VIN информация за Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
!!!
!!! Който иска подробна инфо по VIN да ми пише на Л.С. докато Жоро (CheGevara) намери време да оправи сайта !!!
P.S. Моля в Л.С. -тата ми оставяйте и email
P.S. Моля в Л.С. -тата ми оставяйте и email
Последна промяна turboto на 20 Ное 2008, 11:35, променена общо 1 път
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
704 - окачването, което се слага и на М3.... по-спортно ориентирано е...
570 - с по-як алтернатор си, за повече консуматори в колата... изисква обаче и по-здрав акумулатор...
570 - с по-як алтернатор си, за повече консуматори в колата... изисква обаче и по-здрав акумулатор...

- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Re: !!!
turboto написа:!!! Който иска подробна инфо по VIN да ми пише на Л.С. докато Жоро (CheGevara) намери време да оправи сайта !!!
Здравей, пуснал съм ти една молбичка на лично, че наистина много ми трябва.
Аз по напред бях питал в темата, но след като не видях отговор няколко дена, не бях поглеждал за нова информация ... жалко че чак сега виждам поста ти...

Благодаря предварително !
- turboto
- ентусиаст
-
Re: !!!
BMW Addiction написа:turboto написа:!!! Който иска подробна инфо по VIN да ми пише на Л.С. докато Жоро (CheGevara) намери време да оправи сайта !!!
Здравей, пуснал съм ти една молбичка на лично, че наистина много ми трябва.
Аз по напред бях питал в темата, но след като не видях отговор няколко дена, не бях поглеждал за нова информация ... жалко че чак сега виждам поста ти...![]()
Благодаря предварително !
Понеже виждам че си много на зор инфото е пред мен ако някой му има телефона да ми го прати на Л.С.
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Първо, много благодаря на Turboto, че ми помогна с инфото за VIN-a !!!
А сега ако мога да попитам няколко въпроса, че се омотах...
1.) В разшифровката на VIN-a няма код "210 - Анти-блокираща система ( ABS ) "
възможно ли е колата, която гледах да е без ABS ?
Казано честно като пробвах колата не обърнах внимание на спирането, но ми стори че като цяло е ОК... сега обаче почнах да се замислям ?
А колата е декември 1995 - може ли да е без ABS тази година ?
2.) Пак по разшифровката нямам код "242 - Еърбег за шофьора + сериен усилен волан ".
възможно ли е да няма основния еърбег на шофьора, а да имам "243 - Еърбег и за предния пътник?
Като цяло изчерпателна ли е информацията по този VIN или е възможно да са пропускани неща ?!?
Благодаря !
А сега ако мога да попитам няколко въпроса, че се омотах...
1.) В разшифровката на VIN-a няма код "210 - Анти-блокираща система ( ABS ) "

Казано честно като пробвах колата не обърнах внимание на спирането, но ми стори че като цяло е ОК... сега обаче почнах да се замислям ?
А колата е декември 1995 - може ли да е без ABS тази година ?

2.) Пак по разшифровката нямам код "242 - Еърбег за шофьора + сериен усилен волан ".

Като цяло изчерпателна ли е информацията по този VIN или е възможно да са пропускани неща ?!?
Благодаря !
Колега по първия въпрос: До сега не съм чул или срещал е36-ца независимо от годината която е без ABS, в твоя случаи 95г. невъзможно е да няма.
По втория въпрос:
А по принцип е възможно инфото по VIN да не е със 100%-това точност.
Все пак ако това BMW 95г. се окаже без ABS, пиши интересно ще бъде!!!

По втория въпрос:

А по принцип е възможно инфото по VIN да не е със 100%-това точност.
Все пак ако това BMW 95г. се окаже без ABS, пиши интересно ще бъде!!!

"The Beast" (звяра).
- turboto
- ентусиаст
-
Предполагам че до Х година се е водило допълнително оборудване от каталога на БМВ след Х година си е стандарт и за т'ва не се описва
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
GVT написа:Няма Е36 без ABSПравете малко разлика от сериенно оборудване и допълнителни екстри.Примерно от година Х до година Y модел А базовия модел излиза с еди какво си.От там нататък всичко друго е плащачка допълнително.И точно тези допълнителни работи се проверяват тук.
Хм, може би си прав... не знам, след толкова много гледане от моя страна, накрая ме е страх да не изтърва нещо елементарно...
Иначе пък колата дето гледам е с кожен салон и подлакатник, които ги няма във VIN разшифровката... но те предполагам са слагани допълнително, само се чудя дали още от чужбина или в БГ ?

В такъв случай - да считам ли и че 1 airbag за шофьора също си е сериен за Е36 и колата си го има дори да не е описан във VIN-a, а втория в случая е екстра ?
GVT забележи този списък с екстри (на мен ми се струва че АБС-а си е допълнителна екстра, но пък може и да не съм схванал нещо) Така че може би през далечната 91-92 си е било екстра и може да има е36-ци и без АБС, но да са изкл. малко разпространени (всмисъл колко хора няма да си поръчат АБС):
Иначе да, през 95 е невъзможно да няма АБС, както и аербег за шофьора, който е серийна екстра и също може да липсва в списъка с поръчаните екстри.

Иначе да, през 95 е невъзможно да няма АБС, както и аербег за шофьора, който е серийна екстра и също може да липсва в списъка с поръчаните екстри.
Последна промяна PeReZ на 22 Дек 2008, 1:34, променена общо 2 пъти
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
GVT написа:Няма Е36 без ABS![]()
Ела във Враца да ти покажем една

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!