Проблеми с моята Е28чка

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Проблеми с моята Е28чка

Мнение от Пинтев » 10 Ное 2008, 16:54

Здравейте всички колеги.За жалост и аз трябва да напиша че имам може би дребни проблеми с моята колица.Първият ми се случи преди 1 седмица когато се прибирах и на околковръстното ми се наложи да изпреваря ТИР.До тук всичко добре,тъй като тира караше бавничко се наложи да върна на 3та предавка и започнах изпреварването, и докато го изпреварвах на 3та колата се вдижеше в границата между 100-120 км/ч а оборотите 4000-5000,и таман включвам 4та докато зипреварвам и изведнъж колата загуби всякаква мощност,веднага върнах на 3та,но резултата беше същия,просто натискам педала до долу а оборотомера си седи на 1000,все пак успях да го изпреваря по инерция и веднага отбих,изключих от скорост и пак натисках предала и пак никаква реакция от страна на двигатела,втори път го натиснах и тогава вече всеедно нищо и нямаше.Мислех че може да има запушване на пътя на бензина,но не защото тя въобще на прекъсваше,един приятел каза че може да е от токовете,ама касетофона,и километража си работеха нормално и това ми е първия проблем.
Вторият се проявява в градски условия когато седя на светофарите.Колата си е загряла в смисъл не е студена за да прови този проблем,а именно той е като поседя в задръствания на едно място и започват да се менят оборотите спадат до към 700-800 и автоматично си се качват,само че това е постоянно не да го направи един път и да спре ама така започва,и после като си тръган да карам няма проблем само това че мени оборотите като седи на едно място.
Извинявам се за дългите обяснение само че искам някой поне малко да ми помогне.
:roll: :roll: :roll: :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблеми с моята Е28чка

Мнение от slav4o1 » 10 Ное 2008, 17:32

за мененето на обороти стъпковото моторче, клапана за празен ход може да е , може и горивния филтер да е за смяна . а иначе жилото на газта гледал си го

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 15 Ное 2008, 0:06

Газифицирана ли е?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 15 Ное 2008, 0:39

viper написа:Газифицирана ли е?

не е :)

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 15 Ное 2008, 2:15

Това с оборотите трябва да е от клапана за въздух на празен ход - предполагам се е замърсил или пък гарнитурката му пропуска въздух или термоключа се е зацапал или имаш нехерметичност на системата. А за другото... виж да не ти е заяла клапата на дебитомера...

За друго не се сещам, но пък колегите ще ме допълнят :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 15 Ное 2008, 21:23

Някой дали може да ми покаже къде се намира стъпковото моторче,попринцип знам че е някъде покраи инжекцииона ама не съм виждал и за това ако някой може да снима и да ми го покаже? :roll: :roll: :roll:

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 15 Ное 2008, 23:54

l-jetronic няма стъпково моторче ;)
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

Назад към Shark Sector