Предно стъкло

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 24 Ное 2008, 1:49

Имаше няколко теми по повод своеволието на пътните полицаи, които злоупотребяват с лепенките "спрян от движение"и въобще с този текст от закона ... до колкото си спомням, не могат да те спрат току така от движение.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 24 Ное 2008, 8:47

Имат право да те спрат от движение при всяка подобна неизправност в автомобила .Както и счупени фарове стопове .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 24 Ное 2008, 9:18

Мен ме спираха 3-4 пъти за тия пусти предни странични стъкла с фолио. Само последните излязоха по печени(може би защото имаше и полицайка :mhihi: ) - тия дето седят в куличката на България и...булеварда, който отива към пазарчето на Иван Вазов. Пак не минах без пари де. И ми омръзна всеки път по 25лв. да им бутам. Затова го свалих фолиото. Сега си уреждам фабрично тонирани стъкла от БМВ АГ, индивидуални.
Обаче си е факт, че при желание от полицаите(напук на това, че са корумпирани) - и хляба, и ножа са у тях.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pehata » 24 Ное 2008, 11:39

Archangel написа: Сега си уреждам фабрично тонирани стъкла от БМВ АГ, индивидуални.
Обаче си е факт, че при желание от полицаите(напук на това, че са корумпирани) - и хляба, и ножа са у тях.

Колко пари ти искат за фабрично тонираните ? :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 24 Ное 2008, 12:47

Pehata написа:
Archangel написа: Сега си уреждам фабрично тонирани стъкла от БМВ АГ, индивидуални.

Колко пари ти искат за фабрично тонираните ? :roll:

Не по-малко от 120 евро за стъкло. Те тонираните в зелено са около 70 евро за едно стъкло, така че съм се подготвил за повечко малко. Все пак серийно не се произвеждат тонирани в черно.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 24 Ное 2008, 12:58

въпроса и за мен е актуален :mhihi: Първо , много важно уточнение е вида на КАСКОто - ако сте с валутно няма никакви проблеми , но ако не сте или на вноски схемата се затяга. Аз искам задължително оригинално стъкло , просто няма какво да се лъжем - Кобрите са пълно дърво и бих карал с паяжина или без стъкло , но не и с техните баклуци :D Мойто КАСКО е в Армеец , на вноски и не е валутно и от там ми казаха , че ще го платят , ако им представя проформа фактура преди това , за да видят колко ще струва . Естествено ще си поръчам с всички екстри + Climate Confort . Сега за 7-800лв казаха , че става , предвид годината и цената на колата . Последните 2 фактора явно са решаващи , но ще изчакам още малко да мине зимата и тогава ще го сменям . Засега го залепиха , но пак тръгна да се пори и не знам колко ще изкара...А такива 25см цепки въобще не си играйте да ги лепите, само временно решение е

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 25 Ное 2008, 12:56

e тия са уникални простаци, то бива бива ама за пари какволи не правят...то какви дараци се движат едвам по улиците те тръгнали бмв е46 да спират заради едно чукнато :evil:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 25 Ное 2008, 22:18

spower написа:e тия са уникални простаци, то бива бива ама за пари какволи не правят...то какви дараци се движат едвам по улиците те тръгнали бмв е46 да спират заради едно чукнато :evil:

Да така е !
Ще снимам пукнатото стъкло да видите за кво ства въпрос да си имате едно на ум
Колеги помогнете за избор на стъкло. Какво да си взема атермично стъкло или обикновенно разбрах че, ако си с атермично стъкло радара ти ще засича двойно по малко отколкото ако си с обикновен прозорец. Но атермичното си е екстра която мисля да си позволя а и на колата по добре стой :mhihi: А забравих от Кобра атермично е 622лв. а обикновенно около 200лв. Мисля да пазарувам от Кобра щото от БМВ магазините ще ми кажат пак някой фантастична цена. ЧА0

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 26 Ное 2008, 17:23

какво ще рече "атермично" :?:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Потребител
Аватар

Мнение от ronaldo1976 » 26 Ное 2008, 22:41

валутно каско покрива цялата стойност на фактурата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 27 Ное 2008, 13:04

V-max написа:въпроса и за мен е актуален :mhihi: Първо , много важно уточнение е вида на КАСКОто - ако сте с валутно няма никакви проблеми , но ако не сте или на вноски схемата се затяга. Аз искам задължително оригинално стъкло , просто няма какво да се лъжем - Кобрите са пълно дърво и бих карал с паяжина или без стъкло , но не и с техните баклуци :D Мойто КАСКО е в Армеец , на вноски и не е валутно и от там ми казаха , че ще го платят , ако им представя проформа фактура преди това , за да видят колко ще струва . Естествено ще си поръчам с всички екстри + Climate Confort . Сега за 7-800лв казаха , че става , предвид годината и цената на колата . Последните 2 фактора явно са решаващи , но ще изчакам още малко да мине зимата и тогава ще го сменям . Засега го залепиха , но пак тръгна да се пори и не знам колко ще изкара...А такива 25см цепки въобще не си играйте да ги лепите, само временно решение е

И аз ще чакам да мине зимата. Дано наистина платят от застроховката цялата сума. Аз не съм с валутно каско и не е на вноски. Надявам се по фактура да ми изплатят цялата сума :evil: Кажете един читав сервиз за смяна на ОРИГИНАЛНО предно стъкло да се подготвим със след новогодишните цени :mhihi: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 27 Ное 2008, 14:31

И така.Аз моята я взех с цели 4 малки пукнатини на предния прозорец :mhihi: .Технически минах без дори да гледат светлините дали работят(междужремеенно метнах малко сняг на стъклото да може шуплите да приличат на капки).Само инспектиращият полицай ми вика"италианка ли е,колко я взе?Те тез вървят много...След 10 мин и пришиха регистрациите.После на каското беше шоу,закарах я да я пастират преди огледа,и на самият оглед я спрях с/у слънцето(толкова блестеше,че чак заслепяваше).Агента също като в КАТ само и хвърли 1 око снима я и ми връчи полицата с застраховката без дори да предполага какъв пропуск е направилк.Реших да лепя оригиналното после,но ми искаха по 25лв за пукнатина 4x25=100,много е оставих го така.Но когато застудя покрай коледа с промяната на атмосверното налягане тръгнаха пукнатини,които с всяко отваряне затваряне на врати се увеличаваше.В крайна сметка го смених,но от застрахователното ме пратиха директно в Кобра(аз нямах думата).Цената беше 300лв(незнам вие за кави 160лв говорите)имаше стикер TUV,което ми вдъхна доверие.Вече 1 година го имам и съм доволен.Приятели бяха ми казали,че лятото в голямата жега ако я вкарам да я мия със студена вода щяло да се пукне,нищо подобно!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 27 Ное 2008, 22:41

spower написа:какво ще рече "атермично" :?:

такива стъкла имат повече френските автомобили стъклото стой лилаво на светлината мн ми харесва и в кобра е 622 лв. Това е от мен за сега

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 04 Дек 2008, 15:07

Next
Да така е !
Ще снимам пукнатото стъкло да видите за кво ства въпрос да си имате едно на ум
Колеги помогнете за избор на стъкло. Какво да си взема атермично стъкло или обикновенно разбрах че, ако си с атермично стъкло радара ти ще засича двойно по малко отколкото ако си с обикновен прозорец. Но атермичното си е екстра която мисля да си позволя а и на колата по добре стой :mhihi: А забравих от Кобра атермично е 622лв. а обикновенно около 200лв. Мисля да пазарувам от Кобра щото от БМВ магазините ще ми кажат пак някой фантастична цена. ЧА0[/quote]

Наложи се да хода до застрахователят ми. В крайна сметка ми поема нарушената броня, като я сменят с нова такава+боя. Направих си устата и за предното стъкло отговора беше, че по еврошвакето стъклото е около 500лв + труд 10-11лв час: Това нищо не ми говори само че ще ми дадат около 550 лв за предно стъкло по фактура. Разликата я поемам аз 8) . Иначе ме беше затирил в Кобра за тяхна сметка и т.н. Направиих запитване за стъкло без екстри само тонирано и ламинат.
Камор: Стъкло- 576 лв
Уплътнение - 40.7 лв.
Монтаж- 180 лв.
Лепило -не ми казаха.

Дару: Стъкло- 574.9 лв
Уплътнение - 40.75 лв.
Монтаж- не ми казаха.
Лепило - 111.68 лв.
Мисля, че си струва да си сложиш оригиналното стъкло. Вие как мислите ? :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 04 Дек 2008, 16:13

Незнам кое си струва и кое не но, аз вече смених стъклото при кобра взеха ми 665лв. стъклото е атермично с сензор за дъжд сензора е тяхна грешка защото аз нямам такава функция ама ако ми се прииска мога да го свържа към чиктачките и ще съм с една екстра по напред :) Сигурно едно такова стъкло като моето в БМВ ще струва над 1000лв така че, аз направих своя избор 8)

ПредишнаСледваща

Назад към E46