смяна на антифриза. как?
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Azereus
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd e46
- Мечтае да кара: 645i cabrio
смяна на антифриза. как?
За съжаление не успях да намеря нищо с търсачката. Може ли да ми разясните как да си източа антифриза и да го сменя, искам лично да си го направя, а не да се занимавам със сервизи. Ако може и да ми кажете колко литра охладителна течност побира системата? Двигателя е 525тдс. Благодаря!
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! 

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Двигателя събира 9,75 л. течност. Смяната става като отвиеш скобата на най-ниския маркуч (този, излизащ долу от радиатора) и го извадиш (маркуча). Като спре да тече можеш да "надуеш" с уста казанчето, за да излезе максимално количество течност. После наливаш и обезвъздушаваш.
П.С. Всъщност зависи от радиатора - на новия ми радиатор има отдолу пробка, но настария нямаше. Ако имаш такава - просто я отвиваш и чакаш (капачката на казанчето също трябва да е отвита, за да има откъде да влиза въздух и да изтече течността)
П.С. Всъщност зависи от радиатора - на новия ми радиатор има отдолу пробка, но настария нямаше. Ако имаш такава - просто я отвиваш и чакаш (капачката на казанчето също трябва да е отвита, за да има откъде да влиза въздух и да изтече течността)
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
Без сФирка, нищо не стааа 

| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
- Azereus
- младши ентусиаст
-
а как да го убезвъздуша? 

В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! 

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Azereus написа:а как да го убезвъздуша?
Здрасти, да мотора толкова събира! Купи си от червения антифриз! аз си го сменях преди няколко месеца, като го сменяш провери водната помпа и термостата че да не стане като при мен двойна работа!! в началото на лятото смених виско, водна помпа, антифриз но не смених термостата, а вчера смених него и наново всичко!!Запомни това са консумативи които са задължителни да се сменят!! За да не береш ядове!! Самия процес става много лесно, уверисе че всико е затегнато и през казанчето наливаш течността, палиш мотора, пускаш задължително парното на топло да не остане въздух там и продалжаваш внимателно да наливаш антифриз, тя ще си поема колкото и трябва, ще излиза значително количество въздух, ако не ти търгва парното подай и малко газ за няколко минути. Принципно ако всичко ти е ОК по колата доста бавно и трудно ще ти загрее до работна температура че да отвори термостата!! продалжителен процес при мен отнема поне 30 мин. пипай маркучите и гледай в газанчето дали пикае течност, това е много важен процес!! после и подавай постоянна газ и най добре някой друг да гледа дали си тече в казанчето излишния антифриз, рамномерно и платно... ми това е горе долу

- Azereus
- младши ентусиаст
-
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
искам да попитам дали има различни видове охладителна система на тдс-ите, имам предвид някой разбрах че имат пробка на радиатора откадето обезвъздушават, а аз нямам, но имам казанче, което е на най- високото ниво. аз имах вода исках само да долея антифриз. откачих долния маркуч и едновременно започнах да пускам вода и да си доливам антифриз, колкото ми трябва. Може ли да е останал въздух някаде.
- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
само да добавя че на м20 б20 обезвъздушаването става от 2 пробки , като едната е над термостата представлява едно болтче , а другата е на разширителния съд до радиатора .. 

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
аз ползвам Пентосин(немски),мисля че има дори смазва6та функция (ВОДНА ПОМПА)и не слагам че6мяна вода заради варовика
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Azereus написа:а как да го убезвъздуша?
Пробвай с търсачката, в една от темите го имаше обяснено цветно с картинки... много е важно да е обезвъздушена като хората.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2