Старо vs Ново строителство
Модератор: Общи модератори
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Губава тема се получи доволен съм
Да си акжа и аз менението,което съм изградил от четене,питане и гледане,+-овете на старото строителство според мен са,че тогава не са спестявали от матариалите, - (минус)-ите,че просто са си стари
Незнам дали през 1960 година като са строили блока ми са се съобразили със региона и дали тои е земетръсен и т,н
Новот остроителство
+ ове нови технологии,бетона е със сертификат не се бърка на улицата на око съобразен е със местноста и т,н
- ите ми тои е един ако спести от арматура строителя всичко по горе заминава и това се превръща в една бомба със закъснител
Като цяло мисля че новото е по добро стига да е изпъонено по план и да не е спестено от материали,и разбира се архитектурния план да е правен както трябва не от мен например
Също за старот остроителство може да е хубаво,ама незнаеш бай Гошо дали не е бутнал 2 стени да си направи "модерен апарамента"
Да си акжа и аз менението,което съм изградил от четене,питане и гледане,+-овете на старото строителство според мен са,че тогава не са спестявали от матариалите, - (минус)-ите,че просто са си стари

Новот остроителство
+ ове нови технологии,бетона е със сертификат не се бърка на улицата на око съобразен е със местноста и т,н
- ите ми тои е един ако спести от арматура строителя всичко по горе заминава и това се превръща в една бомба със закъснител
Като цяло мисля че новото е по добро стига да е изпъонено по план и да не е спестено от материали,и разбира се архитектурния план да е правен както трябва не от мен например

Също за старот остроителство може да е хубаво,ама незнаеш бай Гошо дали не е бутнал 2 стени да си направи "модерен апарамента"
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
DirtySouth написа:Е в кво ги правиш тея дупки с бормашината ? Защото в стройтелството се използват перфоратори ... Иначе мога да сложа едни 10 лева че неможеш да вършеш девяторен ключ тогава за какво човъркане в ел иснталация говориме ?
Абе, човек от къде ти идва тази заядливост?
Дупките ги правя в бетон и тухли в моя си апартамент и си ги ползвам за различни неща. Къде картина съм закачил, къде етажерка, тук-таме, някоя лампа...
Направи 10-те лева 1000, вземи два девиаторни ключа, малко кабел и кажи в събота къде искаш да ти вържа ключовете. Ако заложиш и баварката може и да те заведа до една къща където съм правил инсталацията сам.
Освен това се пише сграда и девиаторен.
SaSo написа:Незнам как ги преценяваш тия неща ама хич не си прав...Това правило за шайбите което се пробваш да вкараш е просто абсурдно...
Колега не че нещо ама.. шайба преди да се залее виждал ли си

sambeto написа:
Колега тук сериозно земетресение не е имало доста отдавна. Тука разни по 2-3 секунди са плюнка в морето. Чакай при сериозно заметресение тя коравина, той да тръгне един път ще я видиш коравината...

Май тука стана като при американците - бързо, евтино и застраховано.. че минало едно торнадо отвяло половината град.. ми то къща от бандове строй ли се.

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
someone написа:DirtySouth написа:Е в кво ги правиш тея дупки с бормашината ? Защото в стройтелството се използват перфоратори ... Иначе мога да сложа едни 10 лева че неможеш да вършеш девяторен ключ тогава за какво човъркане в ел иснталация говориме ?
Абе, човек от къде ти идва тази заядливост?
Дупките ги правя в бетон и тухли в моя си апартамент и си ги ползвам за различни неща. Къде картина съм закачил, къде етажерка, тук-таме, някоя лампа...
Направи 10-те лева 1000, вземи два девиаторни ключа, малко кабел и кажи в събота къде искаш да ти вържа ключовете. Ако заложиш и баварката може и да те заведа до една къща където съм правил инсталацията сам.
Освен това се пише сграда и девиаторен.
ти си спец ще взема и един кръстат да вържеш

Иначе се пише зграда и девяторен. защото така по-ми харесва и така решавам аз да го пиша ,а който има проблем с това да не го чете

I'm slowly drifting

- someone
-
DirtySouth написа:ти си спец ще взема и един кръстат да вържешИначе прави разлика от ел монтьор и ел аматьор ! Обаче мисля че ти си майсторчето дето ще ми помогне да пуснем една ДТЗ явно ги разбираш ....
Иначе се пише зграда и девяторен. защото така по-ми харесва и така решавам аз да го пиша ,а който има проблем с това да не го чете
Гледай сега, в това, в което е желателно да съм добър (разбирай - работата ми) перфоратор ползвам единствено с цел едновременно пробиване на две симетрични дупки Ф 5.5-6.5мм в листи с размер 210×297 мм, за да ги поставя в папки.
Не съм твърдял, че съм ел. монтьор, а че си правя елементарните домашни ремонти сам и че същевременно не разбирам нищо съществено от строителство, проектиране и т.н. и т.н.
А за дефектнотоковата защита, що да не ти помогна, ако наистина имаш нужда, ама виж предварително за инсталацията да е предвидено заземяване, а не зануляване, че ще си играем напразно.
А ако искаш пробвай 150-300 мл. 38-42% разтвор на C2H5OH за успокояване на нервите след работа

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
колеги,дайте пак на български

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- someone
-
DirtySouth написа:Не е предвидено заземяване и са кво ще правиме ?
А, не знам колега, какво ще правиш. Ти си майсторът - оправяй се. Не товари общаците с теми за размисъл

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- someone
-
DirtySouth написа:Къв майстор съм аз пишлегар 88 набор , ти си бг майстора за всичко ти кажи
Добре, де, айде стига сме спамили. Ок?
Peace

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
новото е по добро незнам защо българите предпочитат винаги старото за всичко е так винаги се казва и отрича всичко ново едно време като се строеше държавно ЯКО СЕ КРАДНЕшЕ сега се спестява но пак е по добре ех и нафта се краднеше танкова бела нефта ма на темата сега има надзорници при новите строежи а преди х.и бате пумаците прраат ка си знаят 

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Мишу написа:новото е по добро незнам защо българите предпочитат винаги старото за всичко е так винаги се казва и отрича всичко ново едно време като се строеше държавно ЯКО СЕ КРАДНЕшЕ сега се спестява но пак е по добре ех и нафта се краднеше танкова бела нефта ма на темата сега има надзорници при новите строежи а преди х.и бате пумаците прраат ка си знаят
То пък надзорниците една работа вършат......
Мишу сложи някой и друг препинателен знак,че докато схвана смисъла се изпотих

ся щи кажа най верния отговор,нямам апартамент,но зависи какви майстори са го строили дадения блок и каквъв е плана на самата фирама,или да строи качественно и да работи занапред дълго,или да изстроява на бегом за да изпере нечии пари-тва за новото строителство
За старото-значи пак е така зависи какви са били майсторите,зависи и от структората на един блок,при мерно забелязвам че старо строителство от един период има и мн здраво но и мн паянтово,блоковете в лозенец са строени за живеене,панелките за заселване и обучение на майстори
За старото-значи пак е така зависи какви са били майсторите,зависи и от структората на един блок,при мерно забелязвам че старо строителство от един период има и мн здраво но и мн паянтово,блоковете в лозенец са строени за живеене,панелките за заселване и обучение на майстори

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
лично аз гласувах за старото, примерно моята къща стените са около 40-50 санта дебели(преплетени тухли 2 по дължина или 4 по широчина) абе с две думи бая стабилно си е.
колкото до новото сторийтелство, може да се правят бетонни пояси глупости ама като знам фирмите с какви темпове ги вдигат кооперацийте и като съм работил в стройтелството и знам как 3 етажа се вдигат за 3 седмици, няма да коментирам повече
иначе при нормален строеж новото стройтелство определено е по-добро
колкото до новото сторийтелство, може да се правят бетонни пояси глупости ама като знам фирмите с какви темпове ги вдигат кооперацийте и като съм работил в стройтелството и знам как 3 етажа се вдигат за 3 седмици, няма да коментирам повече

иначе при нормален строеж новото стройтелство определено е по-добро