

Аз пък съм ЗА репликите.Хем по-евтини,хем изглеждат същоъо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 27 Ное 2008, 20:03

Ако бях паралия , да не си знам парите.. естествено за оригиналните щях да съм твърдо... (аз не виждам кой нямаше да е) , но... да дам за едни джанти пари колкото половината кола (както каза Wolf4 стигат до 5000Е) ... Не мерси... :mhihi: , така че в това положението , в което съм в момента , съм за репликите :winky:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 27 Ное 2008, 21:17

ами оригинал, въпреки че ако някой ми покаже как с реплика минава през 15см бордюр с поне 40км/ч бих си взел такива
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Мнение от Александър Георгиев » 27 Ное 2008, 21:35

...
Последна промяна Александър Георгиев на 18 Дек 2012, 1:48, променена общо 1 път
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея пари :winky: иначе успех :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 27 Ное 2008, 23:27

MaXimal написа:1во оригинална джанта на М5 18 цолова май няма...
..........

Има Колега. :D

А по темата , аз лично бих предпочел втора употреба оригинални джанти пред нови джанти - реплика.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 28 Ное 2008, 0:56

Ами един приятел си купи нови реплики от Маргел. При опит за изправяне на най-малката деформация се цепят брутално! Аз за това си купувам на старо, но истински

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Oyama » 28 Ное 2008, 1:23

Изображение

Кви реплики ве - оригинална ББС ЛМ на порше 996 ГТ-3 РС , сцепила се от край до край. Дръжте си репликите , дръжте си и оригиналните. Аз карам с ОЕМ японски 15-ки от средата на 60-те . :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата