Плащане с чек
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Ти преценяш риска, иначе колегата ти написа правилно, че не му е чиста работата да не иска банков трансфер.
Провери в банката и ако си редовен пред държавата (България), можеш да си позволиш да осребриш чек на пълната стойност. Но се увери, че всички данъци, осигуровки и темподобни задължения са ти платени. Също се приготви да платиш дължимите налози по тази сделка, които могат да възникнат в последствие.
Провери в банката и ако си редовен пред държавата (България), можеш да си позволиш да осребриш чек на пълната стойност. Но се увери, че всички данъци, осигуровки и темподобни задължения са ти платени. Също се приготви да платиш дължимите налози по тази сделка, които могат да възникнат в последствие.
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
Мисля , че темата е изчерпана , получух необходимата имформация , мерси на колегите , Ключ моля.
It`s party time !
Съмнително е доста
При положение, че така или иначе, след като пратят чека обратно до банката на пращача, парите ще бъдат извадени от неговата сметка. Защо направо не ти ги преведе?
В сегашния случай имаш седмица, две да дойде чека и после до месец да се осребри....
а може да стане за 2 дни макс с превод
доста вероятно е чека да bounce-не според мен
При положение, че така или иначе, след като пратят чека обратно до банката на пращача, парите ще бъдат извадени от неговата сметка. Защо направо не ти ги преведе?
В сегашния случай имаш седмица, две да дойде чека и после до месец да се осребри....
а може да стане за 2 дни макс с превод
доста вероятно е чека да bounce-не според мен
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
а ми то уговорката е първо да си взема парите , апък и за тоя е оферта това което му давам за тея пари , така , че не вярвам да прави шмекерлъци. Ще се види като пристигне , аз съм му казал , че ще си взема парите в джоба и тогава ще пращам каквото и да било затова не ме интересува особенно , като се опита да ме преебе ще го продам на друг и повече тои ще е на загуба.
It`s party time !
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
liloff написа:D3BEP написа:....Процедурата е извънредна, иначе важи банковата тайна.
Прав си, за това служи този праг от няколко хиляди Евро. Ако си бизнес клиент, ти си гарантирал пред държавата собствен капитал и не се налага, но при частни клиенти е задължително.
Закона за банките и банковото дело е друго нещо.
Няма да намери там такива работи.
Тия лимити беха при шенген, ако не се лъжа. Банковата тайна важи по принцип.
По - скоро си мисля, че за да провери това, което му казваш, митнически закон някой трябва да прочете.
И над определена сума да има задължително деклариране.
Ама това са подробоности, и ако просто отиде в банката, ше му кажат.
Поздрави!
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2