Ето я и моята Е46-ца

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Мнение от SaRsEmA » 18 Ное 2008, 18:33

Нямам идея защо е с АСЦ а не с ДСЦ но това не свети пстоянно.Междо другото аз колата не я карам много често и си мисля че ще е от датчиците защото от седене може нещо да са се прецакали.иначе дясната лампичка като дръпна ръчната и свети в червено а като я пусна проодължава да свети оранжево.Тази посредата която е е за АСЦ-то като дам малко повече газ и премигва и е за стабилноста на колата.На компутар я закачаха и нищо не отчита,нито една грешка.И аз незнам ама ме самнява както колегата апассионата каза да е течност за спирачките.Утре сутрината ще я видщ за всеки случаи течността.Иначе количката е добра върви добре за сега.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaRsEmA » 18 Ное 2008, 18:38

ДМДраго интересно тази тема която ми даде,моч проблем е подобен само дето тази лампичка в дясно която е мисля че не е на АБС а на ручната до тази лампичка имам за спирачките.

-светеща лампа на ABS в комбинация с лампа на DSC(ASC)
Най-често проблем с датчиците на колелата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valery » 18 Ное 2008, 18:52

Мисля, че отговора ти е накрая на тази страница:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=5831&postdays=0&postorder=asc&start=15

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaRsEmA » 18 Ное 2008, 19:21

valery написа:Мисля, че отговора ти е накрая на тази страница:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=5831&postdays=0&postorder=asc&start=15

Интересно ще взема и аз да го пробвам блиските дни този номер но предполагам че при мен ще е различно защото скоро са сменяни накладки и дискове спирачки и незнам защо мисля че мойе да е и от недоразвити накладки.дали са минати 100 км. със тях.Но и не светат постоянно лампите а само когато си искат и то светят лампите на АСЦ и на ръчната но не червена а оранжева.Когато дръпна ръчната и свети червена тази лампичка а днес същата светна оранжево.Но ще пробвам по начина които колегата е описал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 18 Ное 2008, 21:34

Честито, колега, много 'арна, дет' се вика! Даси я караш с голям кеф!
Това, че е само с АСЦ, навява малко съмнения за годината на производство, но пък и всичко зависи от първия собственик ....
За твоя проблем си мисля, че решенията са вде:
1. слаб акумултор (за смяна) или генератора не дава добър ток;
2. Проблем в управляващия блок на АБС-а.
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaRsEmA » 18 Ное 2008, 22:29

pazokolarov написа:Честито, колега, много 'арна, дет' се вика! Даси я караш с голям кеф!
Това, че е само с АСЦ, навява малко съмнения за годината на производство, но пък и всичко зависи от първия собственик ....
За твоя проблем си мисля, че решенията са вде:
1. слаб акумултор (за смяна) или генератора не дава добър ток;
2. Проблем в управляващия блок на АБС-а.

От акомълатора неможе да е защото е чисто нов.Накладките и дисковете ми са нови и може да е заради това.Интересно защо наистина е сус АСЦ а датата на произвдство е декември 2002 година

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sashko*** » 19 Ное 2008, 1:06

Може копчето да е сменяно спокс . По принцип май трябва да е DSC . Провери с VIN как е излязла от завода ако може :D Хубавица е колицата :yes:
АВТОЧАСТИ , МАСЛА , АКУМУЛАТОРИ ,НАВИГАЦИИ ,ТОП ЦЕНИ !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaRsEmA » 19 Ное 2008, 1:17

А някои ще ми каже ли каква е разликата между ДСЦ и АСЦ???Много ме заинтрегувахте

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61
Детайли за колата: 525ix

Мнение от klita » 19 Ное 2008, 8:38

SaRsEmA написа:А някои ще ми каже ли каква е разликата между ДСЦ и АСЦ???Много ме заинтрегувахте

Най общо казано, АСЦ работи само на задните колела, а ДСЦ и на четирите. Много лесно се разбира дали си с ДСЦ, като в завоя дадеш повече ръчка и забива и предницата.
Честита да ти е колата,аз съм я виждал няколко пъти добре изглежда, но за да си сигурен какво има и какво няма като екстри провери VIN-a.
Поздрави

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaRsEmA » 19 Ное 2008, 17:36

Благодаря на всички за помоща.Днес ходих до сервиз за диагностика.И на компутара очита 2 грешки,едната е някакъв кормилен ъгъл а другата е че няма спирачно масло в казанчето.Значи масло си имаше проверихме и откачихме датчика за маслото и на компютара не показваше грешка след като го откачихме.Вече и аз незнам какъв ще е проблема.Утре ще ходя при някакъв които имал оригинална програма на БМВ,че тогава ще видим какво ще стане.Искам да попитам още едно нещо някои ще може ли да ми прати линк или ПДФ фаел заборавене на авто пилот,защото незнам как се пуска и на кои скорости може.Мерси предварително!!! :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от mnin » 19 Ное 2008, 18:30

Hugo Boss написа:На мен ми е чудно защо е с ASC, а не с DSC!?

Има значение какъв ти е двигателя. Моята е 325ци и имам ДСЦ. на по малките мотори (до колкото чух) е с АСЦ.

Потребител
Аватар

Мнение от mnin » 19 Ное 2008, 18:33

kriso85 написа:По-скоро така свети като изключи ДСЦто на 100%.
Ако светят постоянно тогава са датчиците (то и ДСЦто ли изпозва датчиците на АБС :?: )
Но щом като запалиш всичко се оправя (тоест ДСЦто си е включено) значи няма проблем

Верен отговор на 100% ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 с мерак

Мнение от Padreto » 19 Ное 2008, 20:45

при това положение не ти работи асц-то нали.Но същото се получава и при авариен режим на асц-то когато го задаржи6 така че пробваи когато я запали6 и го задържи давиди6 дали 6те ти влези в режим

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 с мерак

Мнение от Padreto » 19 Ное 2008, 20:46

при това положение не ти работи асц-то нали.Но същото се получава и при авариен режим на асц-то когато го задаржи6 така че пробваи когато я запали6 и го задържи давиди6 дали 6те ти влези в режим

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaRsEmA » 20 Ное 2008, 0:16

Нямам идея какво става,но дано утре като отида до маистора които ще го закача на компа да успее да ми каже какъв е проблема и да вземам там датчици ли каквото ще да е и да не ми свети вече :( аз си мисля че е или от датчици на АБС или от това за нивото на спирачната течност,няма какво да е друго.Братми е сменял накладките и дисковете и само там нещо не са направили маисторите или нещо такова.Утре в 10:00 се надявам вече да съм разбрал какво и е!Ще пиша какво е станало.

ПредишнаСледваща

Назад към E46