Коя е правилната траектория?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е правилната траектория?

Фиг. 1
36
33%
Фиг. 2
72
67%

Общо гласове : 108
серсемин
Аватар
Кара: BMW F30 340xi

Мнение от ^Joreto » 08 Ное 2008, 4:17

Gottlos написа:В Брюксел са кръстовищата

Извън БГ няма нищо общо. У нас ако имаше такива кръстовища щеще да става голямо меле... :mhihi: В Щатите на пример много често се среща кръстовище с 4 Стопа :mhihi: Който спре първи, тръгва първи! ама имат култура хората.... Ако и в БГ имаше такива, щеще да е много забавно... ама то затва и няма де :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 08 Ное 2008, 4:57

^Joreto написа: В Щатите на пример много често се среща кръстовище с 4 Стопа :mhihi:

Знам,знам! :mhihi: Че и светофар има на някои.И свети червено. Не ща да казвам колко време клесих на един докато светне залено.Ма не светна да го еб.. :mhihi: :mhihi:

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 08 Ное 2008, 8:51

На това кръстовище не може да се говори за правила. Там специално знаеш как се минава... Просто господата роми си нямат хабер от правила и затова трябва да се внимава за техните МПС и каруци, както и за кварталните пишлемета. Като минавам оттам, гледам само да не ме торпилира някой. :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 08 Ное 2008, 8:52

Фиг. 2.
F**k them all!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci

Мнение от -Maxxx- » 08 Ное 2008, 9:46

Много добре се сещам че по време на курса в такива ситуации постъпвах както при фигура 2 и не ми беше правена забележка.. дори когато ми казваха да се изтеглям точно по-този начин бях инструктиран да го правя... а и правилния начин е този според ситуацията... а в 99% от ситуациите ако подходиш както при фигура 1 или ще се блъснете или трябва да сте се наговорили предварително :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 оригинал
Мечтае да кара: недокосната Е30

Мнение от x-ekutor » 08 Ное 2008, 11:01

По принцип,доколкото аз си спомням от курсовете,не е нито една от двете фигури.Ако на следващото кръстовище ще правите ляв завой,значи с маневрата на това трябва веднага да заемете лявата лента.Ако ще продължите направо или надясно-значи заемате дясната.Поне аз това си спомням.

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 08 Ное 2008, 13:40

това и в училище съм го учил и на курсовете се набляга. Ляв завой се прави без да има пресечна точка с колите от насрещното за ляв завой.

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 08 Ное 2008, 15:23

Vlados написа:Там специално знаеш как се минава...

Знам...заради това кръстовище е темата :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paparazzo » 08 Ное 2008, 17:56

-сеа се сещам за пл.Македония и левия завой посока гарата и левия посока кьошетата-все има некой цунат там....
-2...
:) :)

Потребител
Аватар

Мнение от bat kir4o » 08 Ное 2008, 18:02

AcOrP написа:това и в училище съм го учил и на курсовете се набляга. Ляв завой се прави без да има пресечна точка с колите от насрещното за ляв завой.

много точно казано ;) фиг 2
карам спокойно

Потребител
Аватар

Мнение от gruh4o » 08 Ное 2008, 20:40

[quote="bat kir4o"][quote="AcOrP"]това и в училище съм го учил и на курсовете се набляга. Ляв завой се прави без да има пресечна точка с колите от насрещното за ляв завой.[/quote]

много точно казано ;) фиг 2[/quote]

не "много точно казано", а правилно. Положението хич не е розово като гледам отговорите. Направо не знам...

Потребител
Аватар

Мнение от Ibox » 08 Ное 2008, 21:15

Вярното е 2 защото няма конфликтна точка на курса и на двете коли ..

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 08 Ное 2008, 21:52

картинка 2 ;) тва е няма други мнения..
когато карах курсовете според инструктора първата картинка била вярна преди мноого лета, но сега е друго :)
what a helluva ride

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 08 Ное 2008, 22:38

И аз съм за фиг. 2. Преплитане като в 1 никъде не съм видяла, ама като знам какви шофери има нищо чудно.

А между другото ми е направило впечатление, че в Бургас точно заради такива кръстовища маркировката за тези, които изчакват изглежда по следния начин: http://img186.imageshack.us/my.php?imag ... 602ek2.png
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 08 Ное 2008, 23:12

Аз мога да ви дам пример за такова кръстовище!

За София става въпрос, значи от бул. "Пенчо Славейков" като се идва посока моста на НДК и нали там се минава или отдолу дето е като проход или отгоре където е кръстовище със бул. "Витоша". Та на това кръстовище ако искаш да правиш ляв завой идвайки от Пенчо Славейков по Витоша или съответно идвайки от обратанта страна от към НДК и завивайки пак на ляво нагоре по Витоша се получава тояно както го е нарисувал колегата. И понеже всяка сутрин минавам от там съм виждала всевъзможни варианти на преминаване, някой от които са трудни дори за нарисуване :mhihi:
От опит казвам че на това кръстовище специално, фиг.1 е най- уадачния вариант за преминаване, въпреки че фиг. 2 е правилната според закона....

Та мисълта ми е че може би най-правилно е да се реагира според ситуацията и кръстовището на място.... :D
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата