Винетки за центъра?!
Модератор: Общи модератори
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Добре, изчетох постовете един по един и това което виждам е, че за повечето хора да живееш или да работиш на центъра е свързано с много неудобства. А какви предимства и плюсове има в това? Все нещо трябва да ви привлича да живеете на това място?
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
someone написа:Добре, изчетох постовете един по един и това което виждам е, че за повечето хора да живееш или да работиш на центъра е свързано с много неудобства. А какви предимства и плюсове има в това? Все нещо трябва да ви привлича да живеете на това място?
Колега , то е същото все едно да си роден и да живееш в някой квартал. Хората , които са родени и живеят в центара , няма да си продадът апартаментите , заради това , че ако имат кола трябва да платят 70 лв. на година на общината за паркиране. Да не забравяме и , че има хора , които не са родени там , а след време са дошли да живеят там , но това са малко , защото според мен повечето апартаменти , които се обявяват за продаване се купуват от фирми за ползване като офис.
Повечето сгради се водят по качествено строителство въпреки възраста им , защото са строени от червена тухла.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
в голема грешка сте...!! родил съм се в центъра ,имахме къща там и не бих се върнал. продадохме къщата ! не е само до тва ква кутийка притежаваш,а и кво е около нея...!преди години наистина центъра беше страхотно място за живеене,щото сичко ти е под носа . беше чисто и сравнително ненаселено. сега е малък ад. а и вече има магазини във всички квартали и то по много и не се налага ,за да си купиш нещо да слизаш задължително до центъра. вече не бих се върнал там-адски и неудобно тва са паркирането и навалицата ,а и тая пасмина ,дето се е настанила там е гнусна...!!завъртете се покрай мария луиза и цум/защото това е баш центъра на софия/ минете по симеон,зъвертете се по раковска в долната и част и ше разберете за кво става въпрос...!! в крайна сметка се очаква ,че имаме коли тука ние и е даже повод да я пална,да се разсода до славейков или некъде долу и после да си се върна на чисто и спокойно в квартала....!!скоро ше се изнеса съсвем извън софия ,зад околовръстното и ще ми е още по-добре ,но няма да направя "ново строителство" ,а ще направя моето ново строителство и ше си живея в него....
Колега , идеалния център е води район Средец , който не включва ул. "Мария Луиза" , ул. Раковска в долната част съм ул. Козлодуй и ул. Цар Симеон.
А и не е много по различно от преди , просто е по пренаселен откъм коли , което все пак е нормално за център на града и е по мръсен.
Спомена , и че вече имало магазини и в кварталите - може да има "Хранителни Стоки" , в които стоките да са същите като в тези в центъра , но в кварталите няма останалата част от магазини , които ги има в центъра.
А и не е много по различно от преди , просто е по пренаселен откъм коли , което все пак е нормално за център на града и е по мръсен.
Спомена , и че вече имало магазини и в кварталите - може да има "Хранителни Стоки" , в които стоките да са същите като в тези в центъра , но в кварталите няма останалата част от магазини , които ги има в центъра.
- 7878
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70
- Детайли за колата: 3.0d "07
SKISA написа:в голема грешка сте...!! родил съм се в центъра ,имахме къща там и не бих се върнал. продадохме къщата ! не е само до тва ква кутийка притежаваш,а и кво е около нея...!преди години наистина центъра беше страхотно място за живеене,щото сичко ти е под носа . беше чисто и сравнително ненаселено. сега е малък ад. а и вече има магазини във всички квартали и то по много и не се налага ,за да си купиш нещо да слизаш задължително до центъра. вече не бих се върнал там-адски и неудобно тва са паркирането и навалицата ,а и тая пасмина ,дето се е настанила там е гнусна...!!завъртете се покрай мария луиза и цум/защото това е баш центъра на софия/ минете по симеон,зъвертете се по раковска в долната и част и ше разберете за кво става въпрос...!! в крайна сметка се очаква ,че имаме коли тука ние и е даже повод да я пална,да се разсода до славейков или некъде долу и после да си се върна на чисто и спокойно в квартала....!!скоро ше се изнеса съсвем извън софия ,зад околовръстното и ще ми е още по-добре ,но няма да направя "ново строителство" ,а ще направя моето ново строителство и ше си живея в него....

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
Скисата е прав, но вече говорим за излизане извън града, което също има своите минуси:
децата трябва на школо да ходят
медицинското обслужване пада, да не се налага де!
на един театър, кино, диско за да отидеш е баси премеждието ако решиш да изпиеш 2 бири
да не продължавам, не нещата са известни на всички
що се отнася за център - обеля (примерно) не мога да се сетя за нещо, което може да наклони везните към обелята...
децата трябва на школо да ходят
медицинското обслужване пада, да не се налага де!
на един театър, кино, диско за да отидеш е баси премеждието ако решиш да изпиеш 2 бири
да не продължавам, не нещата са известни на всички
що се отнася за център - обеля (примерно) не мога да се сетя за нещо, което може да наклони везните към обелята...
- someone
-
Nucl3arDru1D написа:що се отнася за център - обеля (примерно) не мога да се сетя за нещо, което може да наклони везните към обелята...
Добре де, но предполагам SKISA не говори за Център-Обеля, ами примерно за избор между Център-Стрелбище, Център-Дианабад, Център-Витоша, Център-Симеоново, Център-Бояна?
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
Да ти кажа честно не бих желал да живея по Витоша, да се тормозя за елементарни неща като канализация, водопровод, ел. и дали ще има метър сняг зимата пред входната ми врата
преди да тръгна да пазарувам за цяла седмица, че магазинчето предлага 3 неща на кръст.
Независимо от трафика, знаеш от центъра е много по-лесно и бързо да стигнеш до коя и да е точка на града, като нямам пред вид да работиш в бизнес парка и да живееш над камбаните.
А що се отнася до избор на спокойно място, леко отшелническо, то предпочитам северната част на София

Независимо от трафика, знаеш от центъра е много по-лесно и бързо да стигнеш до коя и да е точка на града, като нямам пред вид да работиш в бизнес парка и да живееш над камбаните.
А що се отнася до избор на спокойно място, леко отшелническо, то предпочитам северната част на София

- someone
-
Nucl3arDru1D написа:Да ти кажа честно не бих желал да живея по Витоша
Това между Симеоновско, Г.М. Димитров и Студ. Град също се води кв. Витоша, пък и онези големи къщи на посланици ли са, не знам, са именно там. Едва ли са на септични ями

За пазаруването си прав, че за човек, който не е свикнал да пазарува на куп, е много дразнещо, но пък така се затвърждават добросъседските отношения

А за стигането до която и да е точка на града никак не съм съгласен. Винаги има поне два маршрута как да стигнеш от т. А до т. Б в София, без нито един от тях да включва центъра...стига т. Б да не е на центъра де

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
под Витоша, имам пред вид Симеоново, Драгалевци и пр. там са ямите и медарките
не Ст. град и Червена звезда
Повечето посолства са в центъра, от където тръгва векторно радиуса към окръжността, а оттам и по-близкото разстояние
А мацката с нощницата, ако й се иска и да има в тях, пак ще потърси, даже няма да прескача стобори

не Ст. град и Червена звезда

Повечето посолства са в центъра, от където тръгва векторно радиуса към окръжността, а оттам и по-близкото разстояние

А мацката с нощницата, ако й се иска и да има в тях, пак ще потърси, даже няма да прескача стобори

- someone
-
Аааа, ти говориш за планината
На мен пък планината ми харесва. Има романтика там
Лятото ходих няколко пъти след работа на една кръчма в Драгалевци, на едно дворче...да ти кажа, харесаха ми и хладния въздух, който се спуска от планината, и спокойствието, и пеенето на птичките. Не забелязах тоалетните им да преливат като ги ползваш, пък и токът не е спирал докто бяхме там...де да знам, може и да бъркам туризма с емиграцията, ама ми допадна...
Не ме разбирай погрешно - много ми е приятно да се разхождам из центъра и да се забавлявам и да пазарувам там, има много красиви сгради, магазини и паркове, но толкова...поне мен не ме привлича като място за живеене...може би заради женския пазар, невероятния шум и пренаселеност и това, че винаги, когато искаш да си почиваш трябва да се съобразиш с някой, чиито планове не включват тишина...

Не ме разбирай погрешно - много ми е приятно да се разхождам из центъра и да се забавлявам и да пазарувам там, има много красиви сгради, магазини и паркове, но толкова...поне мен не ме привлича като място за живеене...може би заради женския пазар, невероятния шум и пренаселеност и това, че винаги, когато искаш да си почиваш трябва да се съобразиш с някой, чиито планове не включват тишина...
- SKISA
-
-
е ми изобщо не сме на септични ями и съм точно в кв.витоша! спокойно е и се стига бързо до центъра.
а центъра за мене ,ама баш центъра си е цум и халите-никви средец и глупости не са център. и не е изобщо същото като преди и не само повечето коли са разликата....! преди хората,които живееха в центъра бяха доста читави ,защото явно са се заселили отдавна там и имат нещо....не мога да го определя. сега е пълно с мангали и араби. по ботев има повече маймуни ,отколкото бели хора! аз пазарувам по метро и била и не ми трябват малките магазинчета в центъра. има доста места и там ,но те могат да се посетят и в уикенда-както направих и днес. единственото,което ми липсва е близостта на театрите и да си ида пеша на представление и някои градинки и паркчета ,но и тва се оправя с кола. смятал съм много пъти ,включително и возенето на деца на училище и според мен излиза по-евтино и хубаво да се живее извън софия,да си караш детето на даскало с кола,да си земеш ако требва и джип ,за да драпаш в дълбок сняг ако не е още почистено. много по-добре и евтино излиза на квадрат ,отколкото да земеш в центъра 100 квадрата на баснословна цена/едни от най-скъпите са около докторската градина/ и да не ти трябва джип и возене на деца...! отделно ще си на чист въздух и на спокойствие . аз не признавам много бояна и драгалевци и симеоново ,щото там вече също е гъчканак и са джам до джам,а и там е северен склон и следобед е тъмница и сянка и студ. харесва ми склона на горна баня ,който гледа към копитото и от другата страна на между герман и лозен с изглед към витоша....!! северната дъга на софия е твърде близо до кремиковци и твърде неолюдена....!
така че да си турат винетки и ше видим кво ше стане-аз съм само уикенда гост на центъра-ако има и тогава плащане ше му мисла. а и покрай 20те години живеене там си имам неколко партизански места ,дето мога да се завра с колата по секо време и нема кой да ме глабя...
а центъра за мене ,ама баш центъра си е цум и халите-никви средец и глупости не са център. и не е изобщо същото като преди и не само повечето коли са разликата....! преди хората,които живееха в центъра бяха доста читави ,защото явно са се заселили отдавна там и имат нещо....не мога да го определя. сега е пълно с мангали и араби. по ботев има повече маймуни ,отколкото бели хора! аз пазарувам по метро и била и не ми трябват малките магазинчета в центъра. има доста места и там ,но те могат да се посетят и в уикенда-както направих и днес. единственото,което ми липсва е близостта на театрите и да си ида пеша на представление и някои градинки и паркчета ,но и тва се оправя с кола. смятал съм много пъти ,включително и возенето на деца на училище и според мен излиза по-евтино и хубаво да се живее извън софия,да си караш детето на даскало с кола,да си земеш ако требва и джип ,за да драпаш в дълбок сняг ако не е още почистено. много по-добре и евтино излиза на квадрат ,отколкото да земеш в центъра 100 квадрата на баснословна цена/едни от най-скъпите са около докторската градина/ и да не ти трябва джип и возене на деца...! отделно ще си на чист въздух и на спокойствие . аз не признавам много бояна и драгалевци и симеоново ,щото там вече също е гъчканак и са джам до джам,а и там е северен склон и следобед е тъмница и сянка и студ. харесва ми склона на горна баня ,който гледа към копитото и от другата страна на между герман и лозен с изглед към витоша....!! северната дъга на софия е твърде близо до кремиковци и твърде неолюдена....!
така че да си турат винетки и ше видим кво ше стане-аз съм само уикенда гост на центъра-ако има и тогава плащане ше му мисла. а и покрай 20те години живеене там си имам неколко партизански места ,дето мога да се завра с колата по секо време и нема кой да ме глабя...

SKISA написа: .....никви средец и глупости не са център....

Колега , май много не си наясно кое в момента се води идеален център на гр.София?
За "ЦУМ" го приемам , защото една от крайните точки на район Средец е точно между "ЦУМ" и хотел "Шератон" въпреки , че ЦУМ не влиза в този район.

Иначе за другите неща съм съгласен.

- SKISA
-
-
колега ,ако гледаме исторически просто по-център от халите,централна баня и цум,шератон и президенството няма!! а и от квато и да е точка да го гледаме пак няма
левски са го обесили в покрайнините на софия-нали се сещаш къде е паметника левски сега!? зона Б5 и коньовица може сега да се водят широк център ,но преди са си били селца до софия! лозенец е било до гората на семинарията и там са се разхождали елени кажи ми в тоя средец кое му е най-централното в центъра на тоя квартал ,та да се сетя колко е център!
левски са го обесили в покрайнините на софия-нали се сещаш къде е паметника левски сега!? зона Б5 и коньовица може сега да се водят широк център ,но преди са си били селца до софия! лозенец е било до гората на семинарията и там са се разхождали елени кажи ми в тоя средец кое му е най-централното в центъра на тоя квартал ,та да се сетя колко е център!