Винетки за центъра?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 23 Ное 2008, 20:33

Погледнато исторически си много прав. Баба ми , ми е разказвала , че 1930 год. в района на ул. "Граф Игнатиев" и бул."Васил Левски" е бил края на гр. София. Имало е къщи и т.н. Всъщност доколкото знам и на нея това и е разказвано от по възрастни хора.С годините тези неща са се променили. Няма смисъл да въвлизаме в излишни спорове , защото аз не отричам , че "ЦУМ" е в центъра , ами отричам , че с улиците , които си описал в по горния си пост може да се оприличи центъра.

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 24 Ное 2008, 2:52

Ето ви го в исторически план.

територия
Изображение

население
Изображение

М/у другото това, което ///sasho нарича истински идеален център, през 20-те години на ХХ век се е наричало "Трета извънградска част"

П.С. Забелязвам наличието на "Мерджан махала", което вероятно е бил тузарския квартал на София и се е наричал така, защото всички живеещи там са карали Мерцове :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 24 Ное 2008, 11:21

Дам, а София е толкова голяма сега, колкото е била 1930 година и за това нещата не се променят :mhihi: Центъра сега е по-голям от колкото е била цела София по онова време ;)
_!_

Предишна

Назад към Извън Темата