Винетки за центъра?!
Модератор: Общи модератори
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Не, мойта хипотеза не отхвърля решаването на проблема със сила а отхвърля това да е решаване на проблема...
Просто удря интересите на всички заинтересовани, без да създава каквато и да е възможност.
Къв ше е резултата според мен?
В центъра ще си остане леш, със или без 70 лв.
Част от живущите и често пребиваващите ще се изнесат по - в периферията... Като с това ще нагнетят допълнително обстановката и там.
Както казах, не е решение.
Но както и да е де...
Просто удря интересите на всички заинтересовани, без да създава каквато и да е възможност.
Къв ше е резултата според мен?
В центъра ще си остане леш, със или без 70 лв.
Част от живущите и често пребиваващите ще се изнесат по - в периферията... Като с това ще нагнетят допълнително обстановката и там.
Както казах, не е решение.
Но както и да е де...
- pandev22
- младши ентусиаст
-
мене па ми дреме за паркоместата в центъра.Имам връзки в паркинги и гаражи около 5те кюшета един фр слага скобите и винаги ми намира място.А ина4е ще е наи-добре си4ки коли с 4ужди регистрации да се махат
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
pandev22 написа:мене па ми дреме за паркоместата в центъра.Имам връзки в паркинги и гаражи около 5те кюшета един фр слага скобите и винаги ми намира място.А ина4е ще е наи-добре си4ки коли с 4ужди регистрации да се махат
ми да махнат и акциза като не искат чужди регистрации да гледат
аз също искам и някой ден ще си взема кола с чужда регистрация, и ще имам желание до момента в който нещата не станат нормални...

- pandev22
- младши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:pandev22 написа:мене па ми дреме за паркоместата в центъра.Имам връзки в паркинги и гаражи около 5те кюшета един фр слага скобите и винаги ми намира място.А ина4е ще е наи-добре си4ки коли с 4ужди регистрации да се махат
ми да махнат и акциза като не искат чужди регистрации да гледат
аз също искам и някой ден ще си взема кола с чужда регистрация, и ще имам желание до момента в който нещата не станат нормални...
под 4ужди имам предвид вси4ко разли4но от СА и С
Re: Винетки за центъра?!
vicho написа::shock:
Днес на паркинга на всички наслагали скоби! Причина : винетки за център, поне така чух.
Някой да хвърли светлина, моля?
Колега , тези стикери са за " Паркиране на Синя Зона" за живуштите в центъра и по точно за тези живущи , на които и колата се води по адресна регистрация в центъра. Стикерите ги има около 1 месец но доколкото знам влизат в сила от другия месец. с Един стикер се издава за период от 1 година и струва 70 лв. + 2 лв. за превод на сумата.За издаването му се иска и бележка ,за платен данък.С тях имаш право да паркираш само на улицата , на която живееш и на 5 метра от нея. Доколкото знам в стикера има скрит чип , в който са въведени данните на колата и адреса , чрез който се проверява дали си спрял на улицата на която живееш или не.
Най лошото при тези стикери е , че ,:
На всеки апартамент се полага само по един стикер за 1 кола , без значение колко коли имат живуштите в този апартамент.
Не съм чул някой да е обяснил , защо това е така след като хората с повече от 1 кола на апартамент най вероятно си плащат данък на всички коли , а не само данъка на тази с винетния стикер , а не им се осигурява място пред вкъщи , за да паркират през деня.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
///sasho написа:vicho написа::shock:
Днес на паркинга на всички наслагали скоби! Причина : винетки за център, поне така чух.
Някой да хвърли светлина, моля?
Колега , тези стикери са за " Паркиране на Синя Зона" за живуштите в центъра и по точно за тези живущи , на които и колата се води по адресна регистрация в центъра. Стикерите ги има около 1 месец но доколкото знам влизат в сила от другия месец. с Един стикер се издава за период от 1 година и струва 70 лв. + 2 лв. за превод на сумата.За издаването му се иска и бележка ,за платен данък.С тях имаш право да паркираш само на улицата , на която живееш и на 5 метра от нея. Доколкото знам в стикера има скрит чип , в който са въведени данните на колата и адреса , чрез който се проверява дали си спрял на улицата на която живееш или не.
Най лошото при тези стикери е , че ,:
На всеки апартамент се полага само по един стикер за 1 кола , без значение колко коли имат живуштите в този апартамент.
Не съм чул някой да е обяснил , защо това е така след като хората с повече от 1 кола на апартамент най вероятно си плащат данък на всички коли , а не само данъка на тази с винетния стикер , а не им се осигурява място пред вкъщи , за да паркират през деня.
Не знам колко ти е вярно инфото, но определено влезе в сила от ДНЕС (вече вчера - 18.11.2008). За цената също имах понятие.
От къде се вземат тези стикери, от общината или от КАТ?
п.с. за адреса, не се притеснявай, той си е където трябва

You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:
Не знам колко ти е вярно инфото, но определено влезе в сила от ДНЕС (вече вчера - 18.11.2008). За цената също имах понятие.
По принцип първоначално беше обявено , че от 1 Ноември влизат в сила стикерите , но после доколкото разбрах до края на месеца ще може да се паркира и с копие от талона на колата докато си набавят всички стикери , след това копието на талона на колата става невалидно.
Последна промяна ///sasho на 19 Ное 2008, 12:50, променена общо 1 път
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
sladkotobeb4e написа:Знам ,че всички ще ме нападнете но вече така не се живее . Трябва да си се върне софийското жителство иначе на още по зле ще отиват нещата.
Аз като живея на центъра си паркирам колата в гараж който се намира във вътрешен двор и 90% от вечерите обикалям като луда защото някой е запушил и гаража . Писна ми просто.

и кво точно ще стане като го върнат а

ще сложат КППта на всички входно-изходни пътища на София или ще обикалят от врата на врата за проверка по лична карти

Според мен центъра на всеки един голям европейски град трябва да е изключитлно скъпо място за ходене на работа и паркиране с личен автомобил, но пък за сметка на това трябва да има доста добре уреден градски транспорт

- tonito
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: баба си да му прави мекици
- sladkotobeb4e
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 94
- Мечтае да кара: X5
Zapa написа:sladkotobeb4e написа:Знам ,че всички ще ме нападнете но вече така не се живее . Трябва да си се върне софийското жителство иначе на още по зле ще отиват нещата.
Аз като живея на центъра си паркирам колата в гараж който се намира във вътрешен двор и 90% от вечерите обикалям като луда защото някой е запушил и гаража . Писна ми просто.
![]()
![]()
![]()
и кво точно ще стане като го върнат а![]()
ще сложат КППта на всички входно-изходни пътища на София или ще обикалят от врата на врата за проверка по лична карти![]()
Според мен центъра на всеки един голям европейски град трябва да е изключитлно скъпо място за ходене на работа и паркиране с личен автомобил, но пък за сметка на това трябва да има доста добре уреден градски транспорт
Просто се връща домовата книга .
Защо пък да ни наказват по този начин нас където сме се родили и си живеем на центъра заради някакви пришълци
vicho написа:.....
.....
Документи за стикери се подават в общината , а не в КАТ. КАТ няма нищо общо със "Синя Зона". Пътищата и тротоарите са общинска собственост.
При подаването на документите се представя и бележка за платен данък. Също така адресната регистрация на собственика на колата и адресната регистрация на колата трябва да съвпадат. След подаване на документите се чака извесно време докато излезне стикера. С този стикер имаш право да паркираш само на улицата пред вас и на 5 метра от нея.
Гледай като отиваш да си подаваш документи , ако на Личната ти карта не пише с точност адреса /вх. ,ет. , ап. ;/ да носиш някаква бележка за ток например на твое име , защото както казах се издава по 1 стикер на апартамент и трябва да се покаже от кой апартамент си.
vicho написа:
.........
п.с. за адреса, не се притеснявай, той си е където трябва![]()
![]()
Колега , аз няма за какво да се притеснявам за теб , ти трябва да се притесняваш , защото щом е влезнало вече в сила трябва да си търсиш място за паркиране докато си извадиш стикер.
sladkotobeb4e написа:Просто се връща домовата книга .
Защо пък да ни наказват по този начин нас където сме се родили и си живеем на центъра заради някакви пришълци
Ми те тия "пришълци" трябва да спрат да работят в "Центъра Ви".... защото то и през деня няма къде да си спирате, тия дето се пръкнахте на пъпа на столицата,нали!!!
Що за глупости не мога да разбера.... ще ти върнат гражданството, домовата книга, партийната книжка, по голяма глупост не бях чела скоро

Сега освен Софиянци, имаме и такава раса която е от Центъра и други по-примитивни, които не са.....селска история!

- vicho
- старши ентусиаст
-
Мишел написа:...sladkotobeb4e написа:...
Како, остави я тази (сладкотобебче), нещо си е повярвала. Доста глупости е написала, дано го осъзнава.

///sasho написа:...vicho написа:.....
.....vicho написа:
.........
п.с. за адреса, не се притеснявай, той си е където трябва![]()
![]()
Колега , аз няма за какво да се притеснявам за теб , ти трябва да се притесняваш , защото щом е влезнало вече в сила трябва да си търсиш място за паркиране докато си извадиш стикер.
е за това разяснение говорех, благодаря много
колкото до мястото - пак си паркирах пред офиса(вкъщи) и хич не ми дреме

Последна промяна vicho на 19 Ное 2008, 13:49, променена общо 1 път
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Батковци и каки (:mhihi:), забелязал съм, че теч дето се имате за Софиянци кореняци, я майките, я бащите ви не са от София, а тези дето и пра бабите и дядовците са им от София си мълчим
Та явно има наивници дето си мислят че този стикер ще им освободи място

- vicho
- старши ентусиаст
-
///peter написа:Батковци и каки, забелязал съм, че теч дето се имате за Софиянци кореняци, я майките, я бащите ви не са от София, а тези дето и пра бабите и дядовците са им от София си мълчим![]()
ти къде се изказа ... и какво, като баба ти е от София ве тарикат?
вземи се поспри малко