Зимни гуми и скоростни индекси?!
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Зимни гуми и скоростни индекси?!
Колеги търся си зимни гуми... търся гуми среден клас размер 205/65 R 15 ... но повечето , които се предлагат на пазара са със скоростен индекс Т = 190 км/ч ... значи намерих с индекс Н= 210 км/ч само на KUMHO, за 169 лв бройката.... , дали си заслужават или да търся нещо друго... независимо че е с индекс Т? 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
първо мисля че дънлоп имат с Н индекс от тоя размер.
можеш да провериш в www.kamortyres.com
второ да ти каза относно скоростния индекс аз не виждам как можеш да караш зимата с скорост над 150-160км така че и Т щв ти вършат работа
можеш да провериш в www.kamortyres.com

второ да ти каза относно скоростния индекс аз не виждам как можеш да караш зимата с скорост над 150-160км така че и Т щв ти вършат работа

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Иван Стоянов написа:Най-добра зимна гума за мен е Вредщайн.Естествено от средния клас:)
Какви парички е?

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Вредщайн
Аз точно за зимните йм гуми съм чувал не добри отзиви за разлика от летните
иначе за мен най-добрата зимна гума е Дънлоп казал съм по сняг с Уинтерспорт М3 и поведението на пътя е без забележки от където и да го погледнеш

Аз точно за зимните йм гуми съм чувал не добри отзиви за разлика от летните

иначе за мен най-добрата зимна гума е Дънлоп казал съм по сняг с Уинтерспорт М3 и поведението на пътя е без забележки от където и да го погледнеш

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
VesoPesa написа:Вредщайн![]()
Аз точно за зимните йм гуми съм чувал не добри отзиви за разлика от летните![]()
Би ли споделил колега по точно къкви са лошите отзиви за таз доста добра според доста хора зимна гума
- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
Парите са о/о 180лв.за 205/65/15 за бройка;)Малко се израсих но при задно не рискувам.Все пак един живот имам;)
- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Гумите са Мишлен Пилот 

смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея парииначе успех
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега , наистина май повече от 190 км/ч не си е работа на зимни гуми
Аз миналата зима на магистралата в посока Пловдив влязох в един не много остър ,но все пак завой с 235 км/ч и като скочих на спирачките в баш завоя колата стана като Икарус на лед ,почна да се гърчи като незнам какво
Дотук не чух някой да кара с истинска зимна гума за лед и сняг
Всичко това което се изброи на пълна газ в затворено трасе или най-лошото в планината с много сняг и лед на места просто кара колата да не се движи ...
Аз лично се отказах да си продавам Карвинг-а на Пирели , имам 8 мм грайфер скоро ще си качвам шпер касетата на диф-а и тази зима предчувствам разплакани куатрота и тем подобни изчадия на зимното състезание в Ловеч
Георги Пенчев

Дотук не чух някой да кара с истинска зимна гума за лед и сняг

Аз лично се отказах да си продавам Карвинг-а на Пирели , имам 8 мм грайфер скоро ще си качвам шпер касетата на диф-а и тази зима предчувствам разплакани куатрота и тем подобни изчадия на зимното състезание в Ловеч

Георги Пенчев
- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Гледам, че споменахте нещо относно Мишлен пилот алпин. Изпаднаха ми такива на около 2000 км 2007 година производство 205/60/16 задни и 205/55/16 предни. Гумите найстина са много хубави мек грайфер и т.н. каквото съм чувал че се гледа. Та дали ще се справя добре колата с тези гуми? Тъй като нямам намерение да търся други, че ми писна и мисля утре да ги слагам.

E34, E38
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2