Винетките.... откъде?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Винетките.... откъде?

Мнение от emdless4 » 13 Дек 2004, 11:44

Нали от новата година влизат в сила винетките, и понеже както сигурно много от вас за ЧНГ :roll: :bchug: ще съм извън София, на 1 януари вече се виждам как са ме спрели на караулката на Горубляне :cop: и ми искат въпросната винетка...? Въпросът ми е откъде да си купя тъй ценното талонче? Ако имате друго инфо, споделете моля! :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drift » 13 Дек 2004, 12:25

На мен ми казаха,чевлизат в сила от Февруари,защото и аз имах същите притеснения.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио

Мнение от Valio23 » 13 Дек 2004, 12:31

Ами и аз чух, че влизат във сила от февруари, но не съм сигурен... :confused: , иначе се продават на Ботев точно срещу площад македония. Ако ходиш и питаш как седят нещата може после да споделиш във форума :lol:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 13 Дек 2004, 13:07

Айде сега пък винетки.... те нямаше ли да си останат само за товарни МПСІта и автобуси, микробуси и т.н. товарни магарета...?

За магистралите ли е минетката? Колко парички?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио

Мнение от Valio23 » 13 Дек 2004, 13:32

Ами ето още малко инфо, пък някой ако намери още да пуска.....че темата е актуална

http://www.actualno.com/news.php?id=10200

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 13 Дек 2004, 15:16

Винетки ще има. Цената ще е 53 лв за леки автомобили за година. Ще има винетки за месец и седмица. Наскоро някаква фирма спечели конкурса за напечатването, още няма фирма разпространиетел -> следователно ще се закупуват най-рано месец фервруари. Ще се изскват не само за магистралите, но и за всички първокласни пътища.

Това е, което знам.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Legba » 13 Дек 2004, 15:20

Значи в града дето е регистрирана колата НП така ли ?
До къде се смятат границите на града ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 13 Дек 2004, 15:27

В рамките на околовръстното. Оттам нататък ти трябва винетка. Печата ги Демакс, която по традиция прави луди кинти от всякакви държавни поръчки, но конкурсът за дистрибуция тече в момента, т.е. не е ясно кога и къде ще се продават.
Ще има гратисен период, който в момента го мъдрят да е около два месеца (което не значи, че през него ченгетата няма да се заяждат и да се вихри корупция). Както знаете, в тази страна всяко решение е предпоследно... :roll:
You will find adventure
or the adventure will find you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 14 Дек 2004, 21:39

Наредбата влиза в сила от 1.04.2005година. Пълният и текст може да прочетете тук.
Последна промяна Alien на 15 Дек 2004, 13:03, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от emdless4 » 15 Дек 2004, 12:19

Не съм ходил още да проверя, но ето какво излезе днес ....

Правилата за винетките и новите знаци
15 декември 2004
Business.dir.bg

Нов знак, който означава ”За използването на пътя се изисква платена винетна такса”, ще бъде поставян в определените за платено преминаване участъци. Това става ясно от публикуваните в ”Държавен вестник” промени в наредбата на сигнализация на пътищата, пише в. "Сега". Освен него се въвежда и още един знак, свързан с означенията на опасни участъци с концентрация на пътно-транспортни произшествия. Фонът на знака е фруоресцентен, светлоотразителен в жълтозелен цвят. Ако участъкът е по-дълъг от 100 м, ще има допълнителна указателна табела. С обнародваното на 14 декември решение на правителството N 945 се определят пътищата в страната, през които преминаването ще става с винетки. Решението е към Закона за пътищата и в него българската част на ”Дунав мост” в посока Русе - Гюргево е определена за съоръжение, за което се събира такса по Закона за пътищата.
Второкласните пътища, попадащи в списъка са 42, някои от тях съвпадат частично с отсечки от първокласните пътища. Пътищата трети клас, за които ще се събира винетна такса са 405. Те са разположени предимно на териториите на две-три области или само на една. Таксата за винетки не се плаща за пътища в градовете и за обходните и околовръстни пътища, ако не се напускат зоните на градската инфраструктура, става ясно от решението.
Винетките вероятно ще се въведат масово през февруари догодина. В момента четири фирми са подали оферти, за да бъдат избрани за дистрибутори на винетките - това са консорциум "ДЗИ - Транс", "Травъл Партнърс" - София, "Български пощи".
Винетките за леки коли годишно струват 54 лв., месечните са 10 лв., а седмичната - 4 лв. Автобусите плащат за годишна винетка 271 лв., месечната е 49 лв., седмичната - 20 лв.
Тировете плащат 541 лв. годишно, 97 лв. за месечна винетка и 32 лв. за седмична. Инвалидите са освободени от покупката на винетки за коли с мощност до 1800 к.с. (Б.А. - Значи мога да си карам Бугати-то без винетки? :mhihi: - обичам БГ журналистите :type: )

Един или два месеца ще е гратисния период след въвеждането на винетната система от 1 януари 2005 година. Това означава, че няма да се налагат глоби на хората, които в този период все още не са си купили винетки обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски, цитиран от Дарик радио.
Годишните винетки ще печати фирма “Демакс” АД, а месечните и седмични стикери - печатницата на БНБ.

Не е ясно дали избраните фирми ще се справят с отпечатването до средата на декември, нито пък е ясно кой ще поеме тяхното разпространение. Първите количества трябваше вече да са отпечатани, тъй като от Нова година винетките са задължителни и за леките автомобили.

МРРБ припомня, че се плаща само тогава, когато се ползват републиканските пътища и уверява, че парите от потребителската такса ще отиват само и единствено за поддържане на тази мрежа. Винетният стикер е ценна книга, която трябва да отговаря на определени изисквания и да бъда осигурена със специални защити срещу фалшификация и повреди, което е от изключителна важност за бъдещата събираемост на приходите.

15 декември 2004
СЕГА

Основните републикански пътища, за които се събира винетна такса

Номер на пътя; Наименование на пътя; автомагистрали

А-1 Граница с Югославия - София-Пловдив-Свиленград - граница с Турция
А-2 София-Ботевград-Шумен-Девня-Варна
А-4 Пловдив-Свиленград-Ямбол-Бургас

Пътища първи клас
Е-79 Граница с Румъния - ферибот Видин-Видин-Димово-Ружинци- Белотинци-Монтана-Враца-Мездра-Ботевград-Горни Богров-София -Даскалово-Дупница-Благоевград- Симитли-Кресна-Кулата - граница с Гърция

Е-70 Граница с Румъния - Русе-Цар Калоян-Разград-Шумен- Девня-Варна
Е- 83 Гара Бяла-Плевен-Луковит-Коритна-Ябланица-Ботевград
Е-772 Коритна-Български извор-Микре-Севлиево-Велико Търново-Омуртаг-Търговище и участъка Разград-Шумен

Е-85 Русе-Бяла-Полски Тръмбеш-Велико Търново-Дебелец- Дряново-Габрово-Шипка-Казанлък-Стара Загора-Средец- Димитровград-Хасково-Конуш-Черноочене-Кърджали-Момчилград-Маказа - граница с Гърция

Е-871 и Е-773 Граница с Македония - Гърляно-Кюстендил- Радомир-Перник-София-Долни Богров-Пирдоп-Розино-Карлово- Калофер-Казанлък-Сливен-Лозенец-Карнобат-Бургас

Граница с Румъния - Силистра-Дулово-Шумен-Преслав- Върбица-Бероново-Мараша-Ямбол-Елхово-Гранитово-Мелница- Лесово - граница с Турция

Е-80 и Е-85 Граница с Югославия - Калотина-Драгоман-София -Ихтиман-Костенец-Белово-Пазарджик-Пловдив-Поповица- Хасково-Харманли-Любимец-Свиленград-Капитан Андреево - граница с Турция

Е-87 Граница с Румъния - Дуранкулак-Шабла-Каварна-Балчик- Оброчище-Кранево-"Златни пясъци"-"Свети Константин и Елена"- Варна-Старо Оряхово-Обзор-"Слънчев бряг"-Бургас-Маринка- Звездец-Малко Търново - граница с Турция.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 15 Дек 2004, 15:06

За границите от където трябва винетка знам, че са местата където са табелите за "край на населено място"

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 15 Дек 2004, 20:54

технически въпрос - стикерите за винетките както в Европа без номер на колата ли ще са?
защото ако е така, ще ме извиняват, но ще си я нося в джоба - в Люлин и без винетки ни крадат предните джамове, сега ще стане хептен :evil:
Или са се сетили за БГ-условията да са валидни само с номер на колата?
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Назад към Основен Форум