"Всеки БМВ-ентусиаст рано или късно си купува Е30"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Ное 2008, 17:11

Bogat-Beden написа:За е30 специално-не знам,не съм карал много-само тест драйв ,щях да си купя наистина без пари 325и е30,но се отказах заради десния волан.За мене не е това,което е за истинските сектанти(ентусиасти),какъвто аз не съм :uups: .Купих си по-късно е36,знаеш що за кола е от личен опит,аз съм от този тип ламери ,дето предпочитам по-ново и по-луксозно,но естествено просто нямам фин.възможност засега :roll: Но това не значи ,че много от хората тук не могат да намират нещо повече в тея коли,отколкото аз и ти(например)Моето скромно мнение :)

Ами някой от колегите ми, там, където работех, ти знаеш, беха точно от тоя тип и на това мнение.
Вземаха си Е30 -ки. Даже идн е член на форума, има с инеколко.
Един я взел за дрифт, че била по - дрифтърска. Втори я взел за фенство, щото била по - фенска и яка, па той не обичал да дрифти. Трети я взел за гонки...
Дааам...

КОЕ Е ОБЩОТО МЕЖДУ ТЯХ?
Общото е, че Е30-ките им са постоянно в сервиза, пък момчетата се фенове. Оправат едно, па друго се развали. Туй е, Петруне, туй дето не може да ми убегне и като непрофесионалист. Вътрешно те че им намират нещо, намират им. Ама дотук с легендата за "безсмътните" Е30.

Според мен всеки го влече към младежките му мечти и оттам. Иначе сега да пуснат нови Е30, не мисля, че разбирачите ще скочат натам.
Е30 е в момента кола на гаражните майстори. На хора от бранша, дето сами с иги мъчат и оправят. За всички други ремонтът й е скъпо удоволствие. Читави бройки винаги има, говорим за множеството коли.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 09 Ное 2008, 17:45

не знам защо всички казвате , че е30 се разваляло , като нащо го търкаляме от 93 година , и чак през 2005/2006 видя сериозен ремонт , преди тoва са сменени 3 съединителя , накладки масла филтри и 1 радиатор.
It`s party time !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Ное 2008, 17:53

Не знам какво наричаш сериозен ремонт :) За повечето потребители смяната на радиатора никак не е рутинна работа, а има доста ремонти, като лагери, ролки, накрайници и други, дето са даже по - "малки", но никак не са търпими(и не всеки си ги прави сам) .
Като те гледам какви коли караш, мога да кажа, че в някои случаи животът на колата зависи предимно от поддръжката й. Но това не означава, че всичко по нея не е сменяно. Нито че обикновенните автомобили са на това ниво.

Аз имам един съсед в един друг град. Оня си има ладичка... Мотора е полиран, с капаци, колата лъщи. Отвън и отвътре, отзад и отпред. Даже май климат и е сложил. Той почти не я кара. Като картинка е, бих я снимал за дъвки турбо :) Но това не значи, че ладите са царици на автомобилите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 09 Ное 2008, 18:03

дам така е , винаги е карана със синтетични масла и всички което си следва , видяла е здраво каране , под сериозен ремонт разбирам сегменти и такива неща , но това са 15 години а м-ка никои не кара бавно. Според мен е30 вече не става за всекидневна кола , по добре да си имаш една да е вадиш 1 път в седмицата да си правиш кефа и това е.
It`s party time !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Ное 2008, 18:07

Както се казва в такива случаи, ти немаш Е30-ка. Ти имаш еМ-ка :mhihi:
Е 30 - ки имаме ние, дето ги ползваме семейни коли.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 09 Ное 2008, 18:15

Аз чакам да ми препоръчате кола дето да не и се сменят ролките и накрайниците :roll: :mhihi: и да има само такива "тежки" ремонти!
:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Ное 2008, 18:23

porostorm написа:Аз чакам да ми препоръчате кола дето да не и се сменят ролките и накрайниците :roll: :mhihi: и да има само такива "тежки" ремонти!

Никой не е казал, че са тежки. Само да ти питам, ти в качеството си на гаражен майстор ли се обаждаш или на обикновен потребител :mhihi:
Аз например не бих се хванал сам да си сменя накрайниците, докато за теб съм убеден, че ти не би дал на друг да ти ги сменя.

Да, ама една кола я оценяват потребителите братче. Не феновете.

Стига по темата, то става като Ауди vs БМВ, само че в нашенски модели :mhihi: Некой като си е облъчен, това си е :)
Не е лоша колата, ама по много параграфи й мина времето.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 09 Ное 2008, 18:47

Баш накрайниците ми ги смениха в работата рииш ли :mhihi:
Аз в качеството си на потребител на тоз форум /не знам къде видя, че съм гаражен майстор/ искам да те питам ти на какъв тип майстор даваш да ти смени накрайниците :roll:

Това, което си изброил по-горе не е никакъв ремонт а нормално обслужване.
:yes:

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 09 Ное 2008, 18:51

D3BEP написа:...

Не си длъжен да отговаряш на всяко мнение. Става малко "flood" на пръв поглед. Когато човек има да казва нещо конкретно и градивно по темата, обикновено го прави в един пост, защото, както се вижда, заприличва на чат. Иначе оценявам ентусиазма и хъса ти да помагаш на потребителите. По-хубаво е, обаче, да става чрез ЛС.
Но пък е хубаво, когато има поне наченки на самоконтрол, де...
MORE BEER!

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 09 Ное 2008, 19:48

Пешо написа:
uricatoli написа:Интересно колко е36ци Мки станаха донори... А е30 Мка донор още не съм мяркал :mhihi:

ИМА,ИМА :mhihi:

А що станаха донори?
Щото двигателя на М3 Е36 е успешен,държи на много деяния,и не на последно място лесно се монтира в Е30...
Пък като последен и болезнен фактор,БГ ентусиаста е достатъчно беден,че да не може да си позволи Е30,затова няма толкова М3 донори от тая гама ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 09 Ное 2008, 20:08

uricatoli написа:Интересно колко е36ци Мки станаха донори... А е30 Мка донор още не съм мяркал :mhihi:

То да ми падне едно е30 М3, па ако ще и Ево3 да е и у номера на рамата да е 001, демек от 600те бройки първата да е, ше я мина с флекса таван и на две като стой та гледай, а М3 е30 донори няма, щото пари от тях не се правят, никой нема даде пари за части от е30 М3, ама за е36 се дават, щото едно е36 с много малко става на М3 и то като цяло и като фейс и като окачване и като мотор, а е30ката да стане на М3 е по-лесно като я вкараш да и смениш рамат отколкото да режеш панелите и да ги насаждаш :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 09 Ное 2008, 20:33

Карал съм две е30 .Е ,докато бях по- млад 20-30ставаше и адски бях впечатлен . Сега имам Е34 и е39 /взета под женско влияние / Е34 -вярно ,че мъжка,че визия ,че кораб , като я карам всеки път настръхвам ... Но вчера и днес навъртях към 700 км с е39-та . ... На черното бяло не мога да кажа . По-луксозна ,по-безшумна , по-стабилна .
    Е30-та вече не е кола за всеки ден .

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 09 Ное 2008, 20:37

Ех що се карате,секи кара каквото му харесва
Аз съм Фен на Е30 това е легенда,спор няма,Е36 била по добра,по лесно се кара по добра платформа е,да така е,но не е Е30 няма го това първично усещане което ни харесва
Няма настроика на задния мост Е30,Е36 има по добра платформа за дрифт е,ще цитирам Тодор Дунев "от тея БМВ та нищо не става" :mhihi: тои се пошегува разбира се :D
И затова си купуваш НИСАН 200сх и си дрифтиш щот е по добър от Е36 :winky: :winky: :mhihi:
И да подразна Сонката
Е30 :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
И с пожелание да си купи Нисан,Тошко ти го каза :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 09 Ное 2008, 22:36

Аз нисан нема си зема, мое несъм ентусиаст, ма съм фанатик, и ше си карам е36цата. а за първичното не си прав брат ми. Земи едно е30 ама пълен сток, по-добре 18ка, погледни я отпред, нема толко грозна кола, една такава като на кокили чучнала, едни такива присвити калници, 4 фара, едни бъбреци, и некъв трапец отгоре за джам. а е36 е хем семпла, хем хищна, затова навремето докато небеше популярно пред всеки кодовот название на модела, и се знаеше, е30 е междинката, а е36 и казвахме котка, що котка, щото е се едно приклекнала и присвила очите и дебне плячката, хем семпла, хем хищна, така, че всеки модел си има приимуществото и е21 и е30 и е36 и е39 и е46 и е90. Дали са безлични или не е друг въпрос, щото един фанатик щи каже е тва е истината, ама един практик щи каже ти луд ли си бе, това е за надин, така, че това е положението, едни са ретрофили, други са модофили, а трети са практични, е пак давам пример със себе си, че ми е пред очите, имах си е32ка, нема такава класика, имах си и е30ка, много читава колица. И сдвете се разделих, щото имаше, по-важни неща, имаше нужда от практичност, сега си карам една от колите на концерна дето най-не съм харесвал, е влюбен съм в нея, на тоя етап за друга неща и да чуя. Така, че това е, кой квот харесва, това кара, ама да ми каже някой, че рано или късно всеки БМВ ентусиаст си взимал е30, е да ме еизвинява, ама това си е чиста проба позьорщина.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 09 Ное 2008, 22:50

Офтопик:

Жалко, че не се вписвам в графата ентусиаст, нито съм имал Е30, нито съм карал.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата