За Ксеноните ,но този път с... ОМРАЗА !!!
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
За Ксеноните ,но този път с... ОМРАЗА !!!
Здравейте колеги ,
Доста време не съм писал тук, но просто отсътвах известно време и нямах достъп до интернет. Проблема ми е следният:
Не знам какво им става на тези ксенони ,но в рамките на 10 дена сменям вече втори баласт..... Първият ми го смени САшо и като го сложих и само след един ден пак спря да свети ..После ми стана неудобно да искам да ми ги сменя все момчето и направо намерих тук магазин тук в Пловдив и си го купих още веднъж уж с гаранция и пак изгоря и пак на десният и после пак ми го смениха и днес отново пускам и пак не свети ...Някакво обяснение ? Вече не знам какво да правя и при кого да ходя ...?Дайте идей ,че вече сме в сезона на светлините и от понеделник доколкото разбрах май ще и глобяват КАТ .Е , КАЖЕТЕ МИ КАК ДА НЕ ВЪЗКЛИКНА ''МРАЗЯ КСЕНОНА'' ! Искам си старите нормални светлни ,който макар и слабо да светеха ,поне не съм сменял крушка сигурно откакто е кола ....
Доста време не съм писал тук, но просто отсътвах известно време и нямах достъп до интернет. Проблема ми е следният:
Не знам какво им става на тези ксенони ,но в рамките на 10 дена сменям вече втори баласт..... Първият ми го смени САшо и като го сложих и само след един ден пак спря да свети ..После ми стана неудобно да искам да ми ги сменя все момчето и направо намерих тук магазин тук в Пловдив и си го купих още веднъж уж с гаранция и пак изгоря и пак на десният и после пак ми го смениха и днес отново пускам и пак не свети ...Някакво обяснение ? Вече не знам какво да правя и при кого да ходя ...?Дайте идей ,че вече сме в сезона на светлините и от понеделник доколкото разбрах май ще и глобяват КАТ .Е , КАЖЕТЕ МИ КАК ДА НЕ ВЪЗКЛИКНА ''МРАЗЯ КСЕНОНА'' ! Искам си старите нормални светлни ,който макар и слабо да светеха ,поне не съм сменял крушка сигурно откакто е кола ....
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
кой ти го сложи?
защото аз доразбрах че е много важно да не объркаш + и - като връзваш щото тогава се получавли тия историй.
аз сега съм решил да си преработа моя ксенон, така че да е вързан директно за инсталацията, а не да дъпча капачките на фаровете(те сега са надупчени де но ще си взема нови
защото аз доразбрах че е много важно да не объркаш + и - като връзваш щото тогава се получавли тия историй.
аз сега съм решил да си преработа моя ксенон, така че да е вързан директно за инсталацията, а не да дъпча капачките на фаровете(те сега са надупчени де но ще си взема нови

- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
Това с ксенона сам чувал че става защото по-новите коли поддържат опреденено напрежение в ел.веригата и то точно,докато по-старичките имат леки вариации и напрежението варира.От там идвали проблемите с ксенона и лед светлините;)
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега ,аз баласт смених един път само и по моя вина 'щото като си смених почти всички възможни гарнитури,семеринги и пр. течащи неща в еуфорията на автомивката с едно момче сигурно изляхме един тон вода върху мотора отгоре,отдолу и откъде ли не ,само и само да е чист на 100% след профилактиката ....
Ако искаш свържи се с Babuna на л.с. и той е от Пловдив ,смятам ,че ще ти помогне за проблема ,много светстен човек е
Георги Пенчев
Ако искаш свържи се с Babuna на л.с. и той е от Пловдив ,смятам ,че ще ти помогне за проблема ,много светстен човек е

Георги Пенчев
ксенон
колега провери си крушките хубаво да нямат някое балонче.
на мен това ми костваше две запалки
на мен това ми костваше две запалки
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
еми ако си купувате болк по 100 кинта нормално.
аз нали ви казвам на комбито ги сложих толкова нескопосано че няма на къде повече и нямам проблеми, но сега ще си ги преработя и баластите ще ги капсоловам в някаква пластмасоба кутия и ще са двата на едно място, както и ще си прекарам кабелите по нормалната инсталация на колата.
като го направя ще сложа снимки да видите за какво иде реч
аз нали ви казвам на комбито ги сложих толкова нескопосано че няма на къде повече и нямам проблеми, но сега ще си ги преработя и баластите ще ги капсоловам в някаква пластмасоба кутия и ще са двата на едно място, както и ще си прекарам кабелите по нормалната инсталация на колата.
като го направя ще сложа снимки да видите за какво иде реч

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
просто капсулованата кутиика с баласта я залепете отзад на капачката. Така ще си стане баш оргиналдЪ 

- TazzMann
- младши ентусиаст
-
...самите баласти НЕтрябва да са монтирани близо да радиатора или изпускателния колектор зареди високата им температура. Трябва да се монтират на по-проветливи места (аз тези на късите ги боднах на бомбетата отгоре и нямат грижи а тези за халогените са зад самите фарчета и там не им е топло
) понеже имат много висока работна температура... или поне така пишеше в менюала за монтаж !!!