халогени
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
халогени
момчета,
тръгнах да слагам халогени, ама нещо се поспрях. направи ми впечатление, че при е34 се ползват три вида ключа за светлните, или поне има три различни номера.
някой може ли да ми обясни в какво точно се състои разликата?
тръгнах да слагам халогени, ама нещо се поспрях. направи ми впечатление, че при е34 се ползват три вида ключа за светлните, или поне има три различни номера.
някой може ли да ми обясни в какво точно се състои разликата?
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Аз на моето бившо Е-34 просто му сложих халогени и смених ключа вътре с 3 позиционен.Инсталацията си я имаше фабрично прекарана.
1.изключено
2.включени халогени
3.включени халогени + стопове за мъгла.
1.изключено
2.включени халогени
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
AGT написа:Аз на моето бившо Е-34 просто му сложих халогени и смених ключа вътре с 3 позиционен.Инсталацията си я имаше фабрично прекарана.
1.изключено
2.включени халогени

- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Никой от двамата не е отговорил на човека. Колега съмнявам се да има разлика въпреки, че има 3 различни парт-номера... аз дори не бях гледал в каталога когато просто взех едно копче от Е34 и го сложих на моята. Дори някъде бях чел, но така и не го пробвах, че ако сложиш халогените и не смениш двойния ключ (този, който включва само задните фарове за мъгла и няма позиция за халогени), то халогените се палят заедно с фаровете.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Незнам мойта е с троен ключ вътре и пак се палят заедно с фаровете... А гледам някои колеги могат да си пускат само халогените и габаритите.... Сигурно е правена няква система различна от фабричната ....
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
И моят ключ е такъв аз и различен не съм виждал (поне на външен вид).
И аз също така иска да направя това да ми светят само габаритите + халогените, а не както сега задължително на къси и тогава чак халогени.
И аз също така иска да направя това да ми светят само габаритите + халогените, а не както сега задължително на къси и тогава чак халогени.

E34, E38
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
SaSo написа:Незнам мойта е с троен ключ вътре и пак се палят заедно с фаровете... А гледам някои колеги могат да си пускат само халогените и габаритите.... Сигурно е правена няква система различна от фабричната ....
Е това ме интересува много как става... някой с опит да каже!
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Vlados написа:SaSo написа:Незнам мойта е с троен ключ вътре и пак се палят заедно с фаровете... А гледам някои колеги могат да си пускат само халогените и габаритите.... Сигурно е правена няква система различна от фабричната ....
Е това ме интересува много как става... някой с опит да каже!
еми аз така ги пусках на комбито като дам на контакт и цъкна копчето за халогените в позиция само на предните, а копчето за фаровете е на позиция габарити

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
моята от както я купих е така пускам си габарити или фарове и халогените когато си искам или заедно с фарове, или само габарити и халогени .. Предполагам , че фабрично е така , но не съм сигурен 

- justboy
- Олдскул фен
-
Е добре, но кое и как се свързва? На моята като включа габаритите + халогените светят само габарити, като включа къси тогава включват и халогени.

E34, E38
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
justboy написа:Е добре, но кое и как се свързва? На моята като включа габаритите + халогените светят само габарити, като включа къси тогава включват и халогени.
Така е и при мен

само си усложнявам живота с това допълнително четене, ама карай.
значи, не съм се изразил правилно или поне не съм го написал правилно. става въпрос, че има три варианта за ключа за фаровете, и два варианта за ключа за халогените. този за халогените е ясен - едното изпълнение е с две положения - изключено и другото положение е за включване на задния фар за мъгла. при другото изпълнение ключът има вече три положения - изключено, включване на задният фар за мъгла и последното положение е включване на халогените.
при ключа за светлине има три изпълнения - за коли без халогени, за коли с халогени и за коли пак с халогение и изпълнение за студените страни (може би с такъв ключ късите светлини работят винаги, когато двигателя се върти).
конкретното ми питане беше за ключа за самите фарове а не за халогените. явно се получават някакви аномалии при допълнителното слагане на халогени, ако не се смени и ключа за фаровете. според мен нормалното положение би трябвало да е - работещи халогени само с къси и съответно при преминаване на дълги автоматично гасене на халогените и обратно (поне така е при доста коли). само не мога да си представя как може да се пусне едновременно халогените и задният фар за мъгла?
слагам и един скрийншот за повече яснота с номера на ключовете
значи, не съм се изразил правилно или поне не съм го написал правилно. става въпрос, че има три варианта за ключа за фаровете, и два варианта за ключа за халогените. този за халогените е ясен - едното изпълнение е с две положения - изключено и другото положение е за включване на задния фар за мъгла. при другото изпълнение ключът има вече три положения - изключено, включване на задният фар за мъгла и последното положение е включване на халогените.
при ключа за светлине има три изпълнения - за коли без халогени, за коли с халогени и за коли пак с халогение и изпълнение за студените страни (може би с такъв ключ късите светлини работят винаги, когато двигателя се върти).
конкретното ми питане беше за ключа за самите фарове а не за халогените. явно се получават някакви аномалии при допълнителното слагане на халогени, ако не се смени и ключа за фаровете. според мен нормалното положение би трябвало да е - работещи халогени само с къси и съответно при преминаване на дълги автоматично гасене на халогените и обратно (поне така е при доста коли). само не мога да си представя как може да се пусне едновременно халогените и задният фар за мъгла?
слагам и един скрийншот за повече яснота с номера на ключовете
- justboy
- Олдскул фен
-

В ето този вариант поне на моята кола светят и отзад за мъгла светлината и халогените.
Колата е само на контакт, не запалена, заради това ми светят лампите по таблото.

E34, E38
justboy написа:В ето този вариант поне на моята кола светят и отзад за мъгла светлината и халогените.
Колата е само на контакт, не запалена, заради това ми светят лампите по таблото.
а този вариант оригинален ли е и вярно ли е предположението ми, че като си светнал халогените като минеш на дълги се гасят автоматично и после като се върнеш на къси пак се палят автоматично?
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2