…искаш да станеш Софиянец?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 12 Ное 2008, 14:57

WilliamsF1Team написа:Е тя си е пренаселена...

Трябва да има гражданство. Пише ли ти на личната карта София, значи живееш тук, ако не живееш там където ти пише...

Ама ти верно ли си толко средновековно-феодален в мисленето си или само се праиш?

Гражданство има още в Россия - ако те влече - заминавай, едва ли ше те върнат; Но едва ли ше ти дадат и Московско гражданство :mhihi:

Проблемите с урбанизацията се решават на ниво държавна политика. Примерно - правиш местните данъци в София по-високи и от събраните пари наливаш в западащите региони за да правиш по-атрактивни.

Имаше една статия от Карбовски; Основната идея и беше - живота в столицата трябвада е скъп, а в центъра на столицата - невъзможно скъп. И нещата ше си дойдат сами на мястото.

ps. лично аз съм роден в София, да не си помислиш, че се самозащитавам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 12 Ное 2008, 15:09

Аз само ще се обърна към гореспоменатия Генади с великото му изказване. Окей съм със всичко казано, но ..

Че си "майносвам"-е колкото искам и винаги че си говоримЕ по-правилно от вас там, уЕ копеуе ... шот аз нещемЕ да идемЕ там у вашия миризлив град, да ядемЕ кисеуо муЕко ,ако ме разбираш брато/братле/бате и да се научимЕ да "миекаме" на правиуен софийски-български, разбииш ли, бате, ай бЕгай у уЕво (нали така беше).

Който го познава този, да му предаде, моля ;), а да ... МАЙНА!!!
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 12 Ное 2008, 15:11

vicho написа:
Да делиш хората на граждани и селяни е много посредствено мислене. :idea:

:yes:
И аз тва казвам. А и в моя пост имаше сарказъм.
Иначе, знам че тоя дебат с тебе сме го водили и преди :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 12 Ное 2008, 19:04

Не че искам да обидя или похваля някого, но доколкото помня, в България най-книжовен български се говори в Северна българия или иначе казано между търново и Варна. Ще се опитам да намеря дали има такова изследване ...

Мен лично диалекта не ме дразни, напротив, в първи курс, първата 1 седмица, точно с това се забавлявахме, кой на кое от кой край как му вика ...

п.с. тва с бате-то е адски дразнещо, и имам лошото усещане, че навлезе от Бат Сали в 2-рия сезон на Биг Брадър :mhihi: и за жалост е адски модерно у столично :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 12 Ное 2008, 19:14

не :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 12 Ное 2008, 20:41

Винаги ми е било смешно като се почне да се говори за Софиянци и селяни!
Имам касмета бащата да има пари и можех да си купя жилище в София ,но защо да вися цял живот в задръстванията ,да гледам бетон и да не знам кай сезон е да не мога да изпия едно кафе на спокойствия!
Вместо това си зех един апартамент ново строителство в Хасково и един офис който пускам под наем и след някоя година -1 бмв в София!
Просто ми е жал за сума ти нещасни селяни теглили ''доживотни кредити'' за смешни кутийки само и само да станат Софиянци!Аз си отивам на село и ако има повече умни селяни като мен дано най-после да оставим Софиянците на спокойствие да си живеят/това последното го казвам без капка ирония,просто найстина е гадно като се влачим от провинцията и правим тука егати и лудницата/!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 12 Ное 2008, 20:42

aйде уелкъм ин софия ...
:mhihi:
тва го сътвириха вчера
Изображение
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: хората да го гледат тъпо

Мнение от bmw318_94 » 12 Ное 2008, 20:47

ново паркомясто :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 12 Ное 2008, 20:52

Аз пък мисля, че колкото повече хора има в една община толкова по-богата е тя и общините трябва да привличат хората а не да ги гонят щото били селяни :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 12 Ное 2008, 21:28

ja написа:Аз пък мисля, че колкото повече хора има в една община толкова по-богата е тя и общините трябва да привличат хората а не да ги гонят щото били селяни :)

стига да са си променили адресните регистрации и да си плащат данъците в нея ... ама то тва 1 на 1000
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 12 Ное 2008, 21:45

Aми да, т'ва е така, ама аре са сетете се колко "софиянци" дават апартаменти под наем на черно и кой е ощетения в случая :)

Истината е, че болшинството софиянци не ги е*е нито за София, нито за България, интересуват се единствено от собствения си г*з и това няма скоро да се промени ;)

ПС. Нямам никви стремежи свързани с живот в София ;)
In Ban We Trust!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Ное 2008, 22:06

AHTuBuPyC написа:Не че искам да обидя или похваля някого, но доколкото помня, в България най-книжовен български се говори в Северна българия или иначе казано между търново и Варна. Ще се опитам да намеря дали има такова изследване ...

Мен лично диалекта не ме дразни, напротив, в първи курс, първата 1 седмица, точно с това се забавлявахме, кой на кое от кой край как му вика ...

п.с. тва с бате-то е адски дразнещо, и имам лошото усещане, че навлезе от Бат Сали в 2-рия сезон на Биг Брадър :mhihi: и за жалост е адски модерно у столично :confused:

Не съм съгласен ,много меко говорят и в Търново и във Варна няма как да е най-книжовен.Вярно е ,че тук в София се използват и много типично шопски думи,но като се заслушаш в новините на БНТ и БТВ и тн си говорят баш на софийски :mhihi:

А за "Бате" епитета се ползва наистина много напоследък,преди това беше брато ,копеле, итн.
А "бате" най много винаги се ползвало от мангалите :mhihi:
и аз го употребявам чат пат ,но като го кажа няколко пъти и винаги се сещам за мангалите и го изключвам набързо за известно време 8)
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Ное 2008, 22:10

vld написа:но като се заслушаш в новините на БНТ и БТВ и тн си говорят баш на софийски :mhihi:
:shock: дай пак... :help:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Ное 2008, 22:13

Bogat-Beden написа:
vld написа:но като се заслушаш в новините на БНТ и БТВ и тн си говорят баш на софийски :mhihi:

Що какво да не би да не е вярно :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isa » 12 Ное 2008, 22:14

vld написа:
Bogat-Beden написа:

Що какво да не би да не е вярно :?:

Айде, не се карайте, на турски...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата