Помощ за избор между Е36-Е34 и АУДИ В4

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 14 Дек 2004, 11:18

Точно това се опитвам да кажа... Между 80 В3 и 80 В4 има огромна разлика в размера на багажника... От друга страна, ако трябва да караш картофи на село, по-добре си вземи комби :lol:

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Мнение от LandShark » 14 Дек 2004, 11:43

С огромен риск да *ВЗРИВЯ* темата (така че ауди феновете - моля направо прескачайте това мнение!), искам само да ви обърна внимание на ГРУБАТА и БРУТАЛНА ИСТИНА, изразена в една стара, стара тема на Роската. Спокойно може да ме наречете заблюден фанатик, но аз продължавам да вярвам именно в това, и следните няколко изречения за мен са пълна, неоспорима, необорима, не подлежаща на оспорване и коментиране истина. Направо да преминем към някои от любимите ми моменти от мнението на "THE ULTIMATE AUDI ASSKICKER", както се подписваше :bowdown: великият Роската тогава:

Роската написа:Кой ви излъга ,че като Ауди имат страхотна ламарина са хубави коли?

от чикийте (колите с предно) определено има поне 5 марки по-напред с материала от Ауди :!:

ма ли нещо по-смешно от голяма кола с хубав голям мотор :) и с ...предно предаване-специалитета на ауди :(

СЛЕД КАТО ВСЕКИ ОТ БМВ ФЕНОВЕТЕ ТУК БИ ПРЕДПОЧЕЛ ДА КАРА ЖИГУЛКА ПРЕД АУДИ :!: :!: :!: :!: :!:

Какво знаеш ти и твоята жалка фирмичка Ауди за ЛЕГЕНДАРНИТЕ 6-ЦИЛИНДРОВИ РЕДОВИ ДВИГАТЕЛИ!!!!!!!!!!!

Човече ,когато БМВ правеше тези велики агрегати ,Ауди още влакове взривяваха!

Колко им е чужда думичката комфорт на Ауди!

За жигулката не бих казал ,че са ми е любима,но макар и със зависими задни колела ,окачени със добри газови амортисьори и помоща на задният двигателен мост ,би ми доставила повече удоволствие от карането от ВСЯКО ГНУСНО АУДИ 80,B4 или 100!

THE ULTIMATE AUDI ASSKICKER!

:bowdown: :bowdown: :bowdown:

Ще си позволя да цитирам и Турбо-Маниака, защото и това ми е любимо:

TurboManiak написа:Аз наистина уважавам Ауди но единствено и само турбо+куатро моделите и то без тези със смешната Халдекс системка. За другите Аудита включително и тези с 5-цил мотори просто нема кво да говорим......те винаги са били доста след БМВ и винаги ще бъдат там, а това кой кво предпочита си е лично негов избор. А лично никога не бих се поколебал пред едно 92 Е36 и едно 92 В4 пък било то и Куатро, просто като ги погледнеш и някак си Аудито ти се губи от погледа.

И накрая - и друг път съм го казвал, но пак ще го повторя:

:idea: Ако искаш да шофираш :arrow: BMW :!: :!:

:idea: Ако искаш да се возиш :arrow: Мерцедес :!: :!:

:idea: Ако искаш да ходиш за риба :arrow: ауди

Братя и сестри... довечера погледнете луната ... мдаааа... тя е синьо-бяла... синьо-бяла... синьо-бяла... ауууу, аууууу, ауууууууу :!:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 14 Дек 2004, 12:50

Не само луната е синьо бяла, а и слънцето и всичко останало.

Колкото до избора мисля че Е36 е перфектния избор, а ако ти трябва по градска кола нито Е36 нито В4 са правилният избор, трябва ти един Орел с 1.0 двигател и да му сложиш метанова уредба :mhihi:
Иначе Ландшарк е прав, БМВ е кола за каране, а не за риба или за возене :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 14 Дек 2004, 14:07

[quote="LandShark"][/quote]
:shock: :roll: :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zik » 14 Дек 2004, 17:02

Последното изречение на Василен беше да не се рзпалват излишни спорове ама....

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Мнение от MadVanio » 14 Дек 2004, 19:16

LandShark написа:......ГРУБАТА и БРУТАЛНА ИСТИНА, изразена в една стара, стара тема на Роската.

Братя и сестри... довечера погледнете луната ... мдаааа... тя е синьо-бяла... синьо-бяла... синьо-бяла... ауууу, аууууу, ауууууууу :!:

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
Мечтае да кара: м5

Мнение от popai » 14 Дек 2004, 21:34

Vasilen написа:
tsvet40 написа:Това е вярно, само че само за 90-ката... В4 е с резервоар под багажника и самият багажник е огромен :idea:

Гледал съм 80-ки всичките са с багажник само за една чанта :roll:
Казваш огромен :arrow: тогава на Е34 трябва да е като на бордови ЗИЛ каросерията :P

Вярно е това, аз ползвах едно и е така, багажника му е като на другите коли голям си е и удобен, на 80 ката си е малък щото резорвара е зад седалката, но после го оправиха на В4 то

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metody » 14 Дек 2004, 21:59

Седя си тука , чета си и гледам как некви "коне с капаци" не дадоха нито едно компетентно мнение по въпроса на човека и както очаквах тема отиде в оплюване на конкуренцията. Хора абе земете веднъж седнете на земята и не пишете глупости. Повечето дето са писали против Ауди никога не са се качвали в такова. Мислех да напиша едно сравнение като собственик и на 2та автомобила , обаче много се афектирах , а и освен това неискам после сички да почнат да ме плюят заради собствения ми опит с возилата и това само защото очите им са примерно били синьо-бели. :evil:

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Мнение от LandShark » 15 Дек 2004, 0:08

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

между другото, един приятел днес ме поправи: Ауди 80/90/100 и за риба не ставали, щото рибата много се плашела... :mhihi:

Василене, сори че ти поразвалих темата, но не успях да се въздържа... Просто темата на :bowdown: Роската 6>5 е толкова брутално велика!

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 15 Дек 2004, 0:44

LandShark написа:

Да завъртиш ключа на стартера и да усетиш как сърцето започва да бие в такт с оборотите на двигателя... Пътя става твой... :!: :bowdown: BMW :bowdown:

Андро, какво си се заизвинявал ..... тук си си у дома! БМВ форум за БМВ ентусиасти, забрави ли ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 15 Дек 2004, 0:57

Ауди 100 не е лош автомобил, като изключим външния вид. Виж 80-тката е... С тия квадратни табла и орнаменти... сещате се :mhihi: Обло отвън, квадратно отвътре що е то? Ауди 80 :shock:
човек се учи докато е жив...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sasho 28 » 15 Дек 2004, 1:15

metody написа:Седя си тука , чета си и гледам как некви "коне с капаци" не дадоха нито едно компетентно мнение по въпроса на човека и както очаквах тема отиде в оплюване на конкуренцията. Хора абе земете веднъж седнете на земята и не пишете глупости. Повечето дето са писали против Ауди никога не са се качвали в такова. Мислех да напиша едно сравнение като собственик и на 2та автомобила , обаче много се афектирах , а и освен това неискам после сички да почнат да ме плюят заради собствения ми опит с возилата и това само защото очите им са примерно били синьо-бели. :evil:
:yes: :yes: :yes:
Живота се измерва с моментите,когато сърцето ти спира

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Дек 2004, 7:46

кофти тема
или поне стана кофти
няма абсолютно никакъв смисъл от нея, освен още една вражда с Ауди клуба.

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 15 Дек 2004, 10:04

Значи аз на Андрей постовете няма да ги коментирам, защото умопомраченията са си умопомрачения, а Росен си го знам, той си е мозъчно неуравновесена личност, както каза Василен интересуваме се от обективно мнение, за човек който иска да си купи кола, която да му върши работа. За вас няма други коли освен БМВ, но това не значи че тя е перфектния избор за нуждите на някой.

Значи, неможе да сравняваш размерите на Е34 и Б4, защото са различни класове като автомобили. Петицата си е кораб - бизнес клас, а Б4 си е среден клас автомобил. При Б4 са изчистени някои недостатъци от предишния модел Б3. Б4 е доста споличлив модел, голяма част от резервните части на Б3 и Б4 са взаимнозаменяеми в резултат на което поддръжката на Б4 държи доста сносни цени, мои приятели с Е36 плащат луди цифри за някакви неща, които на мен не ми се е налагало да подменям. От друга страна обаче, ако някой каже че Б4 или С4 на Ауди или Е36, Е34 не се чупят, особено когато говорим за коли на 10+ г. са си чисти глупости и пореден тип умопомпрачение. Няма как да не се чупят когато пътищата ни са като лунен пейзаж, бензина ни е като блатна вода и т.н. и т.н.
Момчето за което разказвате че сменя ламбда сонда вече три пъти е хубаво да смени магазина от който купува авточасти, защото и аз съм сменял такава, но само един път и нямам проблеми от тогава. За поддръжката на А4, тя е по-ново поколение автомобил и от там идва и по-скъпата поддръжка.

Като цяло Б4-ката е по-висока, има достатъчно голям багажник и е Ауди. Е36 има също приличен багажник, по-ниска е и е БМВ.

Двигателите на Б4 са: 1.6, 2.0м, 2.0е, 2.0 16в, 2.3, 2.6 бензин. 1.9ТД, 1.9ТДИ
Тук е хубаво ако човека е склонен да кара дизел да се огледа в 1.9ТДИ мотора. Върви на пушка, харчи 6!
От бензиновите мотори 2.0е, 2.3, 2.6 са моторите които според мен са най-добри.
От Б4 има една серия Б4 С Компетишън, прави се 94-5г., има сравнително малко бройки от тях, колата излиза от завода с 16 цолови джанти, като тези на моето Ауди, целия фар като на Ауди Купе, имат задължително климатик АБС и доста други екстри. Колата е страхотна но рядко срещана.

Относно споровете на тема предно и задно, според мен са излишни, там вече е въпрос на избор, аз не се чуствам сигурно в такава кола, други пък си им харесва. Даже преди около половин година с Иво FF и Сашо DG си говорихме за това че 4х4 си е удобна работа, защото малко или много задното си го гласиш как да влезе в завоя, и т.н. неща.

Ако говорим за бизнес клас автомобил е добре да сравняваш Е34 с Ауди Ц4, аз по принцип много харесвам този автомобил с много хубав дизайн е, има нужните екстри, а и на пазара в момента може като цяло да предложи по-голям избор на двигатели, защото БМВ на българския пазар се предлага във варианти 2.0 бензин, 2.4ТД и 2.5ТДС, а Аудито предлага 2.0, 2.0 16В, 2.3, 2.6, 2.4Д 2.5ТДИ.
И при БМВ има 2.5 бензин и при Ауди 2.8 бензин, но тях не ги коментирам защото са акцизни и са рядко срещани, а говря за автомобилите които могат да се срещнат по автокъщи и на горубляне.
Ако питаш за Ауди Ц4 кой е най-добрия мотор, според мен това е 2.6 бензин, харчи не повече от 14 бензин. Автомобила не е със спортна ориентираност, има достатъчни 150к.с. под капака, доста добър въртящ момент, 6 цилиндров е абе страхотна кола. Двигателя с този работен обем и натовареност от само 150к.с. го правят практически вечен. Хубавото е че тези 150к.с. хем ти дават възможност да излезеш от ситуация с тази кола, хем имаш възможност да хвърчиш с 220 по магистралата, хем не е прекалено напомпан за да може да го счупиш лесно.
Мисля че за двигателите на БМВ ти може да обясниш по-добре на твоя приятел.

Като цяло си мисля че е добре на твоя приятел да му обясниш нещата така:
1. Вариант - автомобили среден клас Ауди Б4 и БМВ Е36.
2. Вариант - автомобили бизнес клас Ауди С4, БМВ Е34 и МБ W124.

Като с риск и Ауди и БМВ фенове да ме заплюят искам да кажа че 124-ката си е автомобил и от много голям - признал съм го, тук идва и недостатъка че при този модел на Мерцедес бай Мангау е средностатистическият потребител, но ако това не му пречи си мисля че може и да му хареса.

Като обобщение на всичко написано:
Когато говорим за потребители а не фенове на определена марка мисля че всички по-горе описани автомобили са добри, въпрос от там нататък е на избор на марка и на това автомобил с какво задвижване предпочита човека.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

Потребител
Аватар

Мнение от steppenwolf » 15 Дек 2004, 10:43

Браво Насти!
Ето това е мнение, което човека би искал да чуе. Аз мислех да пиша ,но за пореден път се убедих, че в този форум 90% са хора, с които не бих искам да разговарям! Дано си помогнал на човека в избора,защото аз до тук в тази тема едно компетентно мнение не чух. Тези хора не са се качвали в Ауди,а изказват мнение.Ръбат интериор...ама моля ви се,къде го видяхте?
Тук някой казва БМВ и всичките мнения надолу са с една и съща иконка :bowdown:

:bowdown:
:bowdown:
това е наистина тъпо!

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум