Ключа за палене се скапа
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Ключа за палене се скапа
Сега както си карах колата, спирам, вадя ключа, но сд-то не спира, а волана остана заключен ........
Пъхнах отново ключа и го размърдах, но волана не се отключи, успях да спра само контакта.
Закарах колата с пътна помощ до ключаря ..... според него е счупена оста от механизма.
Някой има ли идея, колко струва целия механизъм, или пък самата ос.
Питах за нов механизъм, в магазина ми казаха 84лв. .....
За втора употреба от морга в Бургас ми казаха 150лв ...........!?!?!?!
Чудя се и дали не ме будалкат нещо, заради тази тема ........
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=87534&highlight=%EA%EE%ED%F2%E0%EA%F2%E5%ED+%EA%EB%FE%F7

Пъхнах отново ключа и го размърдах, но волана не се отключи, успях да спра само контакта.
Закарах колата с пътна помощ до ключаря ..... според него е счупена оста от механизма.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=87534&highlight=%EA%EE%ED%F2%E0%EA%F2%E5%ED+%EA%EB%FE%F7

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Ами тоя съм го ял 2-пъти - ама повече от 10 лв не съм давал, само виж ключалката каква ти е, че са 2 вида...
Едните са като на Е36, а др. са за по-старите 5-ци. Ако искаш пиши на лично - ще ти разкажа всичко което ти трябва
П.П. даже май имам 1 ключалка за по-старите 5-ци
Едните са като на Е36, а др. са за по-старите 5-ци. Ако искаш пиши на лично - ще ти разкажа всичко което ти трябва

П.П. даже май имам 1 ключалка за по-старите 5-ци

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

Re: Ключа за палене се скапа
Romario написа:Сега както си карах колата, спирам, вадя ключа, но сд-то не спира, а волана остана заключен ........![]()
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=87534&highlight=%EA%EE%ED%F2%E0%EA%F2%E5%ED+%EA%EB%FE%F7![]()
стига бе 150лв.
имам три патрона за запалване комплект с ключове и ги давам на половината от това
ако имаш интерес 0899796696

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
И мен ме прецака така два пъти миналата зима
Първия път счупена ос - патрона беше добре, плюх си на ръцете + малко познати - почти без пари, само че нервите никой неможа да ми спести
. Вторив път ......... 

Първия път счупена ос - патрона беше добре, плюх си на ръцете + малко познати - почти без пари, само че нервите никой неможа да ми спести

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Как стига 150 лв
Преди 3 години една вечер лятото отскочих за вечерта до Хисаря и на връщане добре ,че не спрях да ходя до тоалетна а доста ми се пи*аеше ,че щях да си остана нейде в тъмниците
На влизане в София спирам на бензиностанцията и при мен така стана само ,че волана се заключи, не можех изобщо да загася колата от ключа
Не можах и да я паркирам защото волана беше заключен и стана една ...
Колеги ,помнете никога не напъвайте контакта за да палите докато волана е заключен и е в крайно положение ,там където трябва да се намери средата на заключеното за да се раздижи контакта и да се отключи волана :!:
Всички патрони на Е34 са анти-шок , конзолата която се чупи в случая е от алуминий , всичко е замислено в името на собственика на колата а не на крадеца.И аз преди влизах и поне всеки път два пъти напъвах ключа докато размърдам волана ...
Аз тогава отидох в Дару кар и дадох 220 лв за нова конзола ,защото не искам да оставам някъде по пътищата я Български я чуждоземски с тия мойте пътувания ...
Георги Пенчев

Преди 3 години една вечер лятото отскочих за вечерта до Хисаря и на връщане добре ,че не спрях да ходя до тоалетна а доста ми се пи*аеше ,че щях да си остана нейде в тъмниците

На влизане в София спирам на бензиностанцията и при мен така стана само ,че волана се заключи, не можех изобщо да загася колата от ключа

Колеги ,помнете никога не напъвайте контакта за да палите докато волана е заключен и е в крайно положение ,там където трябва да се намери средата на заключеното за да се раздижи контакта и да се отключи волана :!:
Всички патрони на Е34 са анти-шок , конзолата която се чупи в случая е от алуминий , всичко е замислено в името на собственика на колата а не на крадеца.И аз преди влизах и поне всеки път два пъти напъвах ключа докато размърдам волана ...
Аз тогава отидох в Дару кар и дадох 220 лв за нова конзола ,защото не искам да оставам някъде по пътищата я Български я чуждоземски с тия мойте пътувания ...
Георги Пенчев
Добре де, какво да правя сега? Да ходя на ключар, да я разглобява и пренарежда тази ключалка на контакта и колко би струвало това? Или най-малкото, да ми каже какъв точно е проблемът... Или да ходя в Дару да купувам нова?
Ами останалите ключалки? Какво се случва с тях? С два ключа ли ще трябва да съм от сега нататък? Защото това са много ключалки... Две предни врати, жабка, багажник и контакт... А такъв комплект дали може да се намери на старо и за какви пари някой знае ли?
Ами останалите ключалки? Какво се случва с тях? С два ключа ли ще трябва да съм от сега нататък? Защото това са много ключалки... Две предни врати, жабка, багажник и контакт... А такъв комплект дали може да се намери на старо и за какви пари някой знае ли?
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
И аз брах ядове така, да е жив и здрав комшията че ми направи подарък, чисто нов патрон с два ключа, та сега и аз съм с различни кючове, а старият патрон се вади лесно, само трябва малко нерви и излиза, пренареждането при ключар струва дваисетина лева на ключалка
- prestige6969
- кандидат ентусиаст
-
При мен се беше счупила конзолата, т.е. след патрона има един механизъм, който върти и е куплиран с патрона. Отидох на нова конзола и с ремонта дадох 240 лв. , така че като се извади всичко ще стане ясно. Конзолите са два вида, едните са с един с един стопорен винт , а другите са с два и вътре се различават по конструкция! Успех с ремонта, много е неприятно, но всеки детаил си има живот!
JP написа:Говорих днес с едни автоключари. В понеделник ще дойдат, ще разглобят, ще видят и ще се разбере дали ще се ремонтира или ще се слага нова ключалка... Между другото, новата може да се прекодира по оригиналния ми ключ, така че няма да съм с два ключа... Но ще видим...
Обикновено проблема не е в ключа, а в една ос, която е куплирана в конзолата, както каза колегата prestige6969 - именно тя се чупи. За съжаление такава ос не може да се купи никъде. Продава се цяла конзола - около 200лв. Някой може да я заварява, но според мен това не трябва да се прави, защото ако следващия път се счупи в движение и волана се заключи ........... най-добре нова.
Вчера отвориха ключалката, извадиха патрона. Всичко беше здраво. И онази ос, и патрона... Оказа се, че точно оста беше нещо превъртяла и зацепила... Не знам как е станало.
Колкото до заключването в движение, специално ги питах и казаха, че това не е възможно да се се случи, щом ключът е вътре в ключалката...
Колкото до заключването в движение, специално ги питах и казаха, че това не е възможно да се се случи, щом ключът е вътре в ключалката...
- ZEVS
- Потребител
-
- Кара: BMW E34 520i 24v
- Мечтае да кара: E38
еи пичове и на мен неска ми се прецака ключалката пред един магазин чудих се код а правя званях на ключаи те ми викат 200 лева за втора рака патрон отидох в камор ауто срещу лична карта и и документите на автомобилами 127 лева след една седмица ще си карам можеби се прецаках малко но какво да се прави аз нали се бурзам хахахха
13 мнения
• Страница 1 от 1