Поставяне на airbag
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Поставяне на airbag
Преди околко месец направих лека катастрофа и ми се отвориха двата десни airbag-a ...единия който е на вратата и другия който е над нея.Взех си вече нови и въпроса ми е дали ще имам някъкви усложнения ако сам си ги монтирам.И има ли нещо специфично което трябва да направя.
- bruce.mclaren
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i
на мен като ми гръмнаха същите бегове, ама отляво, ги правих в дару и там смениха и некъв кабел към акумулатора дет беше 500 кинта и беше сдал багажа ... нали след отварянето се блокира запалването
за мен такива неща не си е работа човек да си играе да си ги прави сам, щото точно когато може да потрябват има голям шанс да не сработят.

за мен такива неща не си е работа човек да си играе да си ги прави сам, щото точно когато може да потрябват има голям шанс да не сработят.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
не ти трябват определени условия или инстроменти за монтирането на въздушните възглавници!Само ако ги монтираш сам ЗАДЪЛЖИТЕЛНО МАХНИ КЛЕМИТЕ НА АКУМУЛАТОРА!!!!Защото може да са останали грашки в компа или бог знае какво о да се отворят пак в ръцете ти!Знам един случаи при който човека който е монтирал преден десен air bag БЕЗ да махне акумулатора е гръмнал повторно и му счупил носа и един зъб!Така че много внимавай!!!А пиро патрона като трябваше да го взимам аз ми искаха 600 и нещо, но лесно се изолиза!Той представлява следното:една кутиика в която има въпросното пиро патронче на което са монтирани едно кабелче(което дава инпулс при ПТП) и една пластинка, която свързва двата края на "+" кабела!Отваряш кутийката махаш вече изгорялото пиропатронче и пластинката, причукваш двата края на кабела да се съберат затваряш кутийката и си готов да излиташ!И тук стигаш до моя проблем с датчика за отварянето на air bag-a!Aко искаш виж мойта тема: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=119900
Принципно прочетох из форумите доста..в някой от случаите това датчика си е наред в други не.За акумулатора съм наясно ,че ако не го откача може живота да ми стане интересен.Затова смятам утре живот и здраве да се захващам да ги оправям тия работи.И да видим какъв ще бъде ефекта.Забелязах , че преден ляв вече е гърмял веднъж и отдолу под седалката са го вързали на късо.Гледах в нета някъква схема как се прави това.Ще го погледна и това под седалката и смятам и аз да го направя....защото доколкото разбрах не се маха светещата лампичка за отворен airbag от таблото ако не се върже на късо.
10 мнения
• Страница 1 от 1