Винетки за центъра?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 23 Ное 2008, 2:55

Добре, изчетох постовете един по един и това което виждам е, че за повечето хора да живееш или да работиш на центъра е свързано с много неудобства. А какви предимства и плюсове има в това? Все нещо трябва да ви привлича да живеете на това място?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 23 Ное 2008, 11:45

едно е неудобството - паркирането, всичко останало са само плюсове ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 23 Ное 2008, 11:56

someone написа:Добре, изчетох постовете един по един и това което виждам е, че за повечето хора да живееш или да работиш на центъра е свързано с много неудобства. А какви предимства и плюсове има в това? Все нещо трябва да ви привлича да живеете на това място?

Колега , то е същото все едно да си роден и да живееш в някой квартал. Хората , които са родени и живеят в центара , няма да си продадът апартаментите , заради това , че ако имат кола трябва да платят 70 лв. на година на общината за паркиране. Да не забравяме и , че има хора , които не са родени там , а след време са дошли да живеят там , но това са малко , защото според мен повечето апартаменти , които се обявяват за продаване се купуват от фирми за ползване като офис.
Повечето сгради се водят по качествено строителство въпреки възраста им , защото са строени от червена тухла.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 23 Ное 2008, 12:10

в голема грешка сте...!! родил съм се в центъра ,имахме къща там и не бих се върнал. продадохме къщата ! не е само до тва ква кутийка притежаваш,а и кво е около нея...!преди години наистина центъра беше страхотно място за живеене,щото сичко ти е под носа . беше чисто и сравнително ненаселено. сега е малък ад. а и вече има магазини във всички квартали и то по много и не се налага ,за да си купиш нещо да слизаш задължително до центъра. вече не бих се върнал там-адски и неудобно тва са паркирането и навалицата ,а и тая пасмина ,дето се е настанила там е гнусна...!!завъртете се покрай мария луиза и цум/защото това е баш центъра на софия/ минете по симеон,зъвертете се по раковска в долната и част и ше разберете за кво става въпрос...!! в крайна сметка се очаква ,че имаме коли тука ние и е даже повод да я пална,да се разсода до славейков или некъде долу и после да си се върна на чисто и спокойно в квартала....!!скоро ше се изнеса съсвем извън софия ,зад околовръстното и ще ми е още по-добре ,но няма да направя "ново строителство" ,а ще направя моето ново строителство и ше си живея в него....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 23 Ное 2008, 12:35

Колега , идеалния център е води район Средец , който не включва ул. "Мария Луиза" , ул. Раковска в долната част съм ул. Козлодуй и ул. Цар Симеон.
А и не е много по различно от преди , просто е по пренаселен откъм коли , което все пак е нормално за център на града и е по мръсен.
Спомена , и че вече имало магазини и в кварталите - може да има "Хранителни Стоки" , в които стоките да са същите като в тези в центъра , но в кварталите няма останалата част от магазини , които ги има в центъра.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70
Детайли за колата: 3.0d "07

Мнение от 7878 » 23 Ное 2008, 12:41

SKISA написа:в голема грешка сте...!! родил съм се в центъра ,имахме къща там и не бих се върнал. продадохме къщата ! не е само до тва ква кутийка притежаваш,а и кво е около нея...!преди години наистина центъра беше страхотно място за живеене,щото сичко ти е под носа . беше чисто и сравнително ненаселено. сега е малък ад. а и вече има магазини във всички квартали и то по много и не се налага ,за да си купиш нещо да слизаш задължително до центъра. вече не бих се върнал там-адски и неудобно тва са паркирането и навалицата ,а и тая пасмина ,дето се е настанила там е гнусна...!!завъртете се покрай мария луиза и цум/защото това е баш центъра на софия/ минете по симеон,зъвертете се по раковска в долната и част и ше разберете за кво става въпрос...!! в крайна сметка се очаква ,че имаме коли тука ние и е даже повод да я пална,да се разсода до славейков или некъде долу и после да си се върна на чисто и спокойно в квартала....!!скоро ше се изнеса съсвем извън софия ,зад околовръстното и ще ми е още по-добре ,но няма да направя "ново строителство" ,а ще направя моето ново строителство и ше си живея в него....

:yes:
Човек се учи, докато е прост!
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nucl3arDru1D » 23 Ное 2008, 12:57

Скисата е прав, но вече говорим за излизане извън града, което също има своите минуси:
децата трябва на школо да ходят
медицинското обслужване пада, да не се налага де!
на един театър, кино, диско за да отидеш е баси премеждието ако решиш да изпиеш 2 бири
да не продължавам, не нещата са известни на всички

що се отнася за център - обеля (примерно) не мога да се сетя за нещо, което може да наклони везните към обелята...
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от someone » 23 Ное 2008, 15:34

Nucl3arDru1D написа:що се отнася за център - обеля (примерно) не мога да се сетя за нещо, което може да наклони везните към обелята...

Добре де, но предполагам SKISA не говори за Център-Обеля, ами примерно за избор между Център-Стрелбище, Център-Дианабад, Център-Витоша, Център-Симеоново, Център-Бояна?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nucl3arDru1D » 23 Ное 2008, 15:42

Да ти кажа честно не бих желал да живея по Витоша, да се тормозя за елементарни неща като канализация, водопровод, ел. и дали ще има метър сняг зимата пред входната ми врата :confused: преди да тръгна да пазарувам за цяла седмица, че магазинчето предлага 3 неща на кръст.
Независимо от трафика, знаеш от центъра е много по-лесно и бързо да стигнеш до коя и да е точка на града, като нямам пред вид да работиш в бизнес парка и да живееш над камбаните.

А що се отнася до избор на спокойно място, леко отшелническо, то предпочитам северната част на София ;)
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от someone » 23 Ное 2008, 15:51

Nucl3arDru1D написа:Да ти кажа честно не бих желал да живея по Витоша

Това между Симеоновско, Г.М. Димитров и Студ. Град също се води кв. Витоша, пък и онези големи къщи на посланици ли са, не знам, са именно там. Едва ли са на септични ями ;)

За пазаруването си прав, че за човек, който не е свикнал да пазарува на куп, е много дразнещо, но пък така се затвърждават добросъседските отношения ;) Друго си е съседката да ти се яви по нощничка към 23 часа да търси пакетче нескафе 3 в 1, че и свършило :mhihi:

А за стигането до която и да е точка на града никак не съм съгласен. Винаги има поне два маршрута как да стигнеш от т. А до т. Б в София, без нито един от тях да включва центъра...стига т. Б да не е на центъра де ;) Лошото е, че поне на мен където и да ходя по работа през деня, т. Б винаги ми е по центъра. Иначе нито живея, нито работя там.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nucl3arDru1D » 23 Ное 2008, 16:03

под Витоша, имам пред вид Симеоново, Драгалевци и пр. там са ямите и медарките :mhihi:
не Ст. град и Червена звезда ;)

Повечето посолства са в центъра, от където тръгва векторно радиуса към окръжността, а оттам и по-близкото разстояние ;)

А мацката с нощницата, ако й се иска и да има в тях, пак ще потърси, даже няма да прескача стобори ;)
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от someone » 23 Ное 2008, 16:12

Аааа, ти говориш за планината :) На мен пък планината ми харесва. Има романтика там :mhihi: :mhihi: :mhihi: Лятото ходих няколко пъти след работа на една кръчма в Драгалевци, на едно дворче...да ти кажа, харесаха ми и хладния въздух, който се спуска от планината, и спокойствието, и пеенето на птичките. Не забелязах тоалетните им да преливат като ги ползваш, пък и токът не е спирал докто бяхме там...де да знам, може и да бъркам туризма с емиграцията, ама ми допадна...

Не ме разбирай погрешно - много ми е приятно да се разхождам из центъра и да се забавлявам и да пазарувам там, има много красиви сгради, магазини и паркове, но толкова...поне мен не ме привлича като място за живеене...може би заради женския пазар, невероятния шум и пренаселеност и това, че винаги, когато искаш да си почиваш трябва да се съобразиш с някой, чиито планове не включват тишина...

Аватар

Мнение от SKISA » 23 Ное 2008, 18:15

е ми изобщо не сме на септични ями и съм точно в кв.витоша! спокойно е и се стига бързо до центъра.
а центъра за мене ,ама баш центъра си е цум и халите-никви средец и глупости не са център. и не е изобщо същото като преди и не само повечето коли са разликата....! преди хората,които живееха в центъра бяха доста читави ,защото явно са се заселили отдавна там и имат нещо....не мога да го определя. сега е пълно с мангали и араби. по ботев има повече маймуни ,отколкото бели хора! аз пазарувам по метро и била и не ми трябват малките магазинчета в центъра. има доста места и там ,но те могат да се посетят и в уикенда-както направих и днес. единственото,което ми липсва е близостта на театрите и да си ида пеша на представление и някои градинки и паркчета ,но и тва се оправя с кола. смятал съм много пъти ,включително и возенето на деца на училище и според мен излиза по-евтино и хубаво да се живее извън софия,да си караш детето на даскало с кола,да си земеш ако требва и джип ,за да драпаш в дълбок сняг ако не е още почистено. много по-добре и евтино излиза на квадрат ,отколкото да земеш в центъра 100 квадрата на баснословна цена/едни от най-скъпите са около докторската градина/ и да не ти трябва джип и возене на деца...! отделно ще си на чист въздух и на спокойствие . аз не признавам много бояна и драгалевци и симеоново ,щото там вече също е гъчканак и са джам до джам,а и там е северен склон и следобед е тъмница и сянка и студ. харесва ми склона на горна баня ,който гледа към копитото и от другата страна на между герман и лозен с изглед към витоша....!! северната дъга на софия е твърде близо до кремиковци и твърде неолюдена....!
така че да си турат винетки и ше видим кво ше стане-аз съм само уикенда гост на центъра-ако има и тогава плащане ше му мисла. а и покрай 20те години живеене там си имам неколко партизански места ,дето мога да се завра с колата по секо време и нема кой да ме глабя... :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 23 Ное 2008, 19:20

SKISA написа: .....никви средец и глупости не са център....

:shock: :shock: :shock:
Колега , май много не си наясно кое в момента се води идеален център на гр.София?

За "ЦУМ" го приемам , защото една от крайните точки на район Средец е точно между "ЦУМ" и хотел "Шератон" въпреки , че ЦУМ не влиза в този район. :roll:

Иначе за другите неща съм съгласен. :D

Аватар

Мнение от SKISA » 23 Ное 2008, 19:45

колега ,ако гледаме исторически просто по-център от халите,централна баня и цум,шератон и президенството няма!! а и от квато и да е точка да го гледаме пак няма
левски са го обесили в покрайнините на софия-нали се сещаш къде е паметника левски сега!? зона Б5 и коньовица може сега да се водят широк център ,но преди са си били селца до софия! лозенец е било до гората на семинарията и там са се разхождали елени кажи ми в тоя средец кое му е най-централното в центъра на тоя квартал ,та да се сетя колко е център!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата