Поставяне на airbag

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Поставяне на airbag

Мнение от unison » 25 Ное 2008, 19:28

Преди околко месец направих лека катастрофа и ми се отвориха двата десни airbag-a ...единия който е на вратата и другия който е над нея.Взех си вече нови и въпроса ми е дали ще имам някъкви усложнения ако сам си ги монтирам.И има ли нещо специфично което трябва да направя.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от bruce.mclaren » 25 Ное 2008, 22:39

на мен като ми гръмнаха същите бегове, ама отляво, ги правих в дару и там смениха и некъв кабел към акумулатора дет беше 500 кинта и беше сдал багажа ... нали след отварянето се блокира запалването :lol:

за мен такива неща не си е работа човек да си играе да си ги прави сам, щото точно когато може да потрябват има голям шанс да не сработят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от unison » 26 Ное 2008, 0:50

Да това е кабела на който му гърми пиропатрона...ама в се сменя за допълнителна сигурност...евентуално в бъдеще време да не ти се запали колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30, Е36, Е46

Мнение от wot » 26 Ное 2008, 2:43

колега сподели каква е цената на двата бега :mhihi: или само този на тавана.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от unison » 26 Ное 2008, 13:35

Двата за 150 лв.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 26 Ное 2008, 14:18

unison написа:Двата за 150 лв.
:shock: :shock: :shock:

Как така двата за 150 лева ?!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от unison » 28 Ное 2008, 2:04

Ми от форума намерих телефон 0886155926 звъннах поръчах ги...и на следващия ден ги получих.Airbag на вратата заедно с дългия който е над нея.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo

Мнение от Rupart » 28 Ное 2008, 15:32

не ти трябват определени условия или инстроменти за монтирането на въздушните възглавници!Само ако ги монтираш сам ЗАДЪЛЖИТЕЛНО МАХНИ КЛЕМИТЕ НА АКУМУЛАТОРА!!!!Защото може да са останали грашки в компа или бог знае какво о да се отворят пак в ръцете ти!Знам един случаи при който човека който е монтирал преден десен air bag БЕЗ да махне акумулатора е гръмнал повторно и му счупил носа и един зъб!Така че много внимавай!!!А пиро патрона като трябваше да го взимам аз ми искаха 600 и нещо, но лесно се изолиза!Той представлява следното:една кутиика в която има въпросното пиро патронче на което са монтирани едно кабелче(което дава инпулс при ПТП) и една пластинка, която свързва двата края на "+" кабела!Отваряш кутийката махаш вече изгорялото пиропатронче и пластинката, причукваш двата края на кабела да се съберат затваряш кутийката и си готов да излиташ!И тук стигаш до моя проблем с датчика за отварянето на air bag-a!Aко искаш виж мойта тема: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=119900

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от unison » 28 Ное 2008, 17:44

Принципно прочетох из форумите доста..в някой от случаите това датчика си е наред в други не.За акумулатора съм наясно ,че ако не го откача може живота да ми стане интересен.Затова смятам утре живот и здраве да се захващам да ги оправям тия работи.И да видим какъв ще бъде ефекта.Забелязах , че преден ляв вече е гърмял веднъж и отдолу под седалката са го вързали на късо.Гледах в нета някъква схема как се прави това.Ще го погледна и това под седалката и смятам и аз да го направя....защото доколкото разбрах не се маха светещата лампичка за отворен airbag от таблото ако не се върже на късо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от unison » 01 Фев 2009, 3:56

А знае ли някой начина на смяна airbag-а над вратите ....този дългия който е на тавана.

Назад към E46