Въпроси при Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

Въпроси при Е36

Мнение от TUZara` » 17 Ное 2008, 0:47

Ба изчетох половината подфорум Е36 и отговори на нииииииииито 1 от въпросите ми не намерих.Те са супер елементарни,но стига да знае човек.

1.На малкия борд с температъра и дата и час дето е...За какво служи това копче TEMP щот кат го натисна и ми огасва дисплея с външната температура?!Само за огасяване ли е и какъв е смисъла да се гаси!?
2.Другото което е това копче МЕМО !? Също не мога да му схвана хункцията освен,че изкарва някака иконка наподобяваща на Wireless :mhihi: интернет ли ще пускам безично или заради него ми писна преди малко в града километража нещо ?!
3.Ел.копчетата за предните джамове и за аварийните не светят.Възможно ли е и 3те едновременно да са им изгорели крушките или просто са на 1 бушон + тези за регулиране на фаровете щот май и то не свети не помня :mhihi:
4.На инспекцията нали има 5 зелени...е на мен ми светят 1во 4то и 5то.Тоест светеха всичките ма днеска 2ро и 3то угаснаха нещо :mhihi: що е то !?
5.И най-интересното е защо стрелката на моментния разход изведнъж почна един вид да сече от процесора :mhihi: а не върви плавно и ту се крие зад 0 ту се крие зад 30.... или винаги си се е криела и след 30 па аз не съм обърнал внимание.

Който квот каже все ми е от полза,ч1е днеска гледам аналоговия часовник не бачка махам го и няма букса ... гледам гледам а! Букса за малкия борд сложих го и ся ми е малко непонятен от всякаде :mhihi: :mhihi:
Последна промяна TUZara` на 19 Авг 2009, 2:10, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Ное 2008, 0:52

3. Не са на един бушон. По-скоро днес нещо ти е окъсило и много неща са сдали багажа.
Първа стъпка, измерваш всички, ама всички бушони с Ом-метър да видиш кои са сдали багажа.
Втора, след като се увериш че всички бушони са здрави и не горят през 5 мин, почваш едно по едно всички проблеми.

За бордкомпа, съжалявам, нямам такъв ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 17 Ное 2008, 0:58

Копчето TEMP е за показване и за скриване на външната температура на дисплея.

Копчето "MEMO" е за зумера който ти дрънка на кръгъл час и също така като стане под 3 градуса по целзий пак дрънка да ти каже че е студено и вероятно може да има нежелан дрифт. :mhihi:

за регулиране фаровете копчето (врътката) по принцип не свети

Това от мен за другото кат съм сигурен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Ное 2008, 1:04

Kris написа:за регулиране фаровете копчето (врътката) по принцип не свети

Свети, свети, знаеш ли как хубаво свети даже ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 17 Ное 2008, 1:11

liloff написа:

Не мой с рого де. Стават и таквиз работи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 17 Ное 2008, 1:34

И да синтезираме:
1. TEMP - бутона служи за вкл. и и изключване на показването на температурата на дисплея на борда.
2. MEMO - напомняне или иначе казано зумера издава звук 10 секунди преди всеки кръгъл час (в упътването на колата пише, че служи за да ти напомни да включиш радиото за да чуеш новините). Можеш да го нагласяш да писка не на кръгъл час, а на друг интервал.
3. Не съм убеден за съжаление. Мнението ми е че не е заради бушон, а заради крушки.
4. Това са индикатори за наближаваща смяна на маслото. Колкото по-малко светят толкова по-скоро трябва да смениш маслото. Обаче доколкото аз си спомням изгасват подред, и е странно да ти изгасне първо 2-рата светлинка вместо 1-вата.
5. Това със стрелката е нормално. В упътването на е36 пише че при движение със скорост под 20 км/ч стрелката отива в най-дясно положение, не показвала коректно при скорости под 20 км/ч ;-) Така си обикаля стрелката на всички е36 (или поне 4-те които съм карал).

Аватар

Мнение от TUZara` » 17 Ное 2008, 15:01

Мерси много на всеки отзовал се.Изясни ми се ситуацията при бод-а остана да с оверя при копчетата и при стрелката на моментния разход.Имам упътване на колата ма кой да разчете кво пише на немски... :mhihi:

Аватар

Мнение от TUZara` » 19 Ное 2008, 21:41

Вместо да ми светят | | | | | | | | .... те светят

|.......| |

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320d M Sport

Мнение от DaDurty » 20 Ное 2008, 22:42

liloff написа:

как свете бе... а мойта за какво е обвита в мрак :((( нищо по врътката и около нея, включително и копчетата за светлините за мъгла !!!
We're Going In Hell For This And You're All Coming With Us

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 21 Ное 2008, 0:05

А някой знае ли как се сменя лампата на аварийните,защото моята не свети.Днес извадих цялото копче ама не можах да го отворя.Съжалявам че пиша в темата на колегата,ама да не пускам нова.Ако някой знае да каже

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 21 Ное 2008, 0:37

DaDurty написа:
liloff написа:

как свете бе... а мойта за какво е обвита в мрак :((( нищо по врътката и около нея, включително и копчетата за светлините за мъгла !!!

За реглажа на фаровете и димера светят само картинките, а не врътките.
А това за копчетата за мъгла се осветяват от крушката при ключа за фаровете, ако светят картинките за фарове и габарити, а за мъглата не, може да ти е счупен светловода при копчето.

Аватар

Мнение от TUZara` » 19 Авг 2009, 2:09

Така за да не отварям нова тема ще ползвам стара моя - незаключена.

Сега имам нов въпрос

Взех от колега от форума един конусен филтър и мисля да го тествам да го сложа,обаче гледам,че вв филтърната кутия на М50б20 мотора влиза някакъв датчик който се държи на болтче.Като сменя филтрите тоя датчик кво го правя и за какво е изобщо ? Да не е няква клапа или да праи някакъв вакуум знам ли го да го еба ?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 19 Авг 2009, 9:48

TUZara` написа:Така за да не отварям нова тема ще ползвам стара моя - незаключена.

Сега имам нов въпрос

Взех от колега от форума един конусен филтър и мисля да го тествам да го сложа,обаче гледам,че вв филтърната кутия на М50б20 мотора влиза някакъв датчик който се държи на болтче.Като сменя филтрите тоя датчик кво го правя и за какво е изобщо ? Да не е няква клапа или да праи някакъв вакуум знам ли го да го еба ?

Пусни си нова тема :idea:
Въпрооса с който искаш да продължиш темата няма нищо общо с предишната тематика.
Така, че давай и тоя път и сложи по-читаво заглавие, не като на тая.
А ако ти се рови потърси има писано за този датчик в кутията.
Мисля на саби1984 беще темата.
В момента нямам време да ти го намеря.
Изображение

Назад към E36