Волан с удивителен в жълт цвят

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Волан с удивителен в жълт цвят

Мнение от P_L_A_Y_B_O_Y » 10 Ное 2008, 10:37

Здравейте,
днес сутринта на идване към работа при един ляв завой ми светна на таблото волан с удивителна в жълт цвят, след което за да карам в права линия волана трябваше да ми е леко на ляво, след като оставих колата в гаража ми се наложи да излезне след 3 минути, запалих я и всичко си беше наред. Каква е причината за появата на това нещо на таблото ми? :conf:

Аватар

Мнение от TUZara` » 10 Ное 2008, 14:39

Включил ти се е тракшън контрола :) ако си позасукал леко или е тръгнала колата с вратите напред системата те е контрирала,а това че е трябвало да караш направо с леееееееко крив волан е просто внушение :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 10 Ное 2008, 14:42

TUZara` написа:Включил ти се е тракшън контрола :) ако си позасукал леко или е тръгнала колата с вратите напред системата те е контрирала,а това че е трябвало да караш направо с леееееееко крив волан е просто внушение :winky:

Има си иконка която си е специално за волана, името и беше steering wheel fault - май :uups:
Отваряш книжката на колата и там има изписани всичките причини които може да са. А най-добре не оставяй нещата така и иди в сервиз. Все пак става дума за безопасност ;)
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Ное 2008, 15:07

Поне при Е87 тва значи, че електронната блокировка на волана е неизправна... за Е60 не знам... няма да е лошо да я видиш на диагностика какво пише в ECU-то за грешка... щото сигура е записана...

Тва със сигурност не е TC.... ако не се лъжа на всички (поне) нови BMW-та сработването на TC е триъгълника с обръч около него... е като на Maximal аватара ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от P_L_A_Y_B_O_Y » 10 Ное 2008, 15:09

TUZara` написа:Включил ти се е тракшън контрола :) ако си позасукал леко или е тръгнала колата с вратите напред системата те е контрирала,а това че е трябвало да караш направо с леееееееко крив волан е просто внушение :winky:

Хахаха, че влезнах в завоя с вратите влезнах... ама не съм си внушил нищо, даже спрех за малко, тръгнах и си ходеше на лево да му се невиди... след малко излизам пак и на връщане пак ше пробвам и ако требва да се кара в сервиз и за това нещо ше откачим вече ... :bcry:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от P_L_A_Y_B_O_Y » 10 Ное 2008, 15:19

Mollov написа:Поне при Е87 тва значи, че електронната блокировка на волана е неизправна... за Е60 не знам... няма да е лошо да я видиш на диагностика какво пише в ECU-то за грешка... щото сигура е записана...

Тва със сигурност не е TC.... ако не се лъжа на всички (поне) нови BMW-та сработването на TC е триъгълника с обръч около него... е като на Maximal аватара ;)

Това на Maximal на аватара си мига от 1ва до 3та като я нагазим, ама тоя номер с волана ми го прави за 1ви път, като до сега доста пъти съм се въртел тук там, а най-интересното е, че колата я карам от горе долу 1 месец и миналата седмица бях при едно момче което работи в Камор, включи си човека лап топа към колата и каза, че колата е доста добра и съм извадил доста късмет, че съм попаднал на нея има за смяна два филтъра единия този към турбото а другия някаде под шофьорската седалка доколкото помня... за какво така се насмита звяра незнам... :(

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Ное 2008, 15:35

Ти добре, че имаш TC, DSC и т.н., че да си се Увъртял вече някъде... но DSC-то се активира при нужда т.е. затва триъгълника с обръча примигва когато сработва... ако свети постоянно значи е деактивирана функцията... а тва волана дето ти е светнал няма нищо общо със системите за сигурност при приплъзване, боксуване и т.н.... ходи на диагностика (е при тоз чиляк с лаптопа) да се види от какво е... да не стане някоя беля и да засвети постоянно...

P.S. За сефте чувам за филтър под седалката.... :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от P_L_A_Y_B_O_Y » 10 Ное 2008, 16:23

Еми може би аз не се произнесох както трябва, не е под седалката директно а от долу, каза че е некъв евтин, махат се от долу корите и лесно се сменява, а също така каза, че този за към турбото е по добре да го сваля и да го зачистя защото дори и да отида в Камор или Дару ше ми сложат някакъв ментак и е по добре да си ползвам заводския :), а иначе на връщане нямаше проблеми с волана, а влязох къде къде по грубо от сутринта.... ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 10 Ное 2008, 16:53

Колега,

кажи маршрута, по който минаваш, за да имаме "едно на ум" всички, които сме в района :lol:

Чета, че караш с 250 по магистралата, за работа караш с вратите напред...
Представям си вечер на 2 ракии какво ще е... :lol: :lol: :lol:

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 10 Ное 2008, 16:55

:mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от P_L_A_Y_B_O_Y » 10 Ное 2008, 16:56

хахахаха, Колю ... Не пием карал.... хахахахах

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 10 Ное 2008, 17:01

P_L_A_Y_B_O_Y написа:хахахаха, Колю ... Не пием карал.... хахахахах

:yes:

И аз се опитвам, ама не ми се отдава много и затова 320i :mhihi:

Аватар

Мнение от TUZara` » 10 Ное 2008, 23:54

извинявам се за неграмотността си тогава.Помислиш че е тракшъна :mhihi:

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 11 Ное 2008, 2:47

Що ли дотука никой не позна каква е тая индикацийка, разбирачи :mhihi:
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 11 Ное 2008, 7:21

Другото което може да е steering wheel lock fail или нещо от сорта, помня, че на Е90то ни си светкаше когат иска :)
Изображение

Следваща

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series