Кои са най-подходящите зимни гуми?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 1.8
Мечтае да кара: Е39 2.5 D

Мнение от vodach » 13 Ное 2008, 21:44

Колега jullydjs,

Изклютелно добре обяснено. Браво от мен.

Когато пуснах темата ей такива мнения ми се щеше да чуя.

Предложението да се прекртати темата не е го приемам, без значени да ли ме си разменили остри думи с някои колеги. Причната, е че е важно всеки който влиза във форума да помисли за гуми за зимата и да сподели ОПИТ, нищо повече.
Ще ви помоля да се придъжате към темата за гумите.

Браво jullydjs. Интерсно да ли имаш нещо за смесите на каучука на ЗГ и ценовите нива. Тоест какво прави една гума по-скъпа от друга. Само марката ли или фунционални параметри ?
Поздрави. :D
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Vmax, Е46 330 Convertible, E21 315

Мнение от mikluho » 13 Ное 2008, 23:13

vodach написа:Колега jullydjs,

Изклютелно добре обяснено. Браво от мен.

Когато пуснах темата ей такива мнения ми се щеше да чуя.

Предложението да се прекртати темата не е го приемам, без значени да ли ме си разменили остри думи с някои колеги. Причната, е че е важно всеки който влиза във форума да помисли за гуми за зимата и да сподели ОПИТ, нищо повече.
Ще ви помоля да се придъжате към темата за гумите.

Браво jullydjs. Интерсно да ли имаш нещо за смесите на каучука на ЗГ и ценовите нива. Тоест какво прави една гума по-скъпа от друга. Само марката ли или фунционални параметри ?
Поздрави. :D

WWW.GOOGLE.BG
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 1%83%D0%BA
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0% ... 0%BC%D0%B0

:D :D :D

http://fiat-bg.org/mobile/thread.php?topic_id=14446
На ваше място аз бих описал подробно всичките си приключения, като отстраня всичко освен отношенията с хората.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 14 Ное 2008, 9:06

jullydjs написа:Пролет и есен обикновено е времето за смяна на гумите. Големите и широки колела обикнвоено привличат окото, но какви предимства и недостатъци можем да си навлечем от неизползването на предписаните от производителя гуми и джанти? Прочетете до края и ще разберете...

Много те моля посочи източника на информацията, за да избегнем евентуални обвинения за "присвояване" и т.н. Предполагам ме разбираш много добре какво имам предвид ;). Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Vmax, Е46 330 Convertible, E21 315

Мнение от mikluho » 14 Ное 2008, 9:31

VIVA
copy & paste

та малко по темата сега в личен план :)
последната зима използвах VREDESTEIN SNOWTRAC и в общи линий съм доволен от гумите . не съм очаквал да газя един метър сняг или да се пускам на ледената пързалка :)
На ваше място аз бих описал подробно всичките си приключения, като отстраня всичко освен отношенията с хората.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 14 Ное 2008, 9:33

Postman написа:
jullydjs написа:Пролет и есен обикновено е времето за смяна на гумите. Големите и широки колела обикнвоено привличат окото, но какви предимства и недостатъци можем да си навлечем от неизползването на предписаните от производителя гуми и джанти? Прочетете до края и ще разберете...

Много те моля посочи източника на информацията, за да избегнем евентуални обвинения за "присвояване" и т.н. Предполагам ме разбираш много добре какво имам предвид ;). Благодаря!

Сори. Май трябваше да дам линкче направо :uups: това не съм го писал аз, просто човекът който го е писал, го е написал и подредил много добре, тез неща са ми ясни горе доло но аз едва ли бих пояснил нещата по този начин.
Още веднъж се извинявам ако съм сбъркал
:uups:
http://fiat-bg.org/mobile/thread.php?topic_id=14446

Аз деля зимните гуми на два класа, градски, и дълбоко прохдими зимни гуми, градските принципно са по безшумни и по леки, докъто при дълбоко проходимите З.Г. не е така, защото самата шарка на гумата е по разредена, тоест има по широки и малко по дълбок канали от обикновенната градска зимна гума.
И искам да кажа че винаги съм карал с чисто нови зимни гуми, и правя разлика между дадените два класа, по мой наблюдения зимната гума променя качествата си с годините, както всяко едно нещо разбирасе, и точно там се крие ключа, и мисля от там идва разликата в дадените марки гуми.
Та лично аз карам едни зимни гуми не повече от три години, но не целогодишно разбирасе, след което вземам нови, просто работата ми е такава че се налага да ходя на всякаде, и по всяко време особенно през зимният сезон.
А за това какви съм карал: Предишните ми гуми бяха точно от тип градски Maloya Cresta 220 със размер 195/65/15 от който съм много доволен и нямам лоши впечатления, карах ги точно 3 сезона след което миналата година ноември си взех VREDESTEIN SNOWTRAC 2, с размер 195/65/15 , бих казал чудесна гума, имах щастието да ги тествам почти веднага в най обилният снеговалеж от доста време на сам който беше точно на 2,3,4 Яноари таз година. Ходих по планините и бая хижи обиколих, просто перфектни за сега, нямах грижи и с не разчистени терени дори, като нямах и шпер даже.
Та това от мен и скромият ми опит, и поздрави на всички колеги

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vodach » 15 Ное 2008, 13:33

Отлично!

Ся въпроса е да ли новите гуми, с прехвалената съствка силика. Какво се стои това. Гледам, че дори иниските класове, като Lassa слагат тази съставка. Моля за извинени, ако не съм я вписал точно съставката. Демек и горни и средни, и ниския клас има тази съставака. За мен, следователно е все тая да ли ще карам с Барум или Фулда, или Мишелин. Все са с меки смеси.

Неприятен въпрос нали ?! Е вярно, че Lassa-та не много свестна, ама все пак със силика.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 15 Ное 2008, 19:13

vodach написа:Отлично!

Ся въпроса е да ли новите гуми, с прехвалената съствка силика. Какво се стои това. Гледам, че дори иниските класове, като Lassa слагат тази съставка. Моля за извинени, ако не съм я вписал точно съставката. Демек и горни и средни, и ниския клас има тази съставака. За мен, следователно е все тая да ли ще карам с Барум или Фулда, или Мишелин. Все са с меки смеси.

Неприятен въпрос нали ?! Е вярно, че Lassa-та не много свестна, ама все пак със силика.

Както по-горе ти написаха колегите - отваряш Гугъл (примерно) и пишеш силика и си четеш колкото си искаш - има какво :!:
R6 - Was sonst?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 15 Ное 2008, 19:15

никой нищо не казва за зимната спортива :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vodach » 15 Ное 2008, 21:31

rdvr_burgas написа:
vodach написа:Отлично!

Както по-горе ти написаха колегите - отваряш Гугъл (примерно) и пишеш силика и си четеш колкото си искаш - има какво :!:

Приятно четене.... Ние предпочитаме инфо от първа ръка. Освен това като не знаеш нищо по темата, просто не пиши нищо.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 16 Ное 2008, 8:52

инфо от първа ръка викаш оня лаф чувал ли си сто доктора двеста мнения :mhihi: ти си прочети после попитай и накрая сам ще си отсееш най-доброто

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 16 Ное 2008, 10:23

Ми и аз мисля че най-добре е да си спазиш спецификацията от пройзводителя на колата с комбинация от по-класни гуми :D Иначе почнахте да дрън-дрън и т.н. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vodach » 16 Ное 2008, 23:34

Иван Стоянов написа:Ми и аз мисля че най-добре е да си спазиш спецификацията от пройзводителя на колата с комбинация от по-класни гуми :D Иначе почнахте да дрън-дрън и т.н. :mhihi:

Има нещо вярно. Какво да се прави, на хората не им се говори за гуми. Сигурно искат да карат верижни самоходни машини. Зимата много се катеря по планини, ще взема да си сложа шпер и да приключи въпроса.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 17 Ное 2008, 9:36

Ако някой се чувства експерт по въпросите за гумите - смеси, материали, технология, качества и т.н. нека ми пусне ЛС, ще отключа темата за да се включи.

Предишна

Назад към E34