Заем...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 24 Ное 2008, 22:33

Веселин|Василев написа:С тая разлика, че кредитната карта като изтеглиш парите от нея ти цъкат всеки месец по 17-19%, а не за годината.

Абе, човек, изкара ми ангелите, бе!
Заради теб сега прерових всичко за да търся договора за кредитната карта!

17% за теглене кеш от банкомат! 5.5% за покупки! На година! Има и някакви безлихвени истории, ама не се задълбах дотам.

Има 50 кинта на година такса за обслужване на нещо си. Може това да обяснява седемдесетте лева дето са ти взели. Моята кредитна е от ОББ, в пощенска сигурно са им други таксите и лихвите.

П.С. Ипотекира се недвижим имот, а движимите вещи се залагат. Разликата не е само терминологична. Има и т.н. особен залог, който в миналото са наричали и "мобилиарна ипотека", ама пак не е същото.
Последна промяна someone на 24 Ное 2008, 22:34, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 24 Ное 2008, 22:34

За какво са ти тия пари ако не е тайна разбира се?
Питам понеже може да вземеш на лихва от някой лихвар .... ако е за покупка той може да купи въпросното нещо на негово име и така .... да си е негово реално и като му го платиш да ти го прехвърли
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 24 Ное 2008, 22:42

Веселин|Василев написа:.......

С тая разлика, че кредитната карта като изтеглиш парите от нея ти цъкат всеки месец по 17-19%, а не за годината. !!!

ти ли не се изрази като хората, аз ли не те разбрах !@#!@ ама 17% на месец лихва можеш ли да сметнеш колко е това на година.

Това е абсурдно и със сигурност не е така!

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 25 Ное 2008, 1:02

Значи картата я ползвах одавна може би преди 4-5 години и е точно така както ви го казвам и съм останал с впечатлението, че лихвите по кредитна карта са много високи. Точно на тази сума 169лв при лимит 200лв, внесох 70лв отгоре, показаха ми и разпечатка и тн и направо закрих картата, защото беше ненормално според мен. Извинявам се ако съм объркал някого с моя пост за кредитните карти, нещата сигурно са се променили от тогава.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 25 Ное 2008, 10:49

За да не пускам нова тема искам да попитам може ли да ми бъде отпуснат кредит на стойност 1500 лева без поръчител при положение, че имам стабилна работа от 3 месеца и договора ми с фирмата е безсрочен. Някой ми каза, че бил нужен стаж от поне 6 месеца за да ти дадат иначе не ставало. Ако някой има мнение или препоръка нека ги сподели.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 25 Ное 2008, 11:13

Препоръката ти е същата, акквато дадох и на предния колега.
Бързи кредити. Отиваш по банките и питаш. За такава крупна сума ще стане и само с молби и лични документи.

То въобще ти за такава сума можеш да си пуснеш и лизинг. Не знам защо се занимаваш с кредит...

А имаш и още една опция. Да, тов за 6-те месеца е вярно, но мисля, че ДСК и Райфайзен даваха кредити и за 3 месеца история. Сега не знам как е, с финансовата криза правилата се променят, но може не само бърз, а и нормален потребителски кредит да хванеш...

Разликата ще е в лихвата.
Ама за тея работи обиколете банките, другари :) Има доста неща, които ще ви питат и от които зависи какво и как ще ви дадат.
Няма как да ги уточним тука, немаме система за оценка на кредитен рейтинг :)

Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 25 Ное 2008, 11:52

D3BEP написа:Препоръката ти е същата, акквато дадох и на предния колега.
Бързи кредити. Отиваш по банките и питаш. За такава крупна сума ще стане и само с молби и лични документи.

То въобще ти за такава сума можеш да си пуснеш и лизинг. Не знам защо се занимаваш с кредит...

А имаш и още една опция. Да, тов за 6-те месеца е вярно, но мисля, че ДСК и Райфайзен даваха кредити и за 3 месеца история. Сега не знам как е, с финансовата криза правилата се променят, но може не само бърз, а и нормален потребителски кредит да хванеш...

Разликата ще е в лихвата.
Ама за тея работи обиколете банките, другари :) Има доста неща, които ще ви питат и от които зависи какво и как ще ви дадат.
Няма как да ги уточним тука, немаме система за оценка на кредитен рейтинг :)

Поздрави!

Благодаря за бързия отговор
:yes: . Ключовата дума тука е лизинг а аз изобщо не се сетих за тази опция. Наистина май няма смисъл да минавам през цялата главоблъсканица, която банките предлагат при положение, че мога да си закупя, това което ми е необходимо с лизинг, но с малко по висока лихва :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 25 Ное 2008, 11:57

При лизинга поне немаш такси за разглеждане, за отглеждане, за разкриване и закриване на банкови сметки, за предсрочно погасяване...
А тея дни банките се стремят да печелят именно от такси, щото те са им сигурни...

И... на кредити до 3000 лева, без поръчители, без нищо, лихвите на банките също не са от ниските...

Поздрави!

Желязната лейди
Аватар
Кара: Е36 Touring

Мнение от elica lazarova » 25 Ное 2008, 17:55

D3BEP написа:Ели,
Аз не съм казал че ще го прецакаш човека.
Но никоя банка няма да приеме ипотека на кола :)

Прави се в изключителни случаи, за лоялен клиент и за нов автомобил :) Да се приеме колата като залог.
И тъй, каот системата ми е горе - доле ясна, отново казвам: не си струва дори само заради нотариалните такси каквато и да е ипотека.
Просто е безмислено, 2000 лв е кредита, да даде поне 10% от тях само на нотариус и да се занимава два пъти с прехвърляне на каквото и да е.

Помисли първо върху това. Банката и да му даде кредит срещу ипотекя няма да му спести нотариалните такси и няма банката да се занимава с нотариусите.
Към това добави високите такси за разглеждане на такива кредити... Вероятността все пак да не му го дадат...

И кажи, дали си струва.
Да беше 20 000 лв, да се позамислим, ама за 2000... Абсурд.

Ама аз не говоря за банка, а за "София Комерс Кредит груп" - там дават заеми срещу почти всякакви ипотеки.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 25 Ное 2008, 18:03

elica lazarova написа:
Ама аз не говоря за банка, а за "София Комерс Кредит груп" - там дават заеми срещу почти всякакви ипотеки.

:confused:
Срещу около 40% годишна лихва(толкова беше максималната разрешена по закон), като пак той си плати нотариалните такси, нали?

Там наистина няма да му откажат, ама за неговата сума разликата в парите, които ше плати спрямо банката за една година ше е някъде 500 лева...
Както и да е...

Потребител
Аватар

Мнение от Miliev » 25 Ное 2008, 18:16

Имам кредитна карта на ДКС точно до 2000 лева мисля че лихвата е 15%.Определено си заслужава за нещата които я ползвам - покупки до 300-400 лева и следващия месец ги връщам.
Теглих в началото на годината 1200 евро от ДСК. Доста малка лихва беше , трябваше да ги върна за 1 година в началото на юни намерих пари и оправих заема с някакви минимални такси.
Ипотечен съм теглил от ДКС два пъти. През такава разправия не пожелавам да минава никой.

Общо взето през ДСК не съм имал проблеми за малкия заем и кредитната карта, но съм на договор и всичко е легално.

В твоя случай е най-добре през майка ти да минат нещата. Обиколи големите банки и директно ако имат някакъв вариант питай за таксите и след това да ти пуснат погасителен план. Така най-лесно се смята къде е оферта.

Желязната лейди
Аватар
Кара: Е36 Touring

Мнение от elica lazarova » 25 Ное 2008, 18:24

D3BEP написа:
elica lazarova написа:

:confused:
Срещу около 40% годишна лихва(толкова беше максималната разрешена по закон), като пак той си плати нотариалните такси, нали?

Там наистина няма да му откажат, ама за неговата сума разликата в парите, които ше плати спрямо банката за една година ше е някъде 500 лева...
Както и да е...

Както и да е,да... аз само предлагам вариант,той човека си решава. ;)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e 36 318i
Мечтае да кара: e 46 330 xd

Мнение от vikis82 » 25 Ное 2008, 19:58

аз съм с два кредита пиши на лс ако искаш да ти кажа как стоят нещата и каде е по изгодно

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 25 Ное 2008, 21:14

Някой банки вече вдигнаха изискването за постоянна работа без прекъсване от 6 месеца на една година :shock: А и повечето вече искат да ти превеждат заплатата в тяхната банка по сметка, това е изискване дори и за най малките потребителски кредити.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата