Волан с удивителен в жълт цвят
Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- P_L_A_Y_B_O_Y
- кандидат ентусиаст
-
Волан с удивителен в жълт цвят
Здравейте,
днес сутринта на идване към работа при един ляв завой ми светна на таблото волан с удивителна в жълт цвят, след което за да карам в права линия волана трябваше да ми е леко на ляво, след като оставих колата в гаража ми се наложи да излезне след 3 минути, запалих я и всичко си беше наред. Каква е причината за появата на това нещо на таблото ми?
днес сутринта на идване към работа при един ляв завой ми светна на таблото волан с удивителна в жълт цвят, след което за да карам в права линия волана трябваше да ми е леко на ляво, след като оставих колата в гаража ми се наложи да излезне след 3 минути, запалих я и всичко си беше наред. Каква е причината за появата на това нещо на таблото ми?

TUZara` написа:Включил ти се е тракшън контролаако си позасукал леко или е тръгнала колата с вратите напред системата те е контрирала,а това че е трябвало да караш направо с леееееееко крив волан е просто внушение
Има си иконка която си е специално за волана, името и беше steering wheel fault - май

Отваряш книжката на колата и там има изписани всичките причини които може да са. А най-добре не оставяй нещата така и иди в сервиз. Все пак става дума за безопасност

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Поне при Е87 тва значи, че електронната блокировка на волана е неизправна... за Е60 не знам... няма да е лошо да я видиш на диагностика какво пише в ECU-то за грешка... щото сигура е записана...
Тва със сигурност не е TC.... ако не се лъжа на всички (поне) нови BMW-та сработването на TC е триъгълника с обръч около него... е като на Maximal аватара
Тва със сигурност не е TC.... ако не се лъжа на всички (поне) нови BMW-та сработването на TC е триъгълника с обръч около него... е като на Maximal аватара

- P_L_A_Y_B_O_Y
- кандидат ентусиаст
-
TUZara` написа:Включил ти се е тракшън контролаако си позасукал леко или е тръгнала колата с вратите напред системата те е контрирала,а това че е трябвало да караш направо с леееееееко крив волан е просто внушение
Хахаха, че влезнах в завоя с вратите влезнах... ама не съм си внушил нищо, даже спрех за малко, тръгнах и си ходеше на лево да му се невиди... след малко излизам пак и на връщане пак ше пробвам и ако требва да се кара в сервиз и за това нещо ше откачим вече ...

- P_L_A_Y_B_O_Y
- кандидат ентусиаст
-
Mollov написа:Поне при Е87 тва значи, че електронната блокировка на волана е неизправна... за Е60 не знам... няма да е лошо да я видиш на диагностика какво пише в ECU-то за грешка... щото сигура е записана...
Това на Maximal на аватара си мига от 1ва до 3та като я нагазим, ама тоя номер с волана ми го прави за 1ви път, като до сега доста пъти съм се въртел тук там, а най-интересното е, че колата я карам от горе долу 1 месец и миналата седмица бях при едно момче което работи в Камор, включи си човека лап топа към колата и каза, че колата е доста добра и съм извадил доста късмет, че съм попаднал на нея има за смяна два филтъра единия този към турбото а другия някаде под шофьорската седалка доколкото помня... за какво така се насмита звяра незнам...

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ти добре, че имаш TC, DSC и т.н., че да си се Увъртял вече някъде... но DSC-то се активира при нужда т.е. затва триъгълника с обръча примигва когато сработва... ако свети постоянно значи е деактивирана функцията... а тва волана дето ти е светнал няма нищо общо със системите за сигурност при приплъзване, боксуване и т.н.... ходи на диагностика (е при тоз чиляк с лаптопа) да се види от какво е... да не стане някоя беля и да засвети постоянно...
P.S. За сефте чувам за филтър под седалката....
P.S. За сефте чувам за филтър под седалката....

- P_L_A_Y_B_O_Y
- кандидат ентусиаст
-
Еми може би аз не се произнесох както трябва, не е под седалката директно а от долу, каза че е некъв евтин, махат се от долу корите и лесно се сменява, а също така каза, че този за към турбото е по добре да го сваля и да го зачистя защото дори и да отида в Камор или Дару ше ми сложат някакъв ментак и е по добре да си ползвам заводския
, а иначе на връщане нямаше проблеми с волана, а влязох къде къде по грубо от сутринта.... 

- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series