Проблем - парно и климатик

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Проблем - парно и климатик

Мнение от Barovski » 14 Ное 2008, 14:51

Здравейте,колеги!

Днеска забелязах,че имам един доста сериозен проблем с парното и климатика, и по-точно с духалките. Значи като пусна да духа ( без значение топло или студено) духалките които са на вратите изобщо не се усещат. Когато съм пуснал да духа топло,от духалките,които се намират м/у предните седалки за отзад духат направо ледено студен въздух-все едно че съм пуснал климатика на най-студеното. Дясното копче с градусите не иска да щрака когато е на крайно положение (топло или студено),а лявото щрака. Също така когато пусна климатика опред почти не се усеща да духа студено,само отзад. Също така като пусна да духа става адски шумно в купето. Много се чува. Не знам дали и на другите е така,но според мен не би трябвало. Моля,помогнете! Много е шантаво така :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 14 Ное 2008, 15:11

А филтара на климата как е ? Топло има или няма ? В момента работя по въпроса за нови уплътнителни гумички на клапана за парното. Не се продават никъде.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 14 Ное 2008, 15:13

Топло има. Духа топло отвсякъде с изключение на духалките за задните седалки. А филтъра идея си нямам как е,щот даже не го знам къде е :uups:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 14 Ное 2008, 15:23

Виж важните теми, там е описано подробно. Задните духат само студено при версия с клима, доколкото знам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от borcata bc » 14 Ное 2008, 15:24

колега студено духа винаги между седалките отстрани на вратите и на таблото посредата :mhihi: зимата ги затваряш :mhihi: останалото е топло и лятото ги затваряш :mhihi:
за температурата врътките и те са така лявото щрака дясното не :mhihi:
айде със здраве :mhihi:
borcata bc

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 14 Ное 2008, 15:28

borcata bc написа:колега студено духа винаги между седалките отстрани на вратите и на таблото посредата :mhihi: зимата ги затваряш :mhihi: останалото е топло и лятото ги затваряш :mhihi:

Мерси,колега! Просто не бях наясно. :uups: [/img]

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 14 Ное 2008, 15:39

Да допълня колегите. Лявата врътка на климатика като е щрактана (дали на топло или студено) е изключен контола на дясната зона и духа или само топло или само студено. Ако не е щракната (демек не е в крайно ляво или дясно положение) от едната страна можеш да зададеш 24 градуса а от другата 26 например и двете зони ще са ти с различна температура. От средната конзола ще ти духне топло ако между средните 2 духалки имаш регулатор и го настроиш на топло (или в червената област) От духалките които са за пътниците отзад не знам да има е34 на което да духа топло. За целта ги затваряш зимата.

Пример лятото като се возя с моята приятелка нейния регулатор е на 22-23 градуса а моя точно преди да щракне (става й студено :P )

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 14 Ное 2008, 15:57

Благодаря на всички ви!
Zubcho написа:От средната конзола ще ти духне топло ако между средните 2 духалки имаш регулатор и го настроиш на топло (или в червената област)

А само последно да попитам по темата-въпросния регулатор като го завъртя на студено не духа така студено от средната конзола,както от духалката за задните седалки. На какво може да се дължи?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 14 Ное 2008, 16:00

Моята духа на секъде квото съм и показал :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 14 Ное 2008, 17:17

А нормално ли е да е шумно?В смисъл доста се чува. На предната ми кола не беше така.

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 14 Ное 2008, 17:48

Зависи на коя степен. На 4-та си е шумничко. На другите е наред. Ако ти е твърде шумно може мотора нещо да се е преебал. Най-добре да чуеш и на други Е34-ки. Филтъра на климатика ако не си го сменял го смени. Така се задръства и такава разлика има като се задръсти, че е добре да го сменяш заедно с другите филтри.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 14 Ное 2008, 18:18

Toва с централните духалки е най-голямата щуротия в едно Е34... никога не съм го разбирал... :(

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 14 Ное 2008, 19:35

Климатроника като е на 'auto' абсолютно винаги топло ще духа отдолу(демек на краката), а от горните само ще разхлажда, при достигната зададена температура ..
borcata bc написа:колега студено духа винаги между седалките отстрани на вратите и на таблото посредата :mhihi: зимата ги затваряш :mhihi: останалото е топло и лятото ги затваряш :mhihi:

Айде със здраве, ама не си прав .. Като си пуснеш да ти духа на предния джам или от горните духалки, пак ще си духа топло, освен като е на auto .. ;) А защо на 'ауто' духа така , може да откриеш отговора в учебника по физика за 6-ти клас .. така че няма нужда да затваряш каквото и да било зимата или лятото .. ;) Оттам нататък, ако горе ти духа само топло или студено, имаш някакъв проблем .. ;)
Съответно лятото като е пуснат климатика и духа студено, ще духа само от горните духалки ..
Това е според мен за варянта с климатроника .. ;)
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 14 Ное 2008, 19:48

Айде със здраве, ама не си прав .. Като си пуснеш да ти духа на предния джам или от горните духалки, пак ще си духа топло, освен като е на auto .. ;) А защо на 'ауто' духа така , може да откриеш отговора в учебника по физика за 6-ти клас .. така че няма нужда да затваряш каквото и да било зимата или лятото .. ;) Оттам нататък, ако горе ти духа само топло или студено, имаш някакъв проблем .. ;)
Съответно лятото като е пуснат климатика и духа студено, ще духа само от горните духалки ..
Това е според мен за варянта с климатроника .. ;)[/quote]

а ти колега виждал ли си Е34 сас функция ауто?Просто наще климатроници(на Е34)са с механичен контрол-ръчно управление на градусите и нямат функция ауто!вси4ко е мануал!

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 14 Ное 2008, 23:50

Единственото нещо, което ауто-то не ти контролира е скороста на вентилатора .. :!: Клапите, топлото и студеното ти се регулират автоматично .. ;)
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...

Следваща

Назад към E34