Виене при пуснато парно

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Виене при пуснато парно

Мнение от b_velev » 07 Ное 2008, 10:05

Здравейте,

Откато застудя времето започна да се появява някакъв странен звук, когато си пусна парното. Най-често се появява при тръгване докато колата е студена при тръгване. Ако спра перката на климатроника, звука изчезва. Няма значение дали го настроил на топло или студено. По някога го има и в движении и забелязах , че има значение на какви обороти е настроена перката. Това ли е въпросната перка?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=40

Някои има ли идеа от какво може да е?Не ми звучи като ремък.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 07 Ное 2008, 11:04

Да и аз го имах това отвори я да я почистиш и и вкарай масалце кадето влизат осите на перките и ще се оправи поне при мене се оправи така :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 e46
Мечтае да кара: M3 e46

Мнение от somuchbetter » 07 Ное 2008, 11:08

И при мен го има същото ... много рядко ама като го чух първия път и направо се побърках - викам си "край!!! тва и беше" (все пак ми е от скоро и всичко странно ме притеснява. ;)

plamen_hh това турдно ли се отваря/почиства - сервиз или ще мога сам? :)

поздрави
impossible is nothing

Изображение
BMW TEAM PLOVDIV

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 07 Ное 2008, 11:13

А къде по-точно се намира?

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 07 Ное 2008, 14:24

Лесно е само си изтеглете оная руската програмка за е46 да не счупите някоя клапа :mhihi:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=58106
иначе се намира под филтъра на климатика лесно се стига до него няма нищо сложно само си свалете въздушния филтър ако сте с дизели защото не можете да вадите частите няма от каде :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 07 Ное 2008, 20:59

Мерси много. Тая програмка я имам от доста време, но руския ми създава малко проблеми и въобще не се бях сетил за нея. Все пак успях да се ориентирам какво трябва да се направи. Английски вариант дали има? Аз поне не успях да немеря.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 07 Ное 2008, 21:14

voodoo_child написа:Мерси много. Тая програмка я имам от доста време, но руския ми създава малко проблеми и въобще не се бях сетил за нея. Все пак успях да се ориентирам какво трябва да се направи. Английски вариант дали има? Аз поне не успях да немеря.

Май няма обаче по снимките се разбира :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: 318 i

Мнение от krasy1982 » 11 Ное 2008, 15:37

Здравейте и от мен. И аз го имам същия проблем. За съжаление когато извадих моторчето видях че не подлежи на ремонт. Цялото е капсоловано. Единственото което може да направиш е да капнеш малко масло на фтулките. При мен има малко подобрение за сега, но още не е станало наистина студено за да видя ефекта. Моето го прави само когато е много студено. Относно разглабянето не е много трудно. Маха се филтъра на купето след това идва ред на капаците, а накрая има една скоба която го държи. Маха се и тя и пада :) Успех в начинанието :mhihi:

Назад към E46