Виене на волана...
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Виене на волана...
...когато завивам волана пълен ляв всичко е наред...А когато дам пълен десен тогава вие откъм волана..Вдигнах капака пак същата процедура не се чува от към мотора нищо само от волана се предава звукът
Да спомена че проверих маслото на хидравликата пълно е догоре и още че еднакво лесно се върти и на двете посоки...Също така да прибавя че това го прави отгодина поне и на стария собственик също виеше отвреме навреме не се промени силата на звука просто ми е интересно защо така??Благодаря предварително 

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
постояно ли вие или само при продължително каране
вие или стърже или скърца при мен е от секторната кутия малко сее преебала и като карам продължително запо4ва да скурца ина4е сутрин като тръгна сколата имам хидравлика да си е*** мамата мека и лека после се едно сам се ка4ил на лада
) така4е ако имаш вазможност проверия
дано да сам помогнал

дано да сам помогнал

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Ако вие само в крайно положение, това е нормално. Има клапан, който пропуска при голямо налягане (това е случая когато е в крайно ляво или дясно) за да не се прее*е помпата. А това, че е само в ляво или само в дясно се определя от регулировката на предницата. Ако имаш разлика в мин. радиус на завой наляво и надясно значи там, където е по-голям радиуса няма да има виене. Дано да съм обяснил разбираемо 

повтарям:
не го прави нито на крайно дясно положение ни на крайно ляв! Ако завъртам наляво нищо не се чува...ако прибера волана надясно през цялото завъртане вие..разбирате ли ме?? открайно ляво до крайно дясно през целия път вие ама остава мек волана...открайно дясно до крайно ляво нищо абсолютно не се чува...само като завивам надясно вие...между другото предницата ми дърпа надясно леко
не го прави нито на крайно дясно положение ни на крайно ляв! Ако завъртам наляво нищо не се чува...ако прибера волана надясно през цялото завъртане вие..разбирате ли ме?? открайно ляво до крайно дясно през целия път вие ама остава мек волана...открайно дясно до крайно ляво нищо абсолютно не се чува...само като завивам надясно вие...между другото предницата ми дърпа надясно леко
- TheBoss
- Полковника
-
Само да попитам, да не би да ти стърже волана в пастмасата бре. Щото при мене като застудее направо ме побърква.
Пробвай да завъртиш на загасен двигател, ако не стърже значи е помпата

Пробвай да завъртиш на загасен двигател, ако не стърже значи е помпата

клеясала втулка на хебела...уууффффф!!! сложи майстора един спрей
сменихме маслото на хидравликата и това беше!Както и да е...
МОМЧЕТА!НОВА ЗАДАЧА!
Смених днес о-пръстен и маркуч към онова омасляване което имах..с какъв препарат да мия мотора за да махна тоя нагар???Навсякъде по коша има масло..стария о пръстен скъсан и маркуча и тои пробит...Без вода бензин и такива подобни...предпочитам да го мия с четка за зъби отколкото пароструйка
сменихме маслото на хидравликата и това беше!Както и да е...
МОМЧЕТА!НОВА ЗАДАЧА!

Смених днес о-пръстен и маркуч към онова омасляване което имах..с какъв препарат да мия мотора за да махна тоя нагар???Навсякъде по коша има масло..стария о пръстен скъсан и маркуча и тои пробит...Без вода бензин и такива подобни...предпочитам да го мия с четка за зъби отколкото пароструйка
- TheBoss
- Полковника
-
Купи си един италиански препарат. Казва се "Мелио"-жълт на цвят. Струва около 5 лв. и е доста ефикасен за маслени наслагвания. Има и помпа, така че няма да се потиш много
. Но като го напръскаш - изчакай малко за да се разтвори гадостта и после с парцал, или тоалетна хартия, или с каквото решиш забърсваш. А ако има нужда-повтори.

- His Shadow
- младши ентусиаст
-
по точно е Меглио и тука в хасково с пръскалка струва 4.6 а без нея 3лв иначе за сичко стаа задната джанта ми са беше спекла ако знайте кви чукове яде не стаа с нафта я залях не стаа с кока кола не стаа само 2 праскания от Меглио и трак леко с чука и се свали
9 мнения
• Страница 1 от 1