Дискусия за документите.
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Дискусия за документите.
Защо е нужно шофьора да носи всикчките си документи свързани с колата и на кой са му претрябвали скапаните лепенки по джамовете?
Представете си следната ситуация:
Полицай забелязва съмнителна кола. Спира я и оглежда дали не е издирвана за кражба. За да провери документите на водача, му взима само личната карта и въвежда в лаптопа си номера на колата. Там му излизат сканирани копия от:
Гражданската отоворност, Винетката, Шофьорската книжка, документа който доказва, че колата е негова и той я е купил и всичките тея дреболии дето си ги носим по жабките. Защо е нужно да издребняват така полицаите. Предния джам прилича на коледна елха. На кого пречи да въведат тази супер проста система на проверка. Пишеш му номера в поле и ти излиза ВСИЧКО свързано с него. Ако тези неща влязат в сила, няма да се ядосваме за някви си дреболии като онези бланки от гражданската дето било опоменато с малки букви че трябвало да се носи. Дядо коледа с подаръците, чувала му чака в багажника. В багажнка 1 чувал с хартийки, изрезки и удостоверения, за наглия гладен ушев, дето накрая го кара да пусне радиото, да потанцува и да му вземе 5 лв за танца. Е защо, кажете ми?
Представете си следната ситуация:
Полицай забелязва съмнителна кола. Спира я и оглежда дали не е издирвана за кражба. За да провери документите на водача, му взима само личната карта и въвежда в лаптопа си номера на колата. Там му излизат сканирани копия от:
Гражданската отоворност, Винетката, Шофьорската книжка, документа който доказва, че колата е негова и той я е купил и всичките тея дреболии дето си ги носим по жабките. Защо е нужно да издребняват така полицаите. Предния джам прилича на коледна елха. На кого пречи да въведат тази супер проста система на проверка. Пишеш му номера в поле и ти излиза ВСИЧКО свързано с него. Ако тези неща влязат в сила, няма да се ядосваме за някви си дреболии като онези бланки от гражданската дето било опоменато с малки букви че трябвало да се носи. Дядо коледа с подаръците, чувала му чака в багажника. В багажнка 1 чувал с хартийки, изрезки и удостоверения, за наглия гладен ушев, дето накрая го кара да пусне радиото, да потанцува и да му вземе 5 лв за танца. Е защо, кажете ми?

- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Кара: E30/E36/E34
- LizarD
- ентусиаст
-
- benji
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: BMW M Bike Carbon Racer
Не ти трябва баце такава система в бг.Ако я направят ще ти каже как ще протече една проверка на КАТ.Взима ти документ,без значение дали е лична карта или книжка.Отива до патрулката и почва да чука като кълвач по клавишите.Въвежда ЕГН-то и започва голямото чакане,минава минута две а зад теб опашка от спрени коли.Нещо не става и ушев започва с начале.След две минути му писва и барва станцията.
-Колегаааа,я земи провери едно ЕГН,че нещо пак се бъгна.
-Не ви ли омръзна бе.Айде пей.
-7,,,,,,,,,,,,,,
-Как беха последните?
-5,,,
-Чакай малко
-Иван Драганов Петканов,нема гражданска.
-Добре,мерси
Ушев със задоволство се обръща към теб и казва.
-Нали чу колегата какво каза,АКТ.
-мммммм ми как,та аз вчера си я направих.
-ми как,така нали чу.
и се започват редовните преметния с почерпки и тн.
И в същия момент и отрепал 10 минути защото някоя фирма на отговорен другар е лапнала парите за проекта и от него нищо не става.И да не задавате дежурните въпроси ами ти откъде знаеш,ми знам,във всички държавни служби са испълнени десетки подобни проекта и никой не е както трябва.МВР включително пожарната,те всеки ден предават по половин час сводката от деня и то по ДОС
НОИ,Данъчна служба,Националното Управление по горите,и др.Май само на митниците горе долу е читава системата ама чат пат и там заключват някой по погрешка. 
-Колегаааа,я земи провери едно ЕГН,че нещо пак се бъгна.
-Не ви ли омръзна бе.Айде пей.
-7,,,,,,,,,,,,,,
-Как беха последните?
-5,,,
-Чакай малко
-Иван Драганов Петканов,нема гражданска.
-Добре,мерси
Ушев със задоволство се обръща към теб и казва.
-Нали чу колегата какво каза,АКТ.
-мммммм ми как,та аз вчера си я направих.
-ми как,така нали чу.
и се започват редовните преметния с почерпки и тн.
И в същия момент и отрепал 10 минути защото някоя фирма на отговорен другар е лапнала парите за проекта и от него нищо не става.И да не задавате дежурните въпроси ами ти откъде знаеш,ми знам,във всички държавни служби са испълнени десетки подобни проекта и никой не е както трябва.МВР включително пожарната,те всеки ден предават по половин час сводката от деня и то по ДОС

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Значи, понеже всичко друго ни е наред се хванахте за 3 картончета, ЕВАЛА!!!
Какво толкова носите - талон на колата, талон за тенхнически, талона за ГО + полицата с кламер и в жабката, че оправдания, "забравих я" са много плоски.
Та какво излиза? 2 стикера на предното стъкло и 2 картончета в порфейла и пак някой трябва да мрънка.
Аз съм съгласен да нося по 20кг, картон с мен, ако пътищата са ПЕРФЕТКНИ! Ама ние за картончета трябва да се тюхкаме.
Ама какво ли се учудвам, ние сме най-мрънкащата нация.
Какво толкова носите - талон на колата, талон за тенхнически, талона за ГО + полицата с кламер и в жабката, че оправдания, "забравих я" са много плоски.
Та какво излиза? 2 стикера на предното стъкло и 2 картончета в порфейла и пак някой трябва да мрънка.
Аз съм съгласен да нося по 20кг, картон с мен, ако пътищата са ПЕРФЕТКНИ! Ама ние за картончета трябва да се тюхкаме.

Ама какво ли се учудвам, ние сме най-мрънкащата нация.
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Значи първо проблема е финансов и технически -във всяка полицейска кола компютър, този компютър трябва да има връзка с център, и то от всяка точка на България!
Не виждам кога ще стане това !
Второто пак се оказва финансов , технически и организационен проблем- кой ще събира тези данни за да ги има в тази система ? Минаваш преглед в един от хилядите сервизи, плащаш гражданската в една от камарата застрахователни компаний, и това всичкото става по различно време през годината! Кой ще въвежда данните в системата? А ако се налага водача да ходи някъде да се обажда и показва документите за изброените неща то пак опираме до проблема " забравих" , дали ще си забравиш документите в жабката или да се "въведеш" в системата все тая - ще въведат глоба за това, че не си се регистрирал в тая въображаема система и после пак рев и тема - "Пак ни обират " .
И в крайна сметка щом си се хванал на хорото да си водач на МеПеСе то все някаква отговорност трябва да поемеш- да си носиш всички документи например ! Не е кой знае каква философия да си слагаш полицата за гражданската в жабката след като я направиш, да си сложиш стикерите и другите изисквани неща, поне на мен никога не са ми правили впечетлените тези неща и никога не ги забравям по простата причина че не ги свалям от колата !
Не виждам кога ще стане това !

Второто пак се оказва финансов , технически и организационен проблем- кой ще събира тези данни за да ги има в тази система ? Минаваш преглед в един от хилядите сервизи, плащаш гражданската в една от камарата застрахователни компаний, и това всичкото става по различно време през годината! Кой ще въвежда данните в системата? А ако се налага водача да ходи някъде да се обажда и показва документите за изброените неща то пак опираме до проблема " забравих" , дали ще си забравиш документите в жабката или да се "въведеш" в системата все тая - ще въведат глоба за това, че не си се регистрирал в тая въображаема система и после пак рев и тема - "Пак ни обират " .

И в крайна сметка щом си се хванал на хорото да си водач на МеПеСе то все някаква отговорност трябва да поемеш- да си носиш всички документи например ! Не е кой знае каква философия да си слагаш полицата за гражданската в жабката след като я направиш, да си сложиш стикерите и другите изисквани неща, поне на мен никога не са ми правили впечетлените тези неща и никога не ги забравям по простата причина че не ги свалям от колата !

- LizarD
- ентусиаст
-
За всичко си има начин ако има желание. А в България не трябва да се повишават глобите а УМСТВЕНИЯ потенциал на престъпниците. Малоумна нация сме.

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Re: Дискусия за документите.
LizarD написа:.......................
Може да стане да.Обаче на знаеш какво си пожелаваш повярвай ми.Да в чужбина е така не ме питай по добре ли е

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Е да, ама така милиционерът вижда отдалече, че нямаш винетка (примерно) и те спира с широка усмивка на лицето (предвкусвайки почерпката)
...а и като ги знам как се оправят с компютрите...

- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
Брат ми у германско си кара само с лична карта. Не носи ни шофьорска книжка, ни талон, ни не знам си какви глупотевини. Че щеше и тука да тръгне така веднъж, ма го върнах овремеLizarD написа:Съгласни сте, нали? На запад така ли правят?

P.S. ама и тука е далавера. Веднъж шефа ми даде служебната кола да я закарам от София до Стара Загора. Не я баха карали сигурно година и отгоре. На излизане от столицата - слънчоглед. Книжка, талон, гражданска, ала бала - ама гражданска няма. Почнахме да се надлъгваме и ме глобиха само за неносене на документ - 10 кинта. Кой откъде е и да живей.
ja написа:....
Аз лично нямам желание полицай с 500 кинта заплата да има достъп до всички мои лични данни...
Е той пак си има. Само дето трябва да се разходи до управлението. Па и те сигурно ги карат да подписват декларации някакви - няма да злоупетрябвам с лични данни

14 мнения
• Страница 1 от 1