семеринг на коляновия вал
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- metodi80
- старши ентусиаст
-
семеринг на коляновия вал
На скоро ми смениха семеринга на коляновия вал (от предната страна на двигателя) понеже пускаше от там масло. След смяната със семеринг "CORTECO" (уж качествени били ) ,пак тече. Въпроса ми е възможно ли е семеринга да не е наместен правилно от маистора и за това да тече... Все пак колкото и да е калпав тоя семеринг си мисля че не е възможно веднага след смяната да протече ... знам ли !!!
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
възможно семеринга да не е сложен правилно.или да е скъсан -кви ли работи не съм виждал вече .а там дето контактува с метала гладко ли беше
да не би да има леко каналче от употребата -все пак тва са стари коли

- metodi80
- старши ентусиаст
-
bmwfena написа:възможно семеринга да не е сложен правилно.или да е скъсан -кви ли работи не съм виждал вече .а там дето контактува с метала гладко ли беше![]()
![]()
да не би да има леко каналче от употребата -все пак тва са стари коли
Колега "bmwfena" ,предполагам говориш за втулката на вала, дето ляга семеринга.... но да ти кажа честно не съм бил при майстора когато го слага (и много ме е яд за това) и не знам. Но все си мисля че той щеше да ми каже ако е забелязал износване на втулката (ама де да ги знам тия ... само гледат парите да вземат ...другото не е важно)
- agent smit
- младши ентусиаст
-
Или семеринга не е поставен коректно или има износване на вала, но първото ми се струва по-вероятно.
- FreeSpirit
- Потребител
-
Аз имах такъв проблем - лошо поставен семеринг.
Последна промяна FreeSpirit на 21 Май 2011, 14:58, променена общо 1 път
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
колеги и при мен имаше теч но не беше от семеринга макар маслото да се събираше там. Проблема беше в едно уплатнение на стойката на масления филтър и от там се стича точно на семеринга и е възможно човек да се заблуди......... проверете си ги тия уплатнения, редовен дефект били (то вече в тия нашите БМВ-та всички дефекти са често срещани)
Уплатнението е от порядъка на 2-3лв (1.95 долара по realoem-a), но смяната му е кофти.....
ето за това уплатнение говоря:

Уплатнението е от порядъка на 2-3лв (1.95 долара по realoem-a), но смяната му е кофти.....
ето за това уплатнение говоря:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- svetoslavned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 83 /2.0d /2006
- Мечтае да кара: M 3
- Детайли за колата: Тайна
- agent smit
- младши ентусиаст
-
FreeSpirit написа:...
Щом са я минали на струг

Ето данните за втулката:
Номенклатурен номер : 11211714630
Описание : LAUFRING
Ед.цена (с ДДС) : 24.00 BGL
Няма наличност
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
това с филтъра ми се случи и на мен и с два нови о-пръстена реших проблема, а теч може да се получи и при изправен семеринг ако е запушена вентилацията на мотора
only rear wheel drive
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
svetoslavned написа:На един приятел му взеха 80 лв.в сервиза на БМВ за същото уплатнение.
на мен за смяната ми взеха 60лв. в Найси Кар в Пловдив пак оторизиран сервиз на БМВ, ама хората само като го видяха там и знаеха пробелма, поне не ме караха да сменям наред, щото съмнение и в рейката имаше тъй като и там имаше масло, но само това се оказа....... Доволен останах, само там обслужвам баварката аз

- FreeSpirit
- Потребител
-
BiTurbo написа:колеги и при мен имаше теч но не беше от семеринга макар маслото да се събираше там. Проблема беше в едно уплатнение на стойката на масления филтър и от там се стича точно на семеринга и е възможно човек да се заблуди.........
ако от филтъра се стича до семеринга, може това да е обяснението... утре ще проверя и моята
Последна промяна FreeSpirit на 21 Май 2011, 15:00, променена общо 1 път
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
FreeSpirit написа:agent smit написа:Щом са я минали на стругя отпиши и си търси нова втулка и нов семеринг. Колкото и малко да е са намалили диаметъра и е станала по-грапава, което не е добре за уплътняването.
Не са намалили диаметъра, а дължината на втулката.
Ако не ме лъже паметта, тая втулка се явява и дистанционна, а момчетата са я резнали...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
са
от стойката на филтъра е в повечето случаи ,вече 2 пъти го прая тоя номер ,струва 8 лева ориг. а смяната е лесна .
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2