Навигация 16:9 ъпгрейд!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Да, ще трябва да се прекодира на 100% с DIS / MoDIC.
Моята също е от италианка и сигура ще имам проблем с езика, но смятам да отида във Варна карс след инсталацията за прекодиране и смяна на езика.
Ето как става прекодирането с DIS / MoDIC http://www.bimmernav.com/95/coding_nav.pdf
Аз го имам комфорт модула и LCM (Light Control Module), към които се свързва навито и смятам, че няма да има проблеми
Моята също е от италианка и сигура ще имам проблем с езика, но смятам да отида във Варна карс след инсталацията за прекодиране и смяна на езика.
Ето как става прекодирането с DIS / MoDIC http://www.bimmernav.com/95/coding_nav.pdf
Аз го имам комфорт модула и LCM (Light Control Module), към които се свързва навито и смятам, че няма да има проблеми

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Аз пък установих че ще трябва да сложа и голямото табло (със големия дисплеи по средата), за да ми излизат дата, час и разход на гориво. 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
spacepl написа:аз пък установих че ще трябва да сложа и голямото табло (със големия дисплеи по средата) за да ми излизат дата, час и разход на гориво
Аааа, знаех си аз, че ще вляза в сериозен сериал

На навито няма ли дата и час?Разхода на гориво слабо ме интересува

@spacepl, ти в момента с какво табло си, има ли някакъв борд въобще?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
сега съм с малкото табло. Дето има рисунка на колата и показва отворени врати и/или изгорели фарове, а трябва да е голямото със дългия ред с надписите
В понеделник ако имаш работа към бизнеспарка, звънкай да я погледнеш, от понеделник до петък съм там по цял ден.

В понеделник ако имаш работа към бизнеспарка, звънкай да я погледнеш, от понеделник до петък съм там по цял ден.
Последна промяна spacepl на 20 Авг 2009, 19:03, променена общо 1 път
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
И така колеги, вече съм нави 16:9
Голямо забавление е, но монтажа ми отне точно 2 дена (пълни).
Имам един проблем обаче, иска код, а аз не го знам
интересното е, че докато е на контакт мога да си влизам из менютата и да си човъркам настройките, обаче като запаля и хоп, въведи код.Сега започвам да търся из нета как да го деактивирам, защото човекът от когото я взех нито го знае, нито пази книжката на колата.
Имаче е голямо забавление, телевизии бол, менюта щуротии...

Имам един проблем обаче, иска код, а аз не го знам

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Колега ,честито . Голям мераклия си . Ако не е тайна, какво работиш?mad_presley написа:И така колеги, вече съм нави 16:9![]()
![]()
![]()
Имам един проблем обаче, иска код, а аз не го знаминтересното е, че докато е на контакт мога да си влизам из менютата и да си човъркам настройките, обаче като запаля и хоп, въведи код.Сега започвам да търся из нета как да го деактивирам, защото човекът от когото я взех нито го знае, нито пази книжката на колата.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Хайде честито и от мене. Евалата, каза и го направи, макар че не го написах бях скептично настроен като четях темата, ама ти се справи. Сега остава да пуснеш и едни подробни обяснения как стана всичко, че усещам вътре в себе си да ме гложди вече и мен идеята за нави
, а обхване ли ме това чувство няма спасение.
А относно кода мисля, че бях срещал някъде за фабричен код, четири нули или 1234. Не съм сигурен, но в упътването за навигацията май го видях, ще потърся и ще пиша.

А относно кода мисля, че бях срещал някъде за фабричен код, четири нули или 1234. Не съм сигурен, но в упътването за навигацията май го видях, ще потърся и ще пиша.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Здравей колега, за отключването на ТВ-то в движение на файла в началото пише че работи за "первого поколения" навигационна система, дано стане при теб, превод е от руски и малко тъпо звучи ама....
1. ключ на позиция 2 (на контакт, не е нужно да я палиш)
2. влез в режим гледане на ТВ
3. влез в режим "настройки"
4. натисни на "контраст" - правоъгълничето да стане зелено
5. натисни и задръж кръглото копче
6. изключи от контакт и дръж кръглото копче ( тука не си спомням дали изцяло изключих от контакт или дадох на положение 1 - ама мисля че изцяло го изключих)
7. дръж копчето 8-10 секунди (трябва да е точно в интервала между 8 и 10 иначе не става)
8. пускаш копчето и след това даваш на контакт ( и трррррр так так търррр так
)
за телетекст се използва същата комбинация, но вместо "контраст" използваш "яркост"
също пише че при някои модели за тв се ползва "яркост" вместо контраст и за телетекст "цветност" вместо "яркост"
за кода: при мене стана с откачане на акомулатора
за кабелите за колелата: жълто-червен е кабела, излиза от 10-то краче на навито и отива на помпата на абс/асц-то на предно ляво колело - пин 9 (ако си със абс/дсц отива на 32-ри пин)
разликата в това че на ретрофит схемата е с два кабела, а при теб е 1 е че ти си със МК3 навигация а ретрофита е за МК2
ако имаш път към Русе се обаждай - така или иначе минаваш покрай разград, ша пием по някое кафе, ако не като доида другата седмица на Варна ше се обаждам аз, много искам да видя с големия телевизор как е.
ПС: за антена на телевизията аз поставих оригиналната, купих я от човека от които купих и навигацията, но честно казано не съм впечатлен
6. изключи от контакт и дръж кръглото копче ( тука не си спомням дали изцяло изключих от контакт или дадох на положение 1 - ама мисля че изцяло го изключих)
7. дръж копчето 8-10 секунди (трябва да е точно в интервала между 8 и 10 иначе не става)
8. пускаш копчето и след това даваш на контакт ( и трррррр так так търррр так

за телетекст се използва същата комбинация, но вместо "контраст" използваш "яркост"
също пише че при някои модели за тв се ползва "яркост" вместо контраст и за телетекст "цветност" вместо "яркост"
за кабелите за колелата: жълто-червен е кабела, излиза от 10-то краче на навито и отива на помпата на абс/асц-то на предно ляво колело - пин 9 (ако си със абс/дсц отива на 32-ри пин)
разликата в това че на ретрофит схемата е с два кабела, а при теб е 1 е че ти си със МК3 навигация а ретрофита е за МК2
ако имаш път към Русе се обаждай - така или иначе минаваш покрай разград, ша пием по някое кафе, ако не като доида другата седмица на Варна ше се обаждам аз, много искам да видя с големия телевизор как е.
ПС: за антена на телевизията аз поставих оригиналната, купих я от човека от които купих и навигацията, но честно казано не съм впечатлен

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Ca_Ma написа:честито колега, даи да видиме снимки с навито и новите стопове =)
по красиво е няма спор, но едва ли е много добър вариянт да "разколачваш" цялата кола, всичко се амортизира по-бързо и се разтропва, но пък ако не се пенсионираш с колата си заслужава =)
Разколачването не е чак толкова голямо, колкото си мислите.Свалят се само седалките и се повдига мокета от едната страна.Дори и не съм свалял средната конзола

spacepl написа:Здравей колега, за отключването на ТВ-то в движение на файла в началото пише че работи за "первого поколения" навигационна система, дано стане при теб, превод е от руски и малко тъпо звучи ама....
8. пускаш копчето и след това даваш на контакт ( и трррррр так так търррр так)
Благодаря за помоща колега

Пробвах и аз с разкачане на акумулатора, но гадорията продължава да ми иска код като запаля.Докато е на контакт няма проблеми, но запаля ли и иска код.Когато съм на контакт и вляза в настройки, менюто за код (Codice) не е активно.Също така, като угася колата и си забравя всички настройки, като цвят на екрана и други настройки от менюто, но пък си помни телевизионните канали, радио станциите и CD-тата в чейнджъра.Ходих до Варна карс и записах час за сряда (ако не съм се справил сам до тогава

При мен антената на TV-то е на задния прозорец и ползва нагревателя като антена.Двете колонки са бъкани с антени и сплитери

И един въпрос, на каква система си пускаш телевизията?На Bulgaria е черно бяло.Пробвах няколко други, но се отказах.така или иначе, за сега не мига да я ползвам в движение.
Намерих нещо обезпокояващо за този код:

Това е код за защита от кражба.Докато не се въведе не би трябвало да стартира двигателя.Тъй като навито е от дизел, при мен няма проблеми с паленето, но пък и менюто за кодовете при мен не е активно.
Май ще чакам да видим какво ще кажат специалистите от Варна карс.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Това с кода за защита от кражба е активно при загасен двигател и ключа на позиция едно - така е поне на МИД-а, предполагам и на навито. Днес докато се ровех да видя за кода ти на навито, попаднах на нещо и сега след като си имаш нави може би ще е добро като следващ ъпгрейд.
Ето тук http://www.bimmernav.com/store/catalog/ ... m-180.html

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Ето и малко снимки:
Буксите, които бяха отрязани и ми трябваше схема за свързване:
Тест на цялата система в багажника:
Монтиране на стойки:
Майсторът ми пуска кабелите към таблото:
И накрая, гледам си Нова TV
Утре съм във Варна Карс за диагностика, кодиране и всичките му там работи, които се правят след инсталация на нави
Буксите, които бяха отрязани и ми трябваше схема за свързване:

Тест на цялата система в багажника:

Монтиране на стойки:

Майсторът ми пуска кабелите към таблото:

И накрая, гледам си Нова TV

Утре съм във Варна Карс за диагностика, кодиране и всичките му там работи, които се правят след инсталация на нави

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Видях я на живо машината на пресли, станало е като оригинално, стойки-мойки, кабели-мабели, като заводско е. Аз пък си търся стойки и при мене всичко е разхвърляно, все-едно някои циганин я е няхвърлял в багажника.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4