Какво ще стане с младите шофьори след новия закон :(:(

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 24 Ное 2008, 18:28

Ако си над 25 години и изкараш сега книжка, няма да я има тая 1 години. Тва важи за нови шофъори, които са под 25.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 24 Ное 2008, 18:38

Именно. Двете неща са взаимноизключващи се, така да се каже.
Ако имаш книжка над една година не трябва да си над 25 или ако си над 25 можеш да караш каквато кола искаш от първия ден.
Задължително е единствено с придружител да караш непълнолетни лица, ако си под 25.
Това последното аз така го интерпретирам, но за първото съм сигурен.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Мнение от Barovski » 24 Ное 2008, 18:43

Абе малко е шантаво с тоя закон. Аз примерно съм на почти 19. Имам книжка от почти 1 година. Карам 2.5л мотор. Миналата седмица се прибирах от Пловдив през София. На магистралата съм си карал с не повече от 110км/ч понеже времето беше адски гадно. И по едно време тръгва да ме изпреварва един чичко около 30-те с голфче 3-ка. Изравнява се с мен,поглежда ме с поглед тип "див селски бег" и настъпва голфчето. След точно 5 километра "опитния" шофьор така се беше надънил в мантинелите,че.... И кво като има стаж?!? Според мене не е толкова до годините и до опита,а до акъла! Щото както казва един мой приятел "Кара се не с крака и ръце,а с ум и сърце". Така че общо взето за мене с тоя закон или без него няма да има голяма разлика...

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 24 Ное 2008, 18:50

Разбира се ... зависи от акъла ти .. не на колко години си ... аз след 3-4 меесца правя година стаж ... но не мисля да чакам ще си карам и изобщо няма да ми пука ... 25 години !??! тея добре ли са... че то за пистов мотор над 600 кубика дето са в категория най-опасни и гражданската им е 4 пъти по скъпа само заради това се иска 21 години .. те за 1.7 кола ще искат 25 ... ареее да си го на тиииит... :mhihi:
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 24 Ное 2008, 18:52

Принципно ако поправката в закона е "над 1 година стаж и 25 навършени години" би трябва да значи , че трябва да са налице и ДВЕТЕ условия за да не си млад шофьор и тези поправки да не се отнасят за теб. Но това си е още законоПРОЕКТ и според мен ще бъде щателно редактиран преди да се приеме (ако се приеме). Все пак в нашето законодателство не липсват и доста грешни разпоредби , така че нищо ново.
Също така според мен няма само кубатурата на колите да е ограничена (знаем ги Хондите) , по скоро и конете (както едно време беше за внасяне на кола на инвалид).
Като цяло тази област има нужда от нормативно решение , но тиражираните промени са направо смешни :roll:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 24 Ное 2008, 18:58

|`oTuH написа:аз мога да ти кажа кво няма да правите - да се правите на гъзарчета, на 18год. да сте натоварили половин маала п*тки и да давате газ. аре сиктир!!!

Абе къв сектир кви 5 лева.
Какво ме вълнуват тези люде дето ги описваш!?!
И накрая да спра да карам щото нямам 25 ли кво !?! И да взема една 16ка да си купя освен!?
Еми няма да стане :1:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 24 Ное 2008, 19:20

Що с 316ка не може да събереш два три стълба ли кво :roll: Или не може да вдигнеш 190-200 сигурно тия с малолитрашките никога не катастрофират :mhihi:
Поредната простотия,да вкарат и полицеиски час и да върнат пионерчетат,да живее комунизма :bgflag:
Kaкто каза един колега вечер ще си возиш приятелката+бащаи
Значи некой недоносяк като си вземе по тоя закон некоя п*ча въшка Кораса примерно и като качи още двама с него и рече да им покаже къв мъж е и вдигне с тоя фараж 170км вече е една крачка пред смърта,а ако примерно е Ауди А6 тва за разлика от Корсата е мислено да се кара бързо и ускорението му е ускорение ама и спирането му е спиране и стабилноста на пътя.И ако се плеснеш с 80км примерно в кое ще е по добре в некоя консерва 1.1 или...
Всичко е до тва колко си имаш в главата,стълбове ще се бутат и с 316ки и с 325ци
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 24 Ное 2008, 19:34

Имаше тема по-този закон! Просто автора ви подвежда стига сте изпадали в кризи!
Никой не ви иска 25 години за да карате кола над 1.6! Искат 1 година стаж!! На 19 години(ако имате книжка от 18 ) си карате каквото искате! Ако сте на 26 години и нямате книжка и решите да си изкарате, тогава НЕ ви искат 1 година стаж- тоест пак карате каквото искате!!
Пфууу чак се ядосах!! 2 изречение са и пак някой не може да ги разтълкува

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 24 Ное 2008, 19:39

Аз съм твърдо ЗА :!:

go4et0o написа:
///Ivan написа:Има само един вариянт,поне за мен-ще си карам каквато кола искам и няма да спирам на тия идиоти непотребни!!! :evil:
Порасни :!:

Ти недей дава много акъли, щото още помня как се хвалеше по форума,че сам си си регистрирал колата в кат,че си на 17 и си я караш :idea:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 24 Ное 2008, 19:43

със 1.1 или с 3.1 , ако си тъпанар все ще намериш начин да се утрепеш някаде и 2те вдигат 100. Само , че според мен нормалните коли които са с по големи мотори са по голям клас и по добре спират и са по защитени от малолитражките , така , че това е малко тъпо законче.
It`s party time !

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 24 Ное 2008, 19:52

Като го чуя закона за до 1.6 се сещам за на лудия 316турбо,па да видиме батковците дет имат една година стаж зели си нови 2.5(и нагоре) атмосверки кво значи 1.6турбо............(по ясно тоя закои не ме вълнува,безразличен ми е)

Е за това за придружитела е тъпо,нещо не е измислено както трябва и незнам как ше се спазва
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 24 Ное 2008, 20:13

Според мен ще си остане абсолютно безрезултатен този напън с ограниченията.

Преди въобще да започна курсовете имах сигурно над 10 хиляди км. зад волана с баща ми на дясната седалка. И за мен всеки разумен родител трябва да постъпва така. Мъчил ме е да карам на сняг и лед, през нощта, в дъжд, в какви ли не условия, само и само за да придобия някакъв опит преди да ме остави да сам с колата. Естествено правил го е в нарушение на закона, но с ясното съзнание, че прави нещо смислено за мен.

Сега един колега около 40-те взе книжка. Има всичко на всичко 40-50 часа зад волана и скоро ще си купи и кола. Жена му има книжка от 25 години, но е карала един единствен път. Много ми е интересно кой ще е този, който ще го научи да кара. Щото има много неща, които трябва да се покажат, да се кажат и да се повтарят, за да придобие един шофьор що годе прилични навици.

Не стават тези неща с ограничения и само с грижата на държавата. Това е все едно някой да се сърди на училището и учителите, че не давали възпитание на децата. Просто това не е работа на учителите. Но на повечето хора така им е по-лесно. Държавата има грижата за това и толкова...тя пък от своя страна прави смешни и безплодни опити да направи нещо...и ето ти купища шофьори убедени в правилността на грешките си...

Просто поредната безсмислена глупост...

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 24 Ное 2008, 20:15

туй една година с нещо до 1.6 бива ама до 25 ... аз една година ще изтрям ... сякаш не мога да се утрепя с немския звяр 0.6 26 коня .. и той вдига 100 и нагоре щеше да е по хубаво да измислят някакъв ограничител който да се пломбира примерно до 100 ..... и определено време с него , но пак ще се намерят начини
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 24 Ное 2008, 20:43

Aбе стига вкарвали излишна суматоха нали не е приет,кво се палите толко верно,че е гадно ама надеждата умира последна.Айде със здраве

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i & 520i

Мнение от NaKi4_pZ » 24 Ное 2008, 20:57

Prekysvach написа:...туй една година с нещо до 1.6 бива ама до
25...

:shock: :shock: :shock: Вие сте уникални,само четете без грам да мислите.Няколко човека го повториха,но кой да се замисли.
Ако си ДО 25г. И НЯМАШ една година стаж зад волана ТРЯБВА да караш 1.6.Ако си НАД 25г. дори и една минута стаж да имаш,можеш да караш и М6 ако искаш.Ако все пак се ПРИЕМЕ закона.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата