като е студена подскачат оборотите
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Sportwagen/Coupé
- Потребител
-
като е студена подскачат оборотите
две минути след като я запаля когато спра на светофара освободена от скорост оборотите падат изведнъж под 500 и инжекциона веднага ги вдига до над 1000 малко като по загрее са оправя някакъв дачик предполагам вие как мислите
- nikolajomv
- Потребител
-
Потвърждавам, при мен е същото, веднага щом загрее и се оправя, но в началото докато е студена оборотите играят мн, и то винаги на празен ход, понякога е почти пред изгасване.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Re: като е студена подскачат оборотите
Sportwagen/Coupé написа:две минути след като я запаля когато спра на светофара освободена от скорост оборотите падат изведнъж под 500 и инжекциона веднага ги вдига до над 1000 малко като по загрее са оправя някакъв дачик предполагам вие как мислите
Днес като запалих колата като тръгнах и забелязах, че на първия светофар като освободих от скорост и оборотите паднаха доста и след това веднага се вдигнаха над 1000 и после се върнаха в нормалните граници, това стана на няколко пъти и после се оправи. Температурата навън беше -11 градуса .. бррррр ... едвам си изчистих прозорците от леда

Крисо, би ли разказал по-подробно за тази клапа и какво може да не й е наред?
- mute
- Потребител
-
- Кара: кара, колко да кара...
И аз го забелязах тва преди няколко дена на празен ход като запли и играят леко оборотите ама в диапазон 100 оборота не пада чак до 500 ама мърдат мъничко и после като загрее си сичко си е 6. Колата е 320d 03.
- Zlatex
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бясно
- Мечтае да кара: по добри пътища
- Детайли за колата: Е61, 525D
Доста коментирана тема.При мен е същото.Колебание в оборотите.Няма еднозначен отговор досега.едни казват дебитомер,други почистване на някакъв MAF сензор.Не знам вече.Неприятно е.
11 мнения
• Страница 1 от 1