Старо vs Ново строителство
Модератор: Общи модератори
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Добре де аз толко неможах да разбера какво не харесвате на панелките при положение че отвсякъде е бетон преградни стени всикчо ,а другите така наречени качествени тухлени блокове къде тухла къде някое човалче от цимент и тетака
кофти е че българина вярва квото му кажат и това е ! Аз например смятам че бетона е много по податлив за изолация от колкото тухлата нищо че има въздух между нея и тн ... Един добре саниран панелен апартамент няма да казвам каква приятна температура подържа .... Да не казвам че при новото стройтелство саниране от вътрешната страна няма ........

I'm slowly drifting

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Слабото място на панелката е в сглобката между тях и прочутата шумоизолация,иначе можеш да му сложиш изолация от където щеш 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Зглобките дам но това незначи че е по зле от новото ? Защото бетона е в пъти по-здрав ,а иначе аз още не съм виждал да се прави шумоизолация в новото стройтелство 

I'm slowly drifting

а не сте ли чували, че е вредно да се живее в бетонни помещения
свидетел съм как се вдига доста голяма къща, направо имение в Англия и няма нито колони, нито плочи- 2 зида независими с разстояние м/у тях и гредоред отгоре.
но все пак там няма сеизмична активност и дори основите им са плитки
общо взето колкото по-малко бетон - по-добре
свидетел съм как се вдига доста голяма къща, направо имение в Англия и няма нито колони, нито плочи- 2 зида независими с разстояние м/у тях и гредоред отгоре.
но все пак там няма сеизмична активност и дори основите им са плитки

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Абе родителите ми и досега живеят в стара, много стара къща, строена през 1923 год., в която няма грам бетон. Ама след едно земетресение, мисля, че някъде през 2001 год. беше, едната от стаите беше решила да си ходи и се беше образувала фуга между нея и останалата част от къщата, та копаха тогава, изливаха някакви зъби ли, не знам какво беше, отстрани, за да я окажат от тая тъпа идея. Та мисълта ми е, че май не е много надеждно да нямаш бетон по къщата, въпреки че като се замисля, от 1923 до 2001 доста земетресения е изкарала без да се разчленява.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Hellrider написа:а не сте ли чували, че е вредно да се живее в бетонни помещения
но все пак там няма сеизмична активност и дори основите им са плитки![]()
Гледал съм ги по дискавъри тея глупаци и това го правят от чиста еко гледна точка ... Затова си избират и кенеф който преработва водата в некво езерце и после я пият и тн бяха направили от 20 кубика бетон цялата къща

I'm slowly drifting

DirtySouth написа:Добре де аз толко неможах да разбера какво не харесвате на панелките при положение че отвсякъде е бетон преградни стени всикчо ,а другите така наречени качествени тухлени блокове къде тухла къде някое човалче от цимент и тетакакофти е че българина вярва квото му кажат и това е ! Аз например смятам че бетона е много по податлив за изолация от колкото тухлата нищо че има въздух между нея и тн ... Един добре саниран панелен апартамент няма да казвам каква приятна температура подържа .... Да не казвам че при новото стройтелство саниране от вътрешната страна няма ........
Няма тухлени блокове бе хора, с зидарията само оформят помещенията, те не играят никаква роля от към сигурността. Иначе за изолацията нямам представа може и да си прав.
Пък които в каквото иска да вярва, то си е негова работа. http://vbox7.com/play:c11058ae "падналия панел не е част от носещата конструкция"... лелелел той само ако беше....

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
rever написа:....Няма тухлени блокове бе хора, с зидарията само оформят помещенията, те не играят никаква роля от към сигурността....
От плътни тухли се правят и шайби,които имат отношение към сигурността

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
лично според мен, новото строителство е по добро, но гласувах за старото понеже в БГ много хора се занимават с ново строителство и забогатяват от спестяване на арматура, бетон и кво ли още не. Така че новото ако си го правиш сам е най добре, ако не по добре старото, защото нязнаеш колко вили и коли си е купил фирмаджията от кривия блок дето е построил и няма да издържи и малко по силно земетресение от последните