Какви зимни гуми и вериги ?
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
Какви зимни гуми и вериги ?
Здравейте колеги за пръв път ще ходя с бимата на планина (става въпрос за Цигов Чарк през декември) Интерисува ма колегите с повече опит да ме посаветват какви гуми да си взема и какви вериги.Други години е имало бая бая сняг и се притеснявам като се натовари много колата и като клекне малко да не заседне някаде в снега..
П.С. Ис - купе
П.С. Ис - купе

a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Колега за гуми вериги и спреиове има мн писано.Ако има много сняг по добре върви е реиса,миналата година първия сняг ме хвана точно на качване от Смолян за Пампорово и беше голям кеф със зимни гуми на трета на оборот и пак боксувах.А ако не си карал на сняг до сега, не си катерил балкан в зимни условия и не си слагал вериги,препоръчвам ти РЕИСЧЕТО не си разваляи празника,но се пак ти си знаеш най-добре.Успех в правилния избор.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
pistata9889 написа:Колега за гуми вериги и спреиове има мн писано.Ако има много сняг по добре върви е реиса,миналата година първия сняг ме хвана точно на качване от Смолян за Пампорово и беше голям кеф със зимни гуми на трета на оборот и пак боксувах.А ако не си карал на сняг до сега, не си катерил балкан в зимни условия и не си слагал вериги,препоръчвам ти РЕИСЧЕТО не си разваляи празника,но се пак ти си знаеш най-добре.Успех в правилния избор.
Качвал съм, карал съм на сняг но не и с RWD и с купе което що годе е ниско.Гуми вече си избрах само се чудя м-ду 195\65\15 или 185\65\15 , има ли значение какви вериги да си търя ? Автобусчето ще го пропусна ,мерси все пак за савета

a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
стан написа:185 с вериги меча стъпка - ядове никви
да, щом ще караш в сняг, максимално тясна гума, в случая за е36 - 185ца
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- pistata9889
- ентусиаст
-
Търси вериги на Кйонинг меча стъпка както казва колегата,много са здрави,няма да згрешиш три години карах с такива,всеки вторник и сряда маршрут Пловдив–Девин -Доспат.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Моето мнение е, че гумите са добра инвестиция, но не се хвърляй на скъпи вериги.
Даже на заем вземи.
Като чест посетител на родопите съм останал с впечатление, че:
- по принцип декември няма толкова много сняг.
- във времето на сезона пътят се чисти ултра бързо.
При плитък или изчистен сняг веригата ти е по - скоро минус.
Ако си купиш верига, някаква клкото да я представиш при поискване. Нито коалта е толкова рискова, нито пътят, че едни добри гуми да не ти свършат работа.
А веригите по принцип са за размер на гумата, така че нема да ти служат цял живот.
Даже на заем вземи.
Като чест посетител на родопите съм останал с впечатление, че:
- по принцип декември няма толкова много сняг.
- във времето на сезона пътят се чисти ултра бързо.
При плитък или изчистен сняг веригата ти е по - скоро минус.
Ако си купиш верига, някаква клкото да я представиш при поискване. Нито коалта е толкова рискова, нито пътят, че едни добри гуми да не ти свършат работа.
А веригите по принцип са за размер на гумата, така че нема да ти служат цял живот.
- Fillimonov
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 525D
Здравейте, за Е36 318IS ми изпаднаха зимни гуми 205/70R15 има ли шанс да станат или да продължавам да търся?
- agent smit
- младши ентусиаст
-
pistata9889 написа:Търси вериги на Кйонинг меча стъпка както казва колегата,много са здрави,няма да згрешиш три години карах с такива,всеки вторник и сряда маршрут Пловдив–Девин -Доспат.

Скъпите вериги си струват всеки лев, защото са ковани и следователно здрави. Евтините имат заварки и се късат често. С хубави зимни гуми може и да не ти се наложи да слагаш веригите, но да си подготвен в планината е безценно

Последна промяна agent smit на 10 Ное 2008, 20:40, променена общо 1 път
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Стават бе, едва ли 3 см са фатални. Дзвера е прав общо взето всички вериги са еднакви и където колата се движи без вериги по-добре без тях
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Бахти как ги слагате тия вериги
Аз миналата зима на едно място ,като затънах малко ви си викам "ей са ше сефтосам веригите"
Слизам и какво да видя ,аз имам по 1см. между гумата и калника,щях да стана на маймуна докато ги сложа
Естествено се отказах,влязох си пак в колата малко лашкане 1-задна и илязох
Така ,че моя съвет е хубави гуми и това е

Аз миналата зима на едно място ,като затънах малко ви си викам "ей са ше сефтосам веригите"
Слизам и какво да видя ,аз имам по 1см. между гумата и калника,щях да стана на маймуна докато ги сложа

Естествено се отказах,влязох си пак в колата малко лашкане 1-задна и илязох

Така ,че моя съвет е хубави гуми и това е

- pistata9889
- ентусиаст
-
Неволята учи,иначе не е трудно,особено с новите вериги.Прекарваш ги по гумата,закопчаваш от вътрешната страна и после от външната,слагаш обтяжния ластик и тръгваш,после след около 100-150м спираш и обтягаш допълнително ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.Стегната ли е веригата няма ядове после,а и нещо друго спадаш и малко гумите.А на които не му се е налагало да пътува в истински зимни условия тои не държи на качеството на веригата,а които не иска да прави такава инвестиция съм предложил по горе реиса.Нищо лично просто реализъм.А и Родопите не са от най-чистените,имам мн истории,ама ако тръгна да разказвам ще трябва да се местя в "Страхотни истории"
pistata9889 написа:Колега за гуми вериги и спреиове има мн писано.Ако има много сняг по добре върви е реиса,миналата година първия сняг ме хвана точно на качване от Смолян за Пампорово и беше голям кеф със зимни гуми на трета на оборот и пак боксувах.А ако не си карал на сняг до сега, не си катерил балкан в зимни условия и не си слагал вериги,препоръчвам ти РЕИСЧЕТО не си разваляи празника,но се пак ти си знаеш най-добре.Успех в правилния избор.
Охххх обичам го прехода Асеновград - Смолян, щото като го минавам знам че се пребирам в родния край

Миналата година точно по време на най-големия сняг 1-ви срещу 2-ри януари се пребирах и ви казвам няма такъв кеф

- Ivaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 M3 Convertible
Re: Какви зимни гуми и вериги ?
EcLipSeR написа:Здравейте колеги за пръв път ще ходя с бимата на планина (става въпрос за Цигов Чарк през декември) Интерисува ма колегите с повече опит да ме посаветват какви гуми да си взема и какви вериги.Други години е имало бая бая сняг и се притеснявам като се натовари много колата и като клекне малко да не заседне някаде в снега..
П.С. Ис - купе
Ако взимаш нови гуми вземи по тесни и високи за сняг и да не са китайски.А ако слагаш вериги ги сложи на някой по стари гуми,да не са много високи и да не са с голям грайфер щото веригите много режат и ако са хубави гумите ще ги пре..бат.
Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Сервизно обслужване на БМВ