Partition Magic HELP
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Partition Magic HELP
накратко С: ми е разделено на С: и D: на 2х10ГБ, с партишън меджика отварям, правя D: 2GB, създавам на остатъка от 8GB H: и MERGE C: и H:, рестартирам и нъц
иска бутъбъл диск
има ли възможност да се възтанови, че не ми се реинсталва

има ли възможност да се възтанови, че не ми се реинсталва

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Малко неправилно си използвал PM, затва е станало така
Май нямаш шанс.... виж си FAT-а в кво състояние е... и partition table... ма тва с PM май няма да стане...

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Къф FAT бе...XP-то е на NTFS...както и да е...има една програмка Get Data Back...май така се казваше и върши работа 

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Това са големи мизерии фат таблиците на тия дискове, освен да опиташ с една друга програма, която ми е връщала дискове от смъртта! Казва се acronis disk director suite, мисля че я има в дата.бг, сваляш и създаваш буутващ диск, след което я зареждаш и прегледай какви опции предлага. Много е силна и ако тя не стане, едва ли нещо друго ще помогне. Всъщност може и по-базовата версия Acronis partition expert.
BMW only!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
След като си сливал системното устройство с друго устройство, работата е свършена.
ДОри и нещо да може да се направи, не си струва усилията.
ВЪпросните програми отгоре могат да възстановят отделни файлове, за да проработиш ти трябва 1:1 инсталация... Почти никакъв шанс.
Рестрорето с нищо не може да ти помогне и всъщност е извън играта в случая.
Значи, партитишън меджик може да успее да раздели системното устройство и да ти запази инсталацията. Обособява ново устройство от празното място на първото. Но при обединение с друго винаги се приключва а всичко, записано и на двете. По - лошо е от формат.
Моят съвет: ако нямаш ценни файлове просто си преинсталирай и не си губи времето, а после си създай копие - имидж на системата, например с нортън гоуст. Така и обединението ще е факт и занапред ще имаш спасителен диск.
Ако имаш ценни файлове, търси акронис и други.
Поздрави!
ПП. И оттук нататък като не ти стига мястото, просто мести новите инсталации и автоматичните ъпдейти на ново устройство. Не е голяма разликата. Просто гледай и двете да са FAT32 или NTFS
ДОри и нещо да може да се направи, не си струва усилията.
ВЪпросните програми отгоре могат да възстановят отделни файлове, за да проработиш ти трябва 1:1 инсталация... Почти никакъв шанс.
Рестрорето с нищо не може да ти помогне и всъщност е извън играта в случая.
Значи, партитишън меджик може да успее да раздели системното устройство и да ти запази инсталацията. Обособява ново устройство от празното място на първото. Но при обединение с друго винаги се приключва а всичко, записано и на двете. По - лошо е от формат.
Моят съвет: ако нямаш ценни файлове просто си преинсталирай и не си губи времето, а после си създай копие - имидж на системата, например с нортън гоуст. Така и обединението ще е факт и занапред ще имаш спасителен диск.
Ако имаш ценни файлове, търси акронис и други.
Поздрави!
ПП. И оттук нататък като не ти стига мястото, просто мести новите инсталации и автоматичните ъпдейти на ново устройство. Не е голяма разликата. Просто гледай и двете да са FAT32 или NTFS
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
всичко е NTFS.
истината е, че имам 2 инсталирани програми, които няма как да ти инсталирам наново...
ще изчакам до понеделник и явно ще се обърна към специалист.
system restore ми е изключено и даже да се реперне по някакъв начин аз няма да мога да се справя, за жалост не съм компетентен до толкова
въпросът ми е дали ще може да се възвърне всичко по старо му без реинсталация
истината е, че имам 2 инсталирани програми, които няма как да ти инсталирам наново...
ще изчакам до понеделник и явно ще се обърна към специалист.
system restore ми е изключено и даже да се реперне по някакъв начин аз няма да мога да се справя, за жалост не съм компетентен до толкова

въпросът ми е дали ще може да се възвърне всичко по старо му без реинсталация

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Систем ресторе е опция на уиндоуса. Тя е тотално извън играта и плюс това тя възстановява инсталации и настройки, това, което си направил, е тотално отвъд възможностите й. Тя няма да познае новото устройство, първо!
След като преди време намериха парче от харддиска на лаптоп от катастрофирал самолет, при това обгоряло, и възстановиха информация от него, аз лично считам, че няма невзможни неща.
Въпросът е до ресурси и време. Ще ти обясня по моите скромни познания какво се е слчило.
По принцип нещо, записано на харда, не се трие. Трие се само от т.нар. ФАТ таблица, даже и при форматиране.
Хардът записва по особено правило. Дискът се разделя на равни сектори, файлът се заисва на части, като например в един сектор записва част, после в два не записва(главата се върти бързо). А Фат таблицата носи информация откъде и как да се прочете файла.
Файловете се трупат "един върху друг". ФАТ талицата "помни" как да се прочетат "неизтритите".
По принцип най - добър шанс за възстановяване имат скоро записани файлове, върху които главата не е записвала други. Включва се програма, която чете директно от диска и намира файловете, като най - добър е шанса на архивите.
Ти си направил следното нещо:
- Променил си системата на записване
- смесил си две устройства във фата
Да ме извинят колеги, които са професионалисти в бранша, сигурно обяснението ми звучи смешно, но е горе долу това.
Отгоре на това е възможно при опитите за включване и работа, при инсталирането на програми под дос и други хардът още да е работил и да е записал малки файлове отгоре на и така омешаните.
Ти си прецени при този случай какво да направиш. Щом имаш ценни файлове, длъжен си да опиташ нещо, не можеш просто да се предадеш, но това, коеот искаш да стане никак няма да е лесно. За да възстановиш да работят две програми ти трябва да възстановиш тях и операционната им система, което в случая никак няма да е лека задача...
Поздрави!
След като преди време намериха парче от харддиска на лаптоп от катастрофирал самолет, при това обгоряло, и възстановиха информация от него, аз лично считам, че няма невзможни неща.
Въпросът е до ресурси и време. Ще ти обясня по моите скромни познания какво се е слчило.
По принцип нещо, записано на харда, не се трие. Трие се само от т.нар. ФАТ таблица, даже и при форматиране.
Хардът записва по особено правило. Дискът се разделя на равни сектори, файлът се заисва на части, като например в един сектор записва част, после в два не записва(главата се върти бързо). А Фат таблицата носи информация откъде и как да се прочете файла.
Файловете се трупат "един върху друг". ФАТ талицата "помни" как да се прочетат "неизтритите".
По принцип най - добър шанс за възстановяване имат скоро записани файлове, върху които главата не е записвала други. Включва се програма, която чете директно от диска и намира файловете, като най - добър е шанса на архивите.
Ти си направил следното нещо:
- Променил си системата на записване
- смесил си две устройства във фата
Да ме извинят колеги, които са професионалисти в бранша, сигурно обяснението ми звучи смешно, но е горе долу това.
Отгоре на това е възможно при опитите за включване и работа, при инсталирането на програми под дос и други хардът още да е работил и да е записал малки файлове отгоре на и така омешаните.
Ти си прецени при този случай какво да направиш. Щом имаш ценни файлове, длъжен си да опиташ нещо, не можеш просто да се предадеш, но това, коеот искаш да стане никак няма да е лесно. За да възстановиш да работят две програми ти трябва да възстановиш тях и операционната им система, което в случая никак няма да е лека задача...
Поздрави!
10 мнения
• Страница 1 от 1