Проблем с централното...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: M550d

Проблем с централното...

Мнение от LANA » 09 Ное 2008, 19:18

Много странен проблем имам с централното и по-цпециално със машинката на задна дясна врата.
Беше изгоряла и си купих една втора употреба (оказа се, че върви комплект с бравата...)
Смениха я в сервиз и си бачкаше, но по едно време започна ту да работи - ту не :( Помислих си, че е изгоряла отново но като се опитах да я отключа за да разглобя вратата се оказа, че все едно е откачена пръчката за отключване... и не мога да си отключа врата :(
Вчера обаче пробвах (нали съм упорит и тъп) и се отключи :shock: все едно пак си се беше закачила. От вчера няколко пъти вече го прави този номер, а като махнах кората всичко си е закачено здраво :shock:
Някой има ли идея за какво иде реч, щото аз нямам логично обяснение на тази работа :?:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 09 Ное 2008, 21:25

Колега след като са ти го правили в сервиз ... защо не я закараш и не им кажеш че има проблем .. а всичко си е здраво да ти го оправят ;)
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, E87, F25

Мнение от xts » 09 Ное 2008, 22:23

Аз имам същия проблем със същата врата. До сега не съм правил нищо, но мисля, че ако сменя машинката ще се оправи.
Ти нова машинка ли сложи? Защото според мен тя ти играе номера. В полезни теми имаше една тема за ремонт на машинките, погледни там може да намериш отговор на твоя проблем.

Аватар

Re: Проблем с централното...

Мнение от mariqn_m » 10 Ное 2008, 0:09

LANA написа:Много странен проблем имам с централното и по-цпециално със машинката на задна дясна врата.
Беше изгоряла и си купих една втора употреба (оказа се, че върви комплект с бравата...)
Смениха я в сервиз и си бачкаше, но по едно време започна ту да работи - ту не :( Помислих си, че е изгоряла отново но като се опитах да я отключа за да разглобя вратата се оказа, че все едно е откачена пръчката за отключване... и не мога да си отключа врата :(
Вчера обаче пробвах (нали съм упорит и тъп) и се отключи :shock: все едно пак си се беше закачила. От вчера няколко пъти вече го прави този номер, а като махнах кората всичко си е закачено здраво :shock:
Някой има ли идея за какво иде реч, щото аз нямам логично обяснение на тази работа :?:

Значи отстрани на самото купе кЪдето се закопчава вратата отвиваш леко двата болта доколокото да може да се мърда закопчалката полека, с торс ключ маи бяха и затваряш вратата.После леко отваряш вратата от дръжката като внимаваш да не се размърда закопчалката която вече се е фиксирала на купето по тоя начин и затягаш болтовете и няма да имаш този проблем с отварянето, да си мислиш че имаш нещо откачено отвътре към вратата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от LANA » 10 Ное 2008, 10:16

Значи нямам проблем с отварянето на врата, а с отключването и ;)
Иначе машинката е втора ръка, но по всяка вероятност ще се върна в сервиза да я чекнат.
10х за идеята с ремонтирането... ще се пробвам да си оправя старата, която се дондурка в багажника
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328i
Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)

Re: Проблем с централното...

Мнение от tin » 10 Ное 2008, 10:44

LANA написа:Беше изгоряла и си купих една втора употреба (оказа се, че върви комплект с бравата...)

а разбра ли защо е изгоряла ... то от тма се почва :confused: преди да се смени нещо

на мен моторчетата изгоряха когато бяха накусао 4-5 кабела за най малко 1 час ... т.е. греело си е яко ... да нямаш ел.проблем?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от LANA » 10 Ное 2008, 14:53

ами нямам идея защо е изгоряла, така я взех с неработеща врата. Но сега след като и тази машинка създава проблеми чвно има нещо :roll:
Това ми беше идеята дали някой се е сблъсквал с такъв проблем, защото нямам логично обяснение за поведението и :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328i
Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)

Мнение от tin » 10 Ное 2008, 16:03

LANA написа:ами нямам идея защо е изгоряла, така я взех с неработеща врата. Но сега след като и тази машинка създава проблеми чвно има нещо :roll:
Това ми беше идеята дали някой се е сблъсквал с такъв проблем, защото нямам логично обяснение за поведението и :confused:

ами аз с мойто купе и ходих 1-2 месеца по мъките ...

1.разглоби жабката и кората на вратата виж дали жиците са напълноо изправни, при мен са 6 на брой , 3 за управление и 3 за информация (дали е откл/заклю), при тебе сигурно са само 3 за управление
2.виж машинката дали е закачена както трябва както при другата задна врата
3.размени машинките от двете задни врати
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 10 Ное 2008, 18:23

Колеги, това е идейно с лекото развиване на болтовете и напасването. Дали ще почне по-плавно да затваря вратите, ако пробвам да я напасна така? Моята има нужда от бая засилка, докато на някои колеги им се затварят вратите с един пръст.

И двата механизма са почистени и смазани из основи, но това почти не промени нещата... не знам защо.

Иначе, тук бистрихме тема пак свързана с ключалки, ако може да помогне с нещо: "проблем с централното"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, E87, F25

Мнение от xts » 10 Ное 2008, 19:06

И на мен вратите ми се затварят с доста силен тласък. Струва ми се, че е често срещан проблем.
Сподели тук, ако успееш с напасването на ключалките, аз също ще пробвам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 10 Ное 2008, 19:12

liloff написа:Колеги, това е идейно с лекото развиване на болтовете и напасването. Дали ще почне по-плавно да затваря вратите, ако пробвам да я напасна така? Моята има нужда от бая засилка, докато на някои колеги им се затварят вратите с един пръст.

И двата механизма са почистени и смазани из основи, но това почти не промени нещата... не знам защо.

Иначе, тук бистрихме тема пак свързана с ключалки, ако може да помогне с нещо: "проблем с централното"

Колега и аз имам същия проблем :confused:
За да ми се затвори вратата трябва да я засиля със шут, докато на други със леко побутване и си се затваря немога да си го обясня :help:

Относно задна дясна врата и аз го имам тоз проблем но мойта не се отключва и закл изобщо стои си заключена и не я барам странното е че като си купих колата задна лява също не работеше, НО чудо.. по едно време тръгна сама и сега си бачка нормално

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от LANA » 10 Ное 2008, 22:32

мерси за линка с темата 8)
Аз обаче веднъж се опитах да сваля машинката и след като стигнах до момента със свалянето на държача за прозореца се отказах доста бързо (макар и пред финала на разглабянето :uups: ).
Ще разглобя да видя кабелите евентуално, но вече няколко пъти разглабям и сглабям и няма нищо пипано по инсталацията - всмисъл че всичко си е оригинално... Явно ще се ходи на срвиз, ако след поредното разглабяне нищо не открия, но поне имам свалена машинка и ще пробвам да я оправя ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 11 Ное 2008, 0:35

Оооо като свалиш водача на джама, тогава става интересно. Сваляй смело, няма да падне прозореца.

Развиваш болтовете, сваляш по много изкривен начин пина към дръжката и ги почваш едно по едно. После се свалят буксите, за да не накъсаш кабелите. И пак въртиш наляво надясно да излезе ;)

А после слагането е по-забавно, щото всеки път обърквам посоката на слагане на пръчката за вътрешната дръжка.

Назад към E36