Обтегач на верига за тдс ВЪПРОСИ
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Обтегач на верига за тдс ВЪПРОСИ
Колеги , мой приятел кара тдс . Колата върви ,няма проблем . Но като сравняваме моя тдс с неговия ,моя работи по-тихо . И неговия понякога утихва . Възможно ли е хидравличния оптегач на веригите да променя работата си т.е. ту да опъва веригите ту не . На мен само това ми идва на ум. Някакви други идеи да имате ?
- mikluho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Vmax, Е46 330 Convertible, E21 315
Има вариянт да е от веригата, и то по скоро от разтеглена верига която разтеглена веднага променя работата на мотора . Не от газо разпределението ами от промяна на предварението на помпата.
Но най добре да я чуе специалист, ако е от верига с лека компесаця на помпата нещата се подобряват значително.
Ако пък може записвай звука на FLAC формат и да чуем за к'во иде реч
пробвай с търсачката доста е писано
Но най добре да я чуе специалист, ако е от верига с лека компесаця на помпата нещата се подобряват значително.
Ако пък може записвай звука на FLAC формат и да чуем за к'во иде реч

пробвай с търсачката доста е писано

На ваше място аз бих описал подробно всичките си приключения, като отстраня всичко освен отношенията с хората.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Обтегач на верига за тдс ВЪПРОСИ
klintan66 написа:Колеги , мой приятел кара тдс . Колата върви ,няма проблем . Но като сравняваме моя тдс с неговия ,моя работи по-тихо . И неговия понякога утихва . Възможно ли е хидравличния оптегач на веригите да променя работата си т.е. ту да опъва веригите ту не . На мен само това ми идва на ум. Някакви други идеи да имате ?
Виж дали помпата не завъртяна максимално към двигателя-погледни бъбрековидният отвор на помпата,където се захваща към двигателя с гайка,ако отгоре има разстояние а от долу не ,е зададено максимално предварение ,с което се компенсира разтягането на веригата ,но се влошава работата на двигателя и почва да чука.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Значи помпата я гледахме - изглежда недокосната. А веригата има луфт , като се бръкне през капачката за маслото . Моята няма
. На диагностка показа промяна на дебита на подаване на нафта 2-3 единици . Странното е че понякога утихва съвсем ,понякога пък " жужи". От къде тази промяна ?

- klintan66
- старши ентусиаст
-
Аз сега съм свалил главата и мисля да сменя веригите-моята работеше точно по същия начин един път твърдо ,на другото палене меко-мисля,че проблема е във веригите,но тая пружина на оптегача дали не омеква
Някой знае ли дължината на нова верига
Те се познаваха и по друг начин беше нещо от сорта да се хване в двата края самата верига ама как точно беше

Някой знае ли дължината на нова верига

by ''kompleksa''
6 мнения
• Страница 1 от 1