Я кажете кой как ще украсява по празниците
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Azrail
- UFO Pilot
-
Аз друго не мога да разбера... И едва ли ще мога някога.
"Коледно настроение" месец и половина преди това. Ами дайте да не сваляме украсите и да празнуваме до тридесети юни, после от първи юли да започнем да се подготвяме за празника...
Цялата тази натруфеност, помпозност... Кич! Превърнаха най-светлия Християнски празник в търговска марка и средство за реклама на козметични продукти... Да не говоря в какво ли още не...
Ама хайде да спра до тук, че още трия плюнките от миналия път, когато влезнах в някакъв спор.
Религията е нещо много лично и всеки си я разбира по свой начин. Но някои хора явно отчаяно търсят някакъв празник или нещо, за което да се хванат, за да разведрят сивото си ежедневие с малко "цвят" или по-скоро нещо различно.
Не искам да обидя никой нарочно, изказвам мнение. Просто се присетих за онези роботи немците, при които имах нещастието да живея цели 3 години и половина. Оттам целия негативизъм.
"Коледно настроение" месец и половина преди това. Ами дайте да не сваляме украсите и да празнуваме до тридесети юни, после от първи юли да започнем да се подготвяме за празника...
Цялата тази натруфеност, помпозност... Кич! Превърнаха най-светлия Християнски празник в търговска марка и средство за реклама на козметични продукти... Да не говоря в какво ли още не...
Ама хайде да спра до тук, че още трия плюнките от миналия път, когато влезнах в някакъв спор.
Религията е нещо много лично и всеки си я разбира по свой начин. Но някои хора явно отчаяно търсят някакъв празник или нещо, за което да се хванат, за да разведрят сивото си ежедневие с малко "цвят" или по-скоро нещо различно.
Не искам да обидя никой нарочно, изказвам мнение. Просто се присетих за онези роботи немците, при които имах нещастието да живея цели 3 години и половина. Оттам целия негативизъм.
MORE BEER!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
нема лошо да си празнуваме целогодишно...!! немците май имат най-много празници и почивни дни през годината като не сметаме маймунските държави в африка...!! дай па са да работиме като японците или американците или китайците..!!?!? ние сме си южняци и си се кефим и си праиме густото ,когато можем. верно е голем кич и шарения ,и илиенци по улиците ,ма па кво!? голем праз. харчиме сигурно за тоя месец и половина повече ,отколкото през останалото време на годината,цените /за разлика от в нормалните държави\ се дигат по тва време... ми квото-такова! аз им се кефя на празниците,празнувам си,шаря джамовете и труфя елхата и ми е добре...! не съм усетил да ми е сиво през годината ,ма що па да не си го направа още по-шарено по коледа... 

- Azrail
- UFO Pilot
-
Не споря, съгласен съм... Идеята ми беше, че от религиозен се превръща в търговски празник... Губи му се "оригиналната" идея, некакси 

MORE BEER!
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Azrail написа:Не споря, съгласен съм... Идеята ми беше, че от религиозен се превръща в търговски празник... Губи му се "оригиналната" идея, некакси
Баш си си прав...

Комерсиализира се, което за този празник е малко неуместно....

WilliamsF1Team написа:Azrail написа:Не споря, съгласен съм... Идеята ми беше, че от религиозен се превръща в търговски празник... Губи му се "оригиналната" идея, некакси
Баш си си прав...![]()
То за всеки голям празник е така, и за Коледа, и за Великден!
Но това не означава, че не трябва да имаме празнично настроение, ако ще и 3 месеца да е преди това, всеки има различна настройка, всеки сам решава как да си доставя удоволствие, кога и по колко!
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Абе вие ше празнувате нова година още от август месец бе
украсата се слага в последния момент че не се знае къде ще сме на гости запразнили и нема кой да ни гледа друг украсата
.. тя малко тая украса се слага да си я гледкаме и да си се радваме като циганче на баничка ама айде.. Украса.. то по същата логика защо жените се гримират, като на повечето мъже им харесват жени без грим... Е как що, да се показват една на друга.. 

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Мишел написа:WilliamsF1Team написа:Azrail написа:Не споря, съгласен съм... Идеята ми беше, че от религиозен се превръща в търговски празник... Губи му се "оригиналната" идея, некакси
Баш си си прав...![]()
То за всеки голям празник е така, и за Коледа, и за Великден!
Но това не означава, че не трябва да имаме празнично настроение, ако ще и 3 месеца да е преди това, всеки има различна настройка, всеки сам решава как да си доставя удоволствие, кога и по колко!
Специално тези 2 празника носят друг дух... При тях е различно. Това не е рождения ми ден или 1 април.
Всичко си е до разбирание, вяра и почитане на празниците...

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Само дето коледната украса не е само на 25ти, нали? Тогава какъв е проблема да си я слагат хората когато си преценят?
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Абе, хора, аз ли съм единственият, който се вкисва по Коледа?
Хич не ми е от любимите тази пред-след-и-по-време-на-коледна лудост...

///peter написа:Само дето коледната украса не е само на 25ти, нали? Тогава какъв е проблема да си я слагат хората когато си преценят?
Да, както разбрахме, тя се слага само за 25-ти, и то ако ще си я гледаме ние....ако ходим някъде няма смисъл нищо да слагаме

Аналогията със женския грим мисля е повече от неуместна

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
someone написа:Абе, хора, аз ли съм единственият, който се вкисва по Коледа?
Не си само ти

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
+1...Трябва по задължение да се чустваш празнично щастлив...Аз не успявам..Ядовете и простотиите не могат автоматично да ми излезнат от главата ,само защото е някаква дата и е по-шаренко..А и като прибавиш и излишъка от огромни финансови ресурси///peter написа:someone написа:Абе, хора, аз ли съм единственият, който се вкисва по Коледа?
Не си само ти

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Azrail
- UFO Pilot
-
Никой не е казал, че трябва украсата да се слага на 25-и...
Седмица преди това - абсолютно разбирам и подкрепям! Ама месец, месец и половина преди това... Някакси...
Седмица преди това - абсолютно разбирам и подкрепям! Ама месец, месец и половина преди това... Някакси...
MORE BEER!
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Две седмици преди Коледа украсяваме
Ма тази година може и от по-рано да накичим. Аз правя задължително жива елха / в сребърно и синьо най.често/, с лампички, по всички врати разни камбанки, ботуши, венчета и прочие, а миналата година ей тези гирлянди опънах
И се почва едно друго украсяване с едни подобни квадратни бутилкиии
Ей, нещо ме хвана празничното настроение от тия снимки и току виж още днеска съм извадила кашоните
А жените се гримират, за да се чувстват по-добре и по-красиви
И не съм съвсем съгласна, че повечето мъже харесват жени без грим
Аз едно определение отнасям... Гол ОхлюФФФФ
Бих сложила две снимки за сравнение, та да видим на коя ще ме харесат повече "повечето мъже", ма пак ще ме ръфнат, че никога не пиша по темата
Може анкета да пусна 

И се почва едно друго украсяване с едни подобни квадратни бутилкиии

Ей, нещо ме хвана празничното настроение от тия снимки и току виж още днеска съм извадила кашоните

Последна промяна Apassionata на 21 Ное 2008, 10:21, променена общо 1 път
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Аз залагам на ей такава old school украса и досега не ме е подвеждала слагаме я и след 15-тина минутки всички сме един такива цветни-цветни. Задължително в комбинация с нещо зелено с много листа
елха, да не си помислите нещо
RESPECT
by t060

RESPECT
by t060
От тогава русото не е на мода.
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3