Готови ли сте за зимата

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
Мечтае да кара: м5

Мнение от popai » 05 Дек 2004, 15:00

4 Мишелин Алпин си сложих 2 ра ръка, много добри, миналта година ги пробвах с друга кола, не Ви трябват вериги с хубави зимни гуми си мисля аз, Антифриз КАстрол се взех наливен, и чакам сняг... и аз нямам одеало ще си метна едно и аз.... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 08 Дек 2004, 13:55

Спрей за размразяване на стъклата - какъв, откъде, pleaaase.. че сега е най-гадното сутрин - не е още за стъргане, ма видимостта - нула... :shock:
You will find adventure
or the adventure will find you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от emdless4 » 08 Дек 2004, 17:18

anica banica написа:Спрей за размразяване на стъклата - какъв, откъде, pleaaase.. че сега е най-гадното сутрин - не е още за стъргане, ма видимостта - нула... :shock:

аз ползвам някакъв от Метро миналата зима ми изкара цялата, сега има още малко, върши работа в общи линии, ама не помня каква марка е

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3er E46 N42 2003
Мечтае да кара: X6 hamann tycoon

Re: Гуми

Мнение от PESCHO » 19 Дек 2004, 5:39

gazzzar написа:
Georgieff написа:Аз и взех последния модел на Continental - TS810. 8)
Страхотни гуми са - супер тихи, обаче все още на сняг не съм ги пробвал. :roll:

Определено май в момента са най-добрите на пазара ;)

а някои ше каже ли нешто zа FULDA... а3 такива си вzех тва са ми парвите 3имни гуми и3обшто,бая се и3расих... от лятото имам баварка и zа тва не раzбирам много от теа нешта...по евтини са от good year,michelinne,conntinental i bridgestone,ама 3нам 4е не са и от наи скапаните... абе с две думи нацелих ли "3латната среда" kato цена 300 еu

Потребител
Аватар

Мнение от maximum_max » 19 Дек 2004, 8:54

Е, може и по една лебедка да си носим (аз имам ръчна, но е безценна при изпадане от пътя).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 20 Дек 2004, 0:18

Моя акумолатор взе 4е се скапа о6те преди да дойдат минусовите температури. :mhihi: и ми се наложи да го сменя.а за зимни гуми си сложих пирели п600. :uups: незнам дали са хубави,нали сам си нов шофйорин :shock:Моля ви не говорете за важета :bcry: ,нали все пак баварки караме :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 20 Дек 2004, 1:12

хм, само аз ли въобще не съм се подготвил, даже с летните гуми мисля да карам зимата......в тази връзка, дайте практически съвети за каране с летни гуми в сняг и лед?

Потребител
Аватар

Мнение от maximum_max » 20 Дек 2004, 6:28

melody1 написа:...Моля ви не говорете за важета :bcry: ,нали все пак баварки караме :mhihi:

Май аз ти провокирах молбата, а? ;) Не си ме разбрал, обаче! :lol: Лебедката е нужна само когато ти превърти съчмата в главата и решиш да пробваш "е те този пък завой ще го превзема пак след малко, ама по-бързичко". Ако обаче "те точно този път" не ти върже :arrow: лебедка + близко дърво, малко в колата до парното (та нали навън има пухкав сняг все пак!) :arrow: нова атака на непослушният завой :lol: Спокойно! В снега пораженията са минимални, така,че - продържение винаги има!
:D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 20 Дек 2004, 15:46

Е успокои ме. :mhihi: :bchug:

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 20 Дек 2004, 15:52

BMW///M-ma6inata написа:Този сециален силиконов спрей се използва за да не залепват уплътненията през зимата, и да не протичат също така. Определено има ефект от него. Можеш да си купиш такъв на всяка по-голяма бензиностанция :idea:

Теченето става като замръзне гумата и като отвориш/затвориш врата няколко пъти и тя се къса, защото от ниската температура е загубила еластичните си качества и .. почва да тече.
Аз за зимата сложих веригите в багажника, сложих Гуд Иъра и .. чакам .. аз чакам чакам вече месец ..
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 21 Дек 2004, 1:29

Fking написа:хм, само аз ли въобще не съм се подготвил, даже с летните гуми мисля да карам зимата......в тази връзка, дайте практически съвети за каране с летни гуми в сняг и лед?

Освен "Молитва за късмет" друго не се сещам :roll:
Стига бре! Аз на Ритмото 'дето ако го продам ще му взема по-малко пари отколкото за скрап, му купих чисто нови зимни гуми (ся вярно е че са "Sava" и че са 165/65/13, за 62лв броя, но това за мене е най-важното нещо за през зимата :!: :idea:
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 21 Дек 2004, 11:05

Fking написа:хм, само аз ли въобще не съм се подготвил, даже с летните гуми мисля да карам зимата......в тази връзка, дайте практически съвети за каране с летни гуми в сняг и лед?

сложи зимни гуми.. каквито и да са ... с летни е самоубийство!

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 21 Дек 2004, 11:26

И аз май ще поря снега с летните гумета както е тръгнало :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от j1v » 21 Дек 2004, 11:59

Като сте се подхванали на зимна тема - освен споменатите досега полезни нещица, зимата на път не забравям никога да си сложа някоя мръсна(работна) горна дреха и комплект ръкавици.
Колкото и да сте подготвени, ще спукате някоя гума в най-голямата киша или пък някои тъпи ченгета, ще ви отбият в най-големия сняг да слагате вериги на чисто новичките си зимни гуми и ще се охлешпате до уши.

П.С.: Какво мислите за задължителните вериги на някои места?
За мен тва е най-голямата тъпня. Веригите се слагат когато ти се наложи, а не когато на някъв тъпанар му скимне да те накара!

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 21 Дек 2004, 12:51

Сори за офтопика, ама какво ти се е случило с веригите :confused:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум