КАТ и младите шофьори ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и си свирка

Мнение от AIWERA » 15 Ное 2008, 1:36

plradev написа:
AIWERA написа:Месец след като изкарах В, изкарах и С категорията, бях на 18 и един месец демек. Та умните глави, ако сложат ограничение на мощността как изкаралите С ще работят с камион 1.6 двигател да речем :mhihi: Или пък, ако не може да се кара нощем кво правиме "Шефе, стъмни се и според закона трябва да си лягам с кокошките" :mhihi: :mhihi:

Това не е проблем ,те и без това 18 годишните трудно изкарват психо теста в днешно време :drinking: :mhihi: :mhihi:

Лъскаеш ме :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Ное 2008, 2:46

.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 11:51, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 15 Ное 2008, 3:00

Така като чета "предложеното ограничение за кубатура на двигателя е 1600 кубически сантиметра" , значи все още се обсъжда и не е в сила :roll: Ето и линк http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=121353 ;)
П.П. Към колегата [steeN] , това предложение е внесено на мястото на онова предложение за ограничаването през нощта , т.е. премахнато е :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 15 Ное 2008, 3:55

Аз взех книжка на 18 и карах 5 години 75 кончета Вектра...а от почти 2 години 143 кончета бима... и остава на да мина на М3......нали така...всички растем с течение на времето ;)

п.с. Тия от парламента сигурно са видяли,че по улиците има много рацери от колкото са очаквали и до там води проблема.......решението на проблема е че трябва да си турите отзад надпис 1,6... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34, М20В25+
Детайли за колата: Черен

Мнение от Van » 15 Ное 2008, 9:25

Най-сетне всичко в България е О.К.
Знаех си, че нещо не беше наред. Глождеше ме усещането, че нещо дребничко и подличко трови съвършенството на нашето общество. Нещо мъничко и на пръв поглед незабележимо, но мъчително като трън в петата или, ако не искаме да използваме банални сравнения, като камъче в дамска обувка, което пуска бримка, тази бримка тръгва нагоре по черния чорап с ръб отзад и стига чак там, до дантелата със силикон, която не се вижда от полата… За какво говорехме?... Да, глождеше ме съмнението, че има нещо такова ситно, но дразнещо, което пречи на съвършенството на нашата държава да бъде съвършена до съвършенство! Вече разбрах какво е било то. След като се тури у ред всичко останало, най-сетне се взеха мерки и по отношение на младите шофьори!

След като вече на младите шофьори им е забранено да карат по тъмно и да карат мощни коли, в България вече съвършенството наистина е съвършено!

Не мога да не се поклоня пред гения, който се е сетил да предложи това. Всеки шофьор, по-млад от 25 години, е нещо много опасно. Разбира се, че не бива да кара по тъмно, защото очите му са много по-слаби и реакциите много по-несигурни в сравнение с тези на която и да е 60-годишна госпожа с книжка от 30 години, която тя е използвала толкова пестеливо, че за целия този период е карала кола не повече от 100 километра. Мигар можем да сравняваме един млад и неопитен 22-23 годишен студент, завършил езикова гимназия, спортуващ активно, непиещ и непушещ, който всеки ден шофира в трафика на София без произшествия, със зрелия 50-годишен горд делиормански собственик на зелен москвич Мустафа Ремзи Пехливан, вярно, не особено грамотен, вярно, обичащ да си посръбва тайно, но пък обилно в разрез с нормите на Корана, вярно, вадещ москвича от двора само в неделя, но пък с голям житейски опит в областта на кооперативното селско стопанство! Разбира се, че на студента не може веднага да се гласува доверието, което се полага на Мустафа!

Много добре са го решили и с мощните коли. Къде-къде по-безопасно е да караш със 150 километра в час опел „капка” със 75 конски сили и да предприемеш изпреварване на камион с него, отколкото да направиш същото, да речем, с някоя 5-литрова кола с над 300 конски сили! И къдъ-къде е по’ за предпочитане, ако един млад шофьор ще се размазва в дърво, да се размаже с трабант, вместо с голям джип с железа отпред. Добре че има кой да ги мисли тези неща! Наистина, злобната опозиция ще възрази, между другото само от чист популизъм и дребнопартийно манипулаторство, че нашият рали-шампион поради крехката си възраст ще трябва да ни представи на световния пистов шампионат с нещо по-скромничо, с някоя по-маломощна кола, отговаряща на възрастта му. На това ще отговорим, че, разбира се, за Жоро Танев ще се направи изключение. Ние да не сме някои буквоеди! Но ще кара само по светло, по този въпрос да не се разправяме! Пък като порасне още малко, като са научи да кара кола по-добре, да заповяда и по тъмно.

Не знам какво ще правим обаче с войската. Там едни 18-годишни шофьорчета като са подкарали едни огромни камиони, карат и денем, и нощем! Не става така! Но изходът е ясен – ще се разпусне и остатъкът от войската, с което Законът за движение по пътищата ще бъде окончателно и необратимо спазен!

И така, с новия Закон за движение по пътищата най-сетне беше запушена устата на всеки, който евентуално някога би се осмелил да каже, че хората първо трябва да бъдат преценяване по интелект, психическа устойчивост, образование, възпитание, не на последно място по това дали са изпълнили ангажиментите си към обществото, платили ли са си данъците, осигуровките, крали ли са, мамили ли си, а не дали са навършили 25 години или не. Такива да мълчат, че…

http://sulla.blog.bg/
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 15 Ное 2008, 11:05

Van,
Освен рекламата на блога, другото което разбрах от поста ти, е че не си чел закона.
А ако имаш идея как законът да разпредели людете по интелект и умения, моля, заповядай, стани депутат.
Само ще кажа, че според мен многото умения не правят шофьора безопасен на пътя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Ное 2008, 13:51

.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 11:52, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от borislav » 15 Ное 2008, 14:08

абе последно време взех да се обърквам вече с тия млади и стари, брат ми е на 32 год и сега като вземе книжка млад или стар :driving: е има годините значи е стар а по стажа на книжката излиза млад как ще се тълкуват от кат такива случаи защото ще има много такива еи тва не ми е ясно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 15 Ное 2008, 15:17

boorislav написа:абе последно време взех да се обърквам вече с тия млади и стари, брат ми е на 32 год и сега като вземе книжка млад или стар :driving: е има годините значи е стар а по стажа на книжката излиза млад как ще се тълкуват от кат такива случаи защото ще има много такива еи тва не ми е ясно
Тпй брат ти като вземе книжката няма да е с разума като на 18-ките! :mhihi:
И аз като млад съм правил простотия и вече ми е ясно за какво имат предвид!Даже книжката ми е била отнета за 11 месеца заради издънка с алкохол макар че не съм имал някакво по-лошо нарушение,напротив дори се радвам че съм жив и здрав и от тогава знам как трябва да се кара сякаш сам съм си дал съвет,макар че не искам да взимам?! ;)
Търпението му е майката...на разума!

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 16 Ное 2008, 3:08

Колеги имах трима приятели които в рамките на две години намериха смърта си по пътищата ,и то във светлата част на денонощието.и всичко е късмет,но все пак зависи от нас колко го предизвикваме?
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DBZ » 17 Ное 2008, 2:43

Разберете че ако нямате 25 години, но имате над 1 година стаж не се считате за млади шофьори. Пример аз съм на 20 и имам 2 години стаж, значи не съм млад шофьор. Ако сте на 26 и имате 2 дена стаж пак не сте млади шофьори. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2advanced » 17 Ное 2008, 3:12

Apassionata написа:...Ма нали все ни лъжели за ония 20 сантиметра :roll:

Eeee най-накрая некой да го признае тоя подпис бе! :mhihi: :mhihi:
Иначе пищите за некви простотиите ама 26те точки не били важни..като ви ги земат на 2 пъти върнете се да пищите още..
Това според мене е най-тегавото!
Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам :mhihi:
:mhihi:
Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Ное 2008, 3:18

pistata9889 написа:Колеги имах трима приятели които в рамките на две години намериха смърта си по пътищата ,и то във светлата част на денонощието.и всичко е късмет,но все пак зависи от нас колко го предизвикваме?

Eй, избихте се да циклите по тази тема... пишлемета. Като можете, отидете в UK, да видите как boy-racer-ите карат едни тунинговани бараки по 60 коня, отидете и в USA, да видите колко струва застраховка над 100 коня кола, тогава ми се блъскайте в гърдите...

20 годишни били, намсиколкоси годишни били. Pistata ви го написа правилно. Аз съм изпратил един мой приятел от този свят в БМВ, вие за по-големи шофьори ли се приемате или сте някакви застраховани? Това е държава, каквото каже държавата, това е, иначе на следващите избори - пред урните да гласувате, за да не са ви виновни, че ми писна в тази глупава държава да гледам 50% макс. изборна активност и следващите 3-4 години свежи коментари във форумите.

Бобо Дебелия
Аватар
Кара: E30/E36/E34

Мнение от methanol » 17 Ное 2008, 4:34

Много правилно всичко е до акъл независимо дали си на 18 или на 40. А примерно когато съм си взел книжката съм си купил кола с 4 литров мотор и все още нямам 1 година стаж а имам 15000км карани за 10 месеца и още 10000 контрабандни :mhihi: да я бартеросам за кадет 1.3D то това никой не ти го зачита де хуу... Ми колегата дето каза за шефа и за C-то... пълно безумие... :banghead:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 17 Ное 2008, 11:26

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: 1200 кубика, 2 клапана на цилиндър и прекъсвач на 3500 оборат :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: това им трябва на новите водачи, а и на някой стари :shock: . Нищо лично ма ще имам едни приключения в къщи скоро и никакви майки и приятели само с бащи. Винаги съм знаел, че тия пичове в парламента ще оправят движението.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата