Проблем при пълнене на резервоара до горе.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Проблем при пълнене на резервоара до горе.

Мнение от nelim » 18 Ное 2008, 0:45

Здравейте, значи последните 3-4 пълненета до горе ми правят един и същи проблем ( преди го нямаше това )

Пълня до горе , паля си колата и тръгвам, след не повече от 500 м колата почва да придърпва, спирам и тя гасне, опитвам да запаля и пали доста трудно след което ако не държа високи обороти гасне.

Ако около минутка - 2 и държа оборотите за да не загасне в един момент се нормализира и от там нататъка проблем няма.

Тъй като това се случва винаги непосредствено след пълнене до горе на резервоара успях да направя няколко тест-а, при наличен проблем, отвъртам капачката и нито засмуква нито избутва въздух от резервоара, даже последния път отвих капачката нацяло - разлика нямаше.

Махнах задната седалка да видя как е при помпата - не мерише на бензин, не излиза бензин отникъде.

Сякаш и идва в много бензина и след като изгори малко се оправя.

При последното такова пълнене нещо леко се изнервих на колата и малко на форсажи я карах около 500м все до прекъсвач, замириса на умрели катерички като спрях, особено отзад зад нея, пак отворих капачката, няма вакуум или налягане, и пак гаснеше, на място си я изчаках малко да се пооправи и така..

Не че държа да зареждам винаги до горе, ама е дразнещо малко, преди го нямаше този проблем, някой има ли идея от какво е.

Знам че има отдушници в горната част на резервоара, но се съмнявам от тях защото: 1. няма вакум или налягане и 2. получава се само на пълен резервоар и след като се оправи - няма никакви проблеми.

Мерси предварително за идейте, бих я закарал и на майстор.. но незнам на какъв точно, пък и трябва да е близо до бензиностанция :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320i
Мечтае да кара: Hummer, Mustang

Мнение от Gentsa » 18 Ное 2008, 1:03

колега и аз имам голям проблем с пълненето на резервоара до горе :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nelim » 18 Ное 2008, 18:10

Gentsa написа:колега и аз имам голям проблем с пълненето на резервоара до горе :mhihi:

По хиленето ти усещам че не е като моя ;)
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 19 Ное 2008, 12:36

Единственото за което мога да те посъветвам ,е да отвориш резервара и от двете страни и при помпата и от деуфата страна при преливника,да провекиш какво има долу на цедката на помпата.
Просто може би има боклучета :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nelim » 19 Ное 2008, 13:05

vld написа:Единственото за което мога да те посъветвам ,е да отвориш резервара и от двете страни и при помпата и от деуфата страна при преливника,да провекиш какво има долу на цедката на помпата.
Просто може би има боклучета :roll:
Преди около 2 месеца сменях поплавъка откъм помпата, нямаше боклуци и цедката си беше добре, сега зимата не ми се занимава пак да разглобявам, така ще я карам до лятото, просто няма да пълня до горе.

Пък и ква е логиката при пълен резервоара да пречат боклуците, а като се поопразни да няма проблем, по-скоро да има проблем с боклуците при празен ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 1,8 97g

Мнение от maksim_uk » 19 Ное 2008, 14:39

''Преди около 2 месеца сменях поплавъка ''

мисля,че от там ти дват проблемите (вьпреки,че няма смисал) отвори провери и сподели с колегите

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М-43Б-18,318i

Мнение от emes691 » 19 Ное 2008, 17:20

Според мен катализатора е почти запушен,защото след високи обороти мирише отзад на развалени яйца,след като подържиш оборотите все пак го отпушваш малко и проблемите ги няма.Не пишеш дали си сменил горивния филтър,защото при обороти и през него минава по голямо количество бензин,и го продухваш малко по този начин !!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316i
Мечтае да кара: AC Schnitzer BMW M3

...

Мнение от Василев » 19 Ное 2008, 17:44

И аз имах подобен проблем само че не от пълненето до горе .. аз карам на газ :) щото съм милионер и си харча парите за друго :mhihi: :mhihi: :mhihi:

та проблема беше че течеше от маркуча преди бензиновия филтър .. и че помпата си беше заминала :) та докато помпата зацепи и докато поизпомпа малко бензинец .. минава време .
три пъти ми беше направила този номер и умрях от срам - един път пред техномаркет .. всеки гледаше и щях да откача .. но смених бензиновата помпа и ся вече си е ок

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nelim » 19 Ное 2008, 18:21

emes691 написа:Според мен катализатора е почти запушен,защото след високи обороти мирише отзад на развалени яйца,след като подържиш оборотите все пак го отпушваш малко и проблемите ги няма.Не пишеш дали си сменил горивния филтър,защото при обороти и през него минава по голямо количество бензин,и го продухваш малко по този начин !!

Бензиновия филтър е сменен да, преди около 5000 км.

За катализатора незнам, но наистина замириса гадно отзад а и в самата кола след малко повече форсажи.

До колегата който заложи на поплавъка.. не виждам смисъл - още повече непоследствено след това проблеми нямаше, а и то там няма кои знае какво да се обърка.

Ще погледна колата на канал да видя дали тече около филтъра, както каза колегата, най-странното е обаче че се случва САМО при пълнене догоре, след това проблем няма.. ако не пълня догоре също няма проблем.

Ама живи и здрави, просто зимата няма да пълня догоре и ще го боря напролет.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316i
Мечтае да кара: AC Schnitzer BMW M3

...

Мнение от Василев » 19 Ное 2008, 18:39

щом е само когато пълнеш до горе според мен е нещо свързано с помпата .. няма да е лошо да я погледнат на сервиз . както казах наскоро смених помпата и видях това онова около нея и кабелите й :)
може да става нещо накъсо .. знам ли . не вярвам проблема да е след нея :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 27 Май 2009, 10:24

Знам, че темата е стара, но по-добре отколкото да пусна нова :D

Колега, имам абсолютно същия проблем, защото и аз зареждам до горе ;) 1,8 М43. Зареждам на ОМВ и Еко като случаите са следните:
- зареждам на изхода за Пловдив до горе и на втория светофар /новия последен за Пловдив :) / намалям, сменям предавката и в този момент виждам лампичките на таблото - угасна. След това по магистралата не съм имал проблем и в Пловдив - все едно нищо и е нямало.
- зареждам в Пловдив на Еко /изхода за София/ от по-скъпия 95 /супер/, малко по-добре беше.
- зареждам на Еко в София, премествам се от колонката да си сметна разхода :) и колата на ръба да изгасне, дави се, работи неравномерно. След това вдигна обороти на 1100-1200 /може би бензинът на еко е по-нискооктанен и по-лесно се пали/. Покарах я 5-6км и я угасих. След 2 часа се качих и все едно нищо не е имало. :roll:

Моят извод за момента е, че бензините са скапани и са много различни и компютърът се бърка докато се настрои към новия бензин.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 27 Май 2009, 11:02

Да не би да има вода в бензина и като го напълните до горе да се събира повечко при помпата?
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Май 2009, 11:04

///M3 написа:Знам, че темата е стара, но

.. викаш въпреки ясните правила на форума да реша да си напиша кво съм си наумил.... браво, браво.

Назад към E36