Нов шамар! ЕС ни отряза 220 милиона евро.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Нов шамар! ЕС ни отряза 220 милиона евро.

Мнение от ditko1 » 27 Ное 2008, 0:53

Европейската комисия реши днес да спре окончателно 220 милиона евро от европейските фондове, предназначени за България, поради недостатъчните мерки за борба с корупцията в страната, предаде АФП.

За първи път страна от Европейския съюз е лишена от еврофондове. Това каза говорителят на ЕК Кристина Наги.

"След внимателен анализ, направен от Европейската комисия, ние съжаляваме, че ще трябва да продължим срока на замразяване на плащанията" на пари, определени за подпомагане на София, което означава, че крайният срок за усвояването им ще изтече", допълни говорителят на Комисията.

"Надяваме се, че България ще предприеме спешно необходимите стъпки за подобряване на усвояването на еврофондовете", заяви говорителят на ЕК Кристина Наги.

"В случая с ФАР тези мерки за съжаление биха дошли твърде късно и поради това значителни суми от субсидиите по програмата няма да може да бъдат използвани от българските власти. Става въпрос за 220 млн. евро", каза тя.

България отговори на критиките на Брюксел, като създаде през октомври специален екип прокурори, които да разследват разхищението на пари от ЕС.

Страната също така одобри първия си закон за конфликт на интереси. Но тези стъпки са сметнати са неефективни.

"Повечето от мерките са само обещание за бъдещи действия и все още не са донесли конкретни резултати", каза Наги.

Тя предупреди, че продължаващият неуспех на София в борбата с корупцията може да постави под въпрос част от 11-те млрд. евро от кохезионни и структурни фондове, които трябва да бъдат предоставени на България до 2013 г.

България спря плащанията по 10 пътни проекта след оповестяване на одитните доклади на Международната одиторска компания (KPMG) за фонд "Републиканска пътна инфраструктура" на 18 юни тази година. Тогава заместник-министърът на финансите Димитър Ивановски каза, че след одитния доклад на KPMG за дейността на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура", който е внесен в прокуратурата, окончателно са спрени 10 проекта за ремонт на пътища на стойност 88 млн. евро.

Пет от спрените проекти са за рехабилитация на пътни участъци по пътища, свързващи България и Гърция. Спряно е и финансирането на строителството на подходен път към граничния пункт Рудозем на границата с Гърция. Сред спрените са и проектите за рехабилитация на пътя Плевен - Никопол и на пътя от Монтана до Лом. Спрян е и проектът за строителство на пътя Малко Търново - Турция и за строителство на околовръстен път Малко Търново.

Няма да се финансира и строителството на втората тръба на тунел на околовръстен път на град Дупница.

тея комуснистите критикуват европа, че не ни разбират добре и казват без истерия нищо не е станало :mhihi:
Първанов казва, че става мафия във европа :mhihi:
Кой тапак им вярва на тея малумници още незнам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 27 Ное 2008, 1:12

Е как кой баце,

Със сигурност ще се появят поне няколко човека от форума, които са поддръжници на "Червената Идея". Освен това има към 2,5 милиона 55-60+ годишни хора, които ще са червени до гроб.

Винаги ще си остана на мнение, че докато не се затрие това племе (тези, които са се загнездили във властта), а именно горе долу към 2030-40год. ще си останем така.
:arrow: Пълна Трагедия
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 27 Ное 2008, 1:14

По някой път си мисля, че комунистите умишлемо правят така, че младите хора да избягат от държавата за да няма кой да им пречи и все те да са на власт.
Чакам Дзвер да каже червено мнение :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 27 Ное 2008, 1:31

Честито на печелившите, това са джобните на някои hamann джий в България.
Изображение
Изображение

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 27 Ное 2008, 1:56

Копирано от друг подфорум.

zaharin3 написа:ПАК НИ ОРЯЗАХА ЗАРАДИ НЕСПОСОБНОСТА ДА СЕ СПРАВИМ С МАФИЯТА А.
А ПЬК ПРЕЗИДЕНТА ДАВА ОТЗИВ ЧЕ НЕ СЕ ГЛЕДА ПОЛОЖИТЕЛНО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.НАЛИ Е ЧАС ОТ НЕГО БСП.ТОЧНО ВЬВ ТАЗИ ФИНАНСОВА КРИЗА .
пак ли ще сме безгласни момчета като с петрола и акциза му преди месеци.
защо не се сьбереме на 5 декември на площада на народното сьбрание за да видят и положителната ни черта да протестираме че не сме безгласни и само да ни гонят полицаите от нашите збирки.защо не бьдем много като но сьбора на калояново.
ако има организатори бьдете с нас.
ние живеем тук.нашите деца сьщо.време е за промяна и гласност.
за часьт на сбора и за уведомението кьм компетентните органи си има хора ако не ше го сьгласуваме .
моля песимистите настрана защото те са в тежест на националните права достоинства и родолюбие.
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр

кщщщщ

Мнение от zaharin3 » 27 Ное 2008, 2:23

време е за нещо което е различно от днес.

кандидат ентусиаст
Аватар

тж

Мнение от zaharin3 » 27 Ное 2008, 2:40

благодарение на песимистите и повечето изтормозени и затьпели мозьци и благодарение на нашия неотзвук на това което се случва днес .това се случи днес .отново ни го завреха отзад за което пак скьпо ще си платим.
ако сте загрижени и достатьчно пораснали накараите близкия до вас и вие да доидете на 5 декември на протестнека младежта излезне и да
покажем че сме тук и искаме промени за нашите деца и нас самите..97ма нещо се случи чуха видяха .нека има отзвук и сега .
какво още трябва да се случи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zaharin3 » 27 Ное 2008, 2:48

е и тва ако е президент които поддьржа сьбратята си в правителството а не интересите на народа точно на прага на финансовата криза.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zaharin3 » 27 Ное 2008, 2:55

призовавам всеки които обича нашата страна
бьдещите си и настоящи деца и сьвместния им живот
сьщо и колегите от другите автомобилни форуми
да бьдем заедно с коли знамена плакати на 5 ти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Ное 2008, 8:45

О сега е нищо... след време да видите като започнем да внасяме и ние пари в ЕС какво ще стане :mhihi: Ще се окаже, че сме вътре да подпомагаме Германия, Франция и тн :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 27 Ное 2008, 8:57

да ни е честит новият придобитък! не знам кво ше има точно на 5.12. ,но ще дойда,въпреки че не съм младеж.тия ги сваляхме 97ма-пак може да ядат дървото. те ,както казват тая власт с кръв са я взели /партизаните/ и с кръв ше я дадат....! ми да земем да им пуснем малко...! а тая далавера с ЕС беше ясна отдавна-още като ни присъединяваха. нема некой тъп и богат да земе да даде на бедните източни блокове кинти е така. земаха ни,приютиха ни и са ше ни цоцат. и понеже наще са пумии се дават ,т.е. дават нас-тех нема да им падне благосъстоянието. винаги съм бил против влизането в евросъюза-нека им е на швейцарците. богатите нации са си нагласили нещата и пак ше са добре. ние ше лапаме бахура. и понеже нямаме и политици ,които да милеят ше го лапаме сух и квадратен....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 27 Ное 2008, 9:14

SKISA написа:да ни е честит новият придобитък! не знам кво ше има точно на 5.12. ,но ще дойда,въпреки че не съм младеж.тия ги сваляхме 97ма-пак може да ядат дървото. те ,както казват тая власт с кръв са я взели /партизаните/ и с кръв ше я дадат....! ми да земем да им пуснем малко...! а тая далавера с ЕС беше ясна отдавна-още като ни присъединяваха. нема некой тъп и богат да земе да даде на бедните източни блокове кинти е така. земаха ни,приютиха ни и са ше ни цоцат. и понеже наще са пумии се дават ,т.е. дават нас-тех нема да им падне благосъстоянието. винаги съм бил против влизането в евросъюза-нека им е на швейцарците. богатите нации са си нагласили нещата и пак ше са добре. ние ше лапаме бахура. и понеже нямаме и политици ,които да милеят ше го лапаме сух и квадратен....

напълно съм съгласен със скиса ! и по добре . че не отпуснаха парите , и без това нямаше да видим нещо хубаво , а щяха разни лаинари да ги окрадат и да си купят по 3-4-5 нови коли , къщи яхти , самолети и така нататък !
It`s party time !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 27 Ное 2008, 9:29

Аз ще дойда на протеста.Само искам да се подсигоря за маршрута до НДК.Идвам от централна България.
Ботевграцко - ляв завой към тв кулата - после се качвам на детелината за Цариградско и карам посока Лъвов мост - после мисля за НДК беше Бул.България нали?
И там къде мога да спра????
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 27 Ное 2008, 9:51

Дитко, нема да пораснеш с щурите коментари за неща, от които не разбираш.

Въобще не ме е жал за тея 220 милиона.
Защо?
Защото от милиардите преди тях нищичко не усетих.
И от милиардите след тях пак нищичко няма да усетя.
Така че... какво ме касаят?

Лично аз съм участвал в разработването на проекти за такива пари...
Някои от проектите бяха одобрени. Да ви казвам ли как?

И... жестоко се лъжете в политическата пристрастност.
България не се управлява от зелени и червени, а от мафията и нейните пари.
Който каже мафията, той е утре на власт.

Директорът на една агенция за такива проекти е отявлен седесар????
Основният действащ евродепутат за такива проекти е от Герб????
Министрите е ясно кви са .
И ко прайм?
Те са там, щот са хора на някой си, а не щот - според Дитко - са червени или зелени.
Тоз, на който са хора, не е политик. Той е държавен далавераджия.

Кото и да прайм и който и да дойде пак същата работа.
Нема на тебе да дадат парите, Диткооооо. Нема.
Ше напрай някой магистрала с подарените пари.
И после ше ни сложи на нас 50 лева такса в едната посока там, дето преди не сме плащали, а на него вече са му платили безвъзмездно и ще заживеем добре. Той ще си купи ламбо, яхта, самолет и вила на бахамите, а ние ше стискаме цял месец да събереме със семейството за пътни до София...

Така че прави са ЕС.
Ма те не ги дават не на правителството, а на държавата.
И... което и правителство да дойде, пак не трябва да му ги дават...
Требва да дойдат отвънка и да ги изселят, това е начина.

Въобще тая държавица погрешка я включиха в евросъюза.
Включиха я... поради собствен интерес.
Така че, поне засега, сме е*ани отвсякъде...

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 27 Ное 2008, 10:19

Само се чудя защо чак сега ги отрязаха парите, на нашите червени глупаци и оня лимоняк Станишев им трябваше един шамар по-рано.
И да, ДЗВЕР - мафията управлява страната, ама тя не се е зародила от нищото. Такива бодигардчета на оня правешки селяк Живков, като бате Бойко, ги въртяха червените милиони. После им изпуснаха края и се обърнаха нещата. А докато не се изродят 1-2 поколения, та да се забрави тоя комуни..а,да, пардон - социализъм(саркастичен хилеж), няма да може да промените нищо, дори да искате.
Не става 100-200-500-1000-5000 млади човека да се съберат, да кесят там пред Народното събрание за нещо си, а в Зала 1 да е пълно с потенциални клиенти на траурните агенции, които не знаят къде се намират. Ама са отишли да слушат глупостите на синчето на бивш секретар на ЦК на БКП. И греят ли греят от щастие. И докато става така останалите ще страдат.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Следваща

Назад към Извън Темата